Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hypermenorea

Gynekologie P. 20.5.2019

Dobrý den, jsem 16 měsíců po druhém porodu sekcí (první pro polohu KP, druhý pro tenkou jizvu) a před cca čtyřmi měsíci jsem postupně přestávala kojit. V souvislosti s útlumem kojení začalo prakticky permanentní špinění a krvácení (max den v měsíci jsem nekrvácela). Po domluvě s lékařkou jsem tak přestala před dvěma měsíci kojit, brala jsem Norethisteron deset dní a měla jsem dorazit na zavedení Mireny, která by prý měla i tomuto napomoci ( navíc jsem hledala antikoncepci, která se slučuje s tím, ze jsem migrenatik a mam silnou genetickou zátěž pro embolie ). Lék zabral, jen následně krvácení bylo tak silné, ze jsem dva dny nemohla z domu. Mirena byla zavedena, ale cely měsíc po zavedení opět krvácení, silné migrény, bolesti podbrisku. Opět predepsan Norethisteron, ale tentokrát ani po 5 dnech užívání nezabírá (beru 2x denně). Rada bych tak věděla, zda mu mam dat ještě čas a krvácení by mohlo ustat a hlavně zda je opravdu šance, ze se stav a potíže časem srovnaji. Cítím se po pěti měsíčním krvácení opravdu velmi špatně a bojuji s chutí tělísko dát vyndat. Děkuji moc za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Způsobů řešení vašich potíží je několik, záleží na tom, v jakém stavu je vaše děloha. Pokud je sliznice dělohy nízká, je možné nechat tělísko a ještě vydržet. Pokud je vysoká, je lepší tělísko vyndat a vydržet. Jestliže se stav nezlepší a sliznice bude vysoká, je možné, že vám bude lékařem doporučena kyretáž. V nejhorším případě odběr dělohy. I to se stává, že se děloha nezahojí a krvácení je neúnosné. Jistě jste oslabena, užívejte železo, kyselinu listovou a vitamín C, aby jste doplňovala krvinky. Jděte opět na gynekologii, nechte si zkontrolovat ultrazvukem dělohy a poté stav zkonzultujte s vašim lékařem. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Hypermenorea
Dobrý den, koncem října jsem vysadila antikoncepci,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hyperlaxita kloubní u ročního dítěte

Dobrý den,byli jsme posláni obvodní lékařkou na ortopedii kvůli vadnému držení...

Hyperlipidemie

Dobrý den,je mi 40let Už delší dobu mám vysoké hodnoty cholesterolu S_Chol....

Hyperlipidemie

Dobrý den. Je mi 51 let a lečím se už asi 5 let se zvýšeným krevním tlakem,užívám...

HYperlipidémie na terapii

CELKOVÝ CHOLESTEROL 6.34, HDL 0.93, LDL 4,98. Užívam ezetrol 10mg dlhodobo....

Hyperlordoza

Dobrý den, všimla jsem si že mám jakoby "vyšpulený" zadek viz.fotka. Bohužel...

Hyperlordóza bederní páteře a hyperkyfóza hrudníku

Dobrý den pane doktore, Obracím se na Vás s dotazem ohledně mých zad, resp.špatného...

Hypermangan

Dobrý den, můj gynekolog mi na kvasinky předepsal, že si mám dělat sedací koupele...

Hypermangan

Dobrý den, můj gynekolog mi na kvasinky předepsal, že si mám dělat sedací koupele...

Hypermanganové koupele

Dobrý den,moje dcera 11měsíců,má opruzenej zadek a hlavně pipku a pláče při...

Hypermenorea

Dobrý den, koncem října jsem vysadila antikoncepci, od té doby mám pravidelně...

Hypermetropie

Dobrý den, paní doktorko, mám 18ti měsíčního syna. Narodil se předčasně - 28...

Hypermobilita

Dobrý den. Mám problém s rozsáhlou hypermobilitou kloubů. Potřebovala bych jen...

Hypermobilita

Dobrý den, je mě 25 let a rehabilitační doktorka mě oznámila, že mám silnou...

Hypermobilita

Děkuji za vaši předchozí odpověď ohledně hypermobility. Mám s tím asi opravdu...

Hypermobilita

Dobrý večer, asi mě trápí hypermonilita, prohnu kolena ruce na zem ohly palec...

Hypermobilita

Vážený pane Marku, Zajímá mě jestli je možnost omezit hypermobilitu v koleni?...

Hypermobilita + dysplazie kyčelního kloubu

Dobrý den, od 3 let studuji balet, svoji profesionální kariéru jsem ukončila...

Hypermobilita + m. Bechtěrev

Dobrý den vážená paní doktorko, prosím o zevrubný, laikovi pochopitelný překlad...

Hypermobilita kloubů

Omlouvám se,jestli tento dotaz patří do této skupiny.Fyzioterapeut mi diagnistikoval...

Hypermobilita kolenou

Vážený pane doktore/paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně kolen....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý pupínek jazyka


Únava, slabost, psychické potíže

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto poprosit o radu. Už delší dobu (přes rok) mě...

Zvětšené pravé varle...

Dobrý den p. doktore. Chtěl jsem se zeptat.Mám zvětšené pravé varle z cela...

Methotrexát a alkohol?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s kombinací MTX a alkoholu? Mám nasazenou...

Vrtání zubu a přetrvávající bolest

Dobrý den, je mi 16 let, dnes jsem byla u zubaře.. Měla jsem kaz na 6-tce vpravo...

Bolest čelistního kloubu


Vaxigrip nebo Influvac?

Chtěl bych se zeptat ohledně očkování proti sezonní chřipce: Která očkovací...

Dilatace kalichopánvičkového systému

Dobrý den, je mi 47 let a jsem šest týdnů po radikální hysteroktomii včetně...

Bílý povlak jazyka


Bolest kloubů po chřipce

Dobrý den, trápí mě již asi 14 dní bolest kloubů po chřipce. Při změně,nebo...

Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Lék na oddálení menstruace a jeho preskripce


Lehká léze v n. ulnaris vlevo v oblasti lokte s přís. lehkou přestavbou v ADM sin.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na závěr EMG: Lehká léze v n. ulnaris vlevo...

Nesnesitelné bolesti zad při menstruaci

Dobrý den, už dlouho mě trápí příšerné bolesti v kříži v prvním dnu menstruace....

Padání vlasů

Dobrý den, prosím Vás moc o odpověď. Je mi 35 let, od puberty mě trápilo na...

Opaření

Dobrý den, před šesti dny jsem si opařila hřbet ruky a 3 prsty, kůže mi zhnědla...

Paleni zad

Dobry den, o vikendu se u me projevilo jakesi paleni kuze zad. Je to v oblasti...

Zvýšený cholesterol

Dobrý den, dnes jsem si u svého ošetřujícího lékaře vyzvedla výsledky laboratorního...

Boule v podpaží

Dobrý den,nevím,jestli se obracím správně se svým problémem,ale zkusím to.Před...

Skoro měsíc pociťuji každý den bolest varlat.

Dobrý den. Skoro měsíc pociťuji každý den bolest varlat. Varlata bolí obě, avšak...

Reklama
Zavřít