Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hodnoty PSA

Urologie Petr . 17.7.2012 redakce uLékaře

Dobrý den Chtěl bych se zeptat byl jsem na krevním vyšetření prostaty.Mé hodnoty jsou PSA-0,650 (ref.meze 0.00-2,50) pros.spec.anti-Free-0,230(ref.m 0,25-1,00) fPSA/PSA-0,35(0,25-1,00) Zajímá mě ten pros.spec.anti-Free který je niží než ref.meze a co to značí? Děkuji Petr

Odpovídá:

MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Klinika nefrologie VFN a Klatovská nemocnice, a.s., interní oddělení

Samotná hodnota volné frakce prostatického specifického antigenu nám nedává žádnou informaci, nelze ji hodnotit. Důležitý je poměr mezi volnou frakcí a celkovým množstvím PSA (ve Vašich výsledcích označeno jako fPSA/PSA), tento podíl by měl být nad 20% - což u Vás je, Vy máte 35%, tzn. nález je v pořádku a nemusíte se znepokojovat.

Související dotazy

PSA
Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili...
Hodnoty PSA, Prostal
Dobrý den, je mi 59 let a po prvním preventivním vyšetření...
PSA a PSA frakce
Dobrý den, prosím o zhodnocení hodnot PSA 2,33 ng/ml,...
Hodnoty PSA
Otec, ročník 1952. Kontrolován z genetických důvodů...
PSA
Mám zvýšený S-PSA na 4,71, volný PSA 0,61. Ťažkosti...
Hodnoty PSA
Hezký den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hodnoty lymfocytů

Dobrý den, Nedávno jsem byla u paní alergoložky, která mi diagnostikovala alergii...

Hodnoty močoviny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co může značit nízká hodnota močoviny...

Hodnoty mých hormonu

Dobrý den 15 let se lečím na štitnou žlazu ,beru Jodthyrox 1/2 tablety .mela...

Hodnoty na co mohou ukazovat

Dobrý den, je mi 20 let před devíti lety mi byl diagnostikován anaplastický...

Hodnoty na cukrovku

Dobrý den chtěla bych se zeptat v jakých hodnotách se pozná cukrovka.?. V týdnu...

Hodnoty odběru

Dobrý den, paní doktorko, již několik let se léčím se štítnou žlázou. Při...

Hodnoty odběrů

Chtěla bych se prosím Vás zeptat, zda byste mi vysvětlili tyto hodnoty, ci znamenají....

HODNOTY ODBĚRŮ KRVE

Dobrý den, byli jsme se synem (4,5 roků) na dalších odběrech kvůli lepku...

Hodnoty po odběru krve a léčba

Dobrý den.Mám tyto hodnoty-CH 13,02-TGL 16,47-GMT 6056-AST 2,56-ALP 1,16-ALO...

Hodnoty pro ft4 a TSH

Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jaké jsou mezní hodnoty pro hormony ft4...

Hodnoty PSA

Otec, ročník 1952. Kontrolován z genetických důvodů od 45 let. 8.10.2016 operace...

Hodnoty PSA

Laboratorní výsledky: f-PSA 0.27; F/T 0.255; PSA 1.06 Prosím o zhodnocení

Hodnoty PSA

Pane doktore, byl jsem na vyšetření krve kvůli možná blížícím se těžkostem s...

Hodnoty PSA

Dobrý den,prosím o zodpovězení následujícího dotazu: Je mi 63let. Na začátku...

Hodnoty PSA

věk 63 let,sportovec,sex.akt.,váha 90 kg a mám po před léty prodělaném zánětu...

Hodnoty PSA

Dobrý den, manžel 71 let, váha 95 kg, v péči urologa, TURP v roce 2015 -...

Hodnoty PSA

Hezký den paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala na prognózu. Táta byl v...

Hodnoty PSA

Dobrý den, je mi 58 let.V roce 2013 mi byla zjištěna při preventivní prohlídce...

Hodnoty PSA a cystitida

Dobrý den, mému oteci - 53let byly naměřeny hodnoty PSA 4,37, fPSA 0,15 a poměr...

Hodnoty PSA, Prostal

Dobrý den, je mi 59 let a po prvním preventivním vyšetření urologem mám v lékařském...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bakterie požírající kvasinky – naděje v boji proti Crohnově chorobě?

<p>Objevení nové střevní bakterie by mohlo znamenat průlom ve vývoji prebiotik,...

Bolesti v podřišku

Dobrý den pane doktore mám letité bolení v podbřišku asi před 8 lety jsem byla...

Noční pomočování u dospělého

Dobrý den, chci Vás poprosit o odpověď ohledně nočního pomočování mého muže....

Cysty na vaječníku

Dobrý den pane doktore,jsem 3 měsíce po LAVH s komplikovaným pooperačním průběhem.Třetí...

Vyrážka v tříslech

Dobrý den, objevila se mi tato vyrážka, která občas svědí, v okolí třísel a...

Krevni obraz

Krevni obraz...muze znacit rakovinu? Nebo co podle vas znamena

Pravděpodobnost přenosu viru HIV

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na takovou statistickou věc. Jde mi o případ,...

Bolest kolene

Bohužel myslim že to byl jen bežný pohotovostní doktor. Lečba ..Koupila jsem...

Bolavý jazyk

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li mi nechybí nějaký vitamín. Neboť mám...

Svědění kolem konečníku

Dobry den chtel bych se zeptat....svedi mne to v konecniku a mam tam jakoby...

MUDr. David Hoskovec

Lékařský dům Praha 7, a.s. - gastroenterologie

MUDr. Helena Šanovcová

Praktický lékař stomatolog

Skvrny na zádech a pažích

Dobrý den Mám dotaz ohledně fleků na fotce jsou hlavně na zádech a pažích přítele...

Adenokarcinom prostaty

Dobrý den, nás děda byl na vyšetření na urologii s prostatou a po vyšetření...

Zvýšené jaterní testy

Dobrý den, před několika dny jsem navštívila pohotovost, protože mi již několik...

Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže

<p>Počátky očkování jako metody prevence infekčních nemocí sahají až do 18....

Zapomínání u mladého člověka

Dobrý den, chci se poradit ohledně přítele. Je mu 23 let a přijde mi, že má...

Dvanácterníkový vřed

Dobrý den,mám bolesti břicha a pálení žáhy.I přesto že beru léky DOGMATIL 50mg,APO-OME...

Bolest a otok dásní a jazyka

Zhruba před měsícem mě začala bolet dáseň za poslední stoličkou, myslela jsem...

Svědění, bílé hrudky v pochvě

Dobrý den.. dnes 18.6.2017 jsem zjistila že mám ve vagíně takové bílé ne pupínky...

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×