Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Hyperlaxita kloubní u ročního dítěte

Ortopedie Lucie . 15.5.2012 redakce uLékaře

Dobrý den,byli jsme posláni obvodní lékařkou na ortopedii kvůli vadnému držení obou nožiček 13ti měsíční dcery. Dcera sama nechodí, pouze se staví na nožičky a s pomocí udělá pár kroků. Ve srpávě lékaře stojí: výrazný pes valgus bilat, hyperlaxita kloubní, bez zátěže, pohyb v ATC volně. Doporučil již dceru obouvat do kotníkové obuvi, ikdyž zatím nechodí. Lékař měl na pilno, spoustu pacientů a proto jsem se s ním moc neporadila, prý máme přijít za půl roku na kontrolu. Mohu se zeptat, jakou vadou tedy dcera trpí, zda je vhodné ji nožičky zatěžovat např. pomáhat s chůzí, nechat ji neomezeně dlouho stát a chodit podél nábytku? je ještě něco co bych mohla udělat, aby se ji nožky zlepšily? v některých případech je prý nutná operace, to by dceru čekalo i v tak nízkém věku? Velice vám děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Informace je velmi stručná, k vyádření je potřeba znát více, než jste napsala, Jedná se o změnu osy nohy, tedy chodidla, nevíme nakolik je změněna, patrně ne příliš, která opravdu vyžaduje pevnější kotníkovou obuv, což by měly mít všechny batolata, sledování stavu, postupné zatěžování chůzí. Domnívám se, že byste měla za vašim ortopedem s oním nálezem zajít a podrobně se podle nálezu informovat. Bez znalosti stavu pacienta zde poskytnout solidní informaci nemůžeme. Počet pacientů v čekárně k řádné informaci o stavu dítěte nehraje roli. Informace rodičů je vždy vel mi důležitá.

Související dotazy

Krev ve stolici u ročního dítěte
Dobrý den,u mého ročního dítěte se delší dobu vyskytuje...
Stolice u ročního dítete
Dobry den, prosím vás... je normální mít takovou stolici...
Kloubní obtíže
Dobrý den, nějakou dobu se mi zasekávají klouby na...
Vývoj dítěte
Dobrý den, mám 3,5 měsíční holčičku.Dcera je vývojové...
Kloubní výživa
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může kloubní...
Zácpa u ročního dítěte
Dobrý den, prosím o radu s problémem zácpy u ročního...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hypercholesterolémie

Dobrý den. Ráda bych se zeptal, co mohlo způsobit zvýšení cholesterolu v krvi...

Hyperinflace plic

Dobrý den. Mám po úraze hyperinflaci plic. Je to reverzibilní? předem děkuji...

Hyperintenzivní ložisko

Dobrý den, asi před 2 měsíci mi lékařka po magnetické rezonanci oznámila, že...

Hyperintenzní ložiska v bílé hmotě


Hyperkeratotická seborrhoická keratoza

Dobrý den,prosím Vás můžete mě vysvětlit co je to hyperkeratotická seborrhoická...

Hyperkyfósa

Dobrý den, od mala trpím genetickou hrudní hyperkyfósou. Dělá mi to trochu...

Hyperkyfoza

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na problém mého manžela. Jemu 40 let a od dětství...

Hyperkyfoza a silovy trenink

Zdravím, mám takový dotaz se kterým pujdu v tydnu za specialistou,ale chci odpověď...

Hyperkyfóza a VDT

Ano jedná se o hyperkyfózu hrudní p. Věk - 26 . A co např. jízda na kole,tanec...

Hyperkyfóza a VDT

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli a jaké může mít do budoucna následky...

Hyperlordoza

Dobrý den, všimla jsem si že mám jakoby "vyšpulený" zadek viz.fotka. Bohužel...

Hyperlordóza bederní páteře a hyperkyfóza hrudníku

Dobrý den pane doktore, Obracím se na Vás s dotazem ohledně mých zad, resp.špatného...

Hypermangan

Dobrý den, můj gynekolog mi na kvasinky předepsal, že si mám dělat sedací koupele...

Hypermangan

Dobrý den, můj gynekolog mi na kvasinky předepsal, že si mám dělat sedací koupele...

Hypermanganové koupele

Dobrý den,moje dcera 11měsíců,má opruzenej zadek a hlavně pipku a pláče při...

Hypermetropie

Dobrý den, paní doktorko, mám 18ti měsíčního syna. Narodil se předčasně - 28...

Hypermobilita

Dobrý den. Mám problém s rozsáhlou hypermobilitou kloubů. Potřebovala bych jen...

Hypermobilita

Dobrý den, je mě 25 let a rehabilitační doktorka mě oznámila, že mám silnou...

Hypermobilita

Děkuji za vaši předchozí odpověď ohledně hypermobility. Mám s tím asi opravdu...

Hypermobilita

Dobrý večer, asi mě trápí hypermonilita, prohnu kolena ruce na zem ohly palec...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene


ADHD


Vykloubení čéšky

Dobry den mam vykloubeni cesky.urazem.stacil mi prudky pohyb.za par dni se v...

Bulka na ruce


Problém se zarudlou předkožkou.


Roztroušená skleróza?


Gynekologická operace


Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Bolesti v podbřišku


MUDr. Alexis Regueyra Bolaňos

Praktický lékař pro dospělé

Vystouply hrudnik


Pád na zadek, bolest zadku a zad


Zoloft 25mg učinnosť


Silná rýma


HCV, HIV, Zvětšená uzlina, Deprese


Akné


Zalehlé ucho po zánětu


Zánět čelisti či čelistního kloubu???


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×