Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Hyperprolaktinemie u batolete

Endokrinologie Jana 4.4.2015

Dobrý den, u mojí 18-ti měsíční dcery se objevilo výrazné zduření prsní žlázy a laboratorně byl prokázán zvýšený prolaktin -326mU/l, hormony štítné žlázy vycházely v normě. Jiná vyšetření zatím neproběhla. Bohužel, z reakce našeho dětského endokrinologa nedokážu posoudit o jak závažný stav se jedná. Při pohledu na výsledky prohlásil doslova: ,,Panebože, co já s tak vysokým prolaktinem u tak malého dítěte budu dělat, to je hrozný...to jsem ještě neviděl'' a pak se mě snažil uklidnit s tím, že je to v podstatě fyziologický jev spojený s jejím prudkým růste(od narození roste kolem 97-98 percentilu, ale manžel měří 190 cm). A doporučil nám zvýšit konzumaci mořských ryb a další kontrolu za tři měsíce. Jeho projev mi přišel dost neprofesionální(je v důchodovém věku, takže zkušenosti by mít měl) a přemýšlím jestli dceru raději nevzít i k jinému specialistovi, nebo raději ty tři měsíce počkat, jak se stav vyvine. Děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá Jano, doporučuji obrátit se na dětského endokrinologa (např. ambulance při Pediatrické ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hyperprolaktinémie
dobrý den může zánět v děloze zpusobený zvýšit prolaktin...
Zvracení u batolete
Dobry den Mam syna a ten od narozeni zvraci,ale nas...
Samovolný orgasmus
Dobrý den, trpím na samovolný orgasmus a poprvé, když...
Očkování proti meningokokovi
Dobrý den, prosím info - jaký typ vakcíny proti...
Hyperprolaktinémie a dopamin
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může vysoká hladina...
Hyperprolaktinemie
Dobry den, mam takovy obsirny dotaz. Momentalne se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hyperplázie prostaty

Dnes jsem se telefonicky zeptal zdrav. sestry mého urologa na výsledek vyšetření...

Hyperplázie sliznice

Dobrý den, prosila bych o vysvětlení popisu MRI mozku: nápadná hyperplázie sliznice...

Hyperplazie sliznice maxilární dutiny


Hyperprolactinamia

Pěkný den. nedavno mi zjistili hyperprolactinaemia PRL 4010. Prosím o veškeré...

Hyperprolaktinémie

Dobrý den, prosím Vás, mám odbornou otázku pro lékaře gynekologa. Jsem 17 let...

Hyperprolaktinémie


Hyperprolaktinémie

Dobrý den, Z jakého důvody vpadává při zvýšeném prolaktinu ochlupení nebo může...

Hyperprolaktinémie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, již po několikáté se mi zvedla hladina prolaktinu....

Hyperprolaktinemie

Dobry den, mam takovy obsirny dotaz. Momentalne se lecim na endokrinologii,...

Hyperprolaktinémie a dopamin

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může vysoká hladina prolaktinu nějakým...

Hyperpyrexie u kojence

Dobry den, rada bych se poradila.syn 8 mesicu byl cca pred 14 dny nemocny -...

Hyperreflexie

Dobrý den, již jsem zde pár dotazů psal ohledně ALS, když jsem se poměrně uklidnil...

HYPERSENZITIVITA

DOBRÝ DEN, LÉČÍM SE U PSYCHIATRA S AKUTNÍ PŘECHODNOU PSYCHOTICKOU PORUCHOU A...

Hypersenzitívna 5 vpravo hore

Najskôr chcem veľmi pekne poďakovať za odpoveď na moju otázku - Lokálna anestéza...

Hypersenzitivní pneumonie

Dobrý den, žena, nekuřačka, 65 let, aktivní bez dalších diagnoz, žádná operace....

Hypersexualita X asexualita

Prosím o kontakt na některého sexuologa z Prahy, ke kterému bych mohla jít do...

Hyperstimulační syndrom

Dobrý den, před měsícem jsem podstoupila odběr vajíček po hormonální stimulaci...

Hyperstimulační syndrom

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost hyperstimulačního syndromu. Docházím...

Hypertense ??

Dobrý den, Pred mesicem jsem zaznamenal pri smrkani nitky krve v hlenu ktere...

Hypertense u mladých

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Již cca od 16 let mám vysoký krevní...