Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce mycoplasma pneumonie

Infekce Jana 8.6.2017

Dobrý deň, mám 40 rokov a asi pre 2-3 rokmi som začala bývať unavená, vyčerpaná kedykoľvek cez deň a to už ani nevravím, keď som vyšla po schodoch. Bola som u obvodnej, mala som znížené železo. Doplnila som ho a stále ho udržujem v norme, ale únava sa opakovala. Minulý rok, keď som už naozaj bola v koncoch s únavou, som začala tlačiť na lekárku, že mi nie je dobre. Začal kolobeh vyšetrení, neurológ, interné, alergológia, psychológia...všetko OK. Pravidelne už 11 rokov chodím na kontrolu štítnej žlazy, aj tam je všetko OK. Minulé leto mi však pani doktorka pri sone ŠŽ zistila, že mám zväčšené uzliny. Tak som opäť išla k obvodnej lekárke, po rozbore krvi mi zistili mykoplazmu pneumoniu s hodnotou 27. Dostala som antib. FROMILID na 3 týždne. Po mesiaci od doužívania som bola na kontrole, a hodnota sa mi znížila na 21. Uzliny na krku sa mi tiež o polovicu zmenšili, dostala som však ďalšiu dávku ant. FROMILID na 2 týždne. Avšak vyšetroval ma lekár, ktorý zastupoval moju obvodnú a povedal mi, že najradšej by ma poslal na infektológiu. Prečo? Veď ant. mi zabrali a druhou dávkou by sa to malo tiež upraviť. Alebo mám tie hodnoty také vysoké, že je to niečo vážnejšie? Unavená som skoro každý druhý deň, hlavne v práci, viem, že pracujem za PC a môže to byť aj z toho...ale cítim, že tá únava je iná ako obyčajná...

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den Jano, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku infektologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Mykoplazmová infekce byla řádně zaléčena ATB a hladina protilátek může přetrvávat zvýšená po řadu měsíců. Nevidím tedy důvod pro opakované podávání antibiotik z tohoto důvodu. Pokud máte zvětšené lymfatické uzliny, je třeba pátrat po vyvolávající příčině. Diferenciální diagnostika uzlinového syndromu je široká a vyšetření na infekční ambulanci k vyloučení infekce je samozřejmě vhodné.

Související dotazy

Mycoplasma pneumonie
Dobrý den, dcera 10. 9. 2016 onemocněla, zpočátku...
Mycoplasma
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na léčbu Mycoplasma...
Pneumonie
Dobrý den, od pondělí beru Augmentin 1 g, nepocítil...
Pneumonie
Dobrý den , asi před týdnem byl u mě diagnostikován...
Mycoplasma
Dobrý den, je mi 40 let a již asi rok bojuji s infekcí...
Infekce
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. I přes očkování...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce močových cest v těhotenství - antibiotika Penbene

Dobrý den, ráda bych se optala na infekci močových cest v těhoteství. Nemám...

Infekce močových cest, chlamydie

Dobrý den, přítelkyně měla zánět močových cest a z nějakého důvodu jí dělali...

Infekce močových cest, opoždění menstruace

Dobrý den, mám opožděnou menstruaci, menstruuju už 4 roky(nikdy jsem ji neměla...

Infekce močových cest, střev a srdce

dobrý den, měl jsem zánět močových cest, u lékaře mi dali antibiotika ale ty...

Infekce mrsa

dobrý den, pracuji v nemocnici jako uklízečka , kde musím doházet 2xdeně na...

Infekce MRSA

Dobry den, pracuji v Anglii v pecovatelskem dome. Mame klienty s MRSA.Muzete...

Infekce MRSA

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, můj otec, 62 let, v současné době v...

Infekce MRSA

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda infekce MRSA může ohrozit zdraví plodu...

Infekce MRSA

Dobrý den můj dotaz se týká manžela leží v nemocnici je po dvou operacích plic...

Infekce MRSA

Dobrý den,chtela jsem se zeptat jak muže byt dlouho infekce MRSA v tele než...

Infekce na jazyku

Dobrý den, nechala jsem si dát piercing do jazyka a ústa si pečlivě po každém...

Infekce na mandlích v prvním trimetru

Dobrý den paní doktorko, celý říjen mě bolelo v krku. Dr.tam nic neviděla, ale...

Infekce na penisu

Dobrý den, cca před 10 dny jsem zjistil že mám zarudlý penis a předkožku, po...

Infekce na penisu

Dobry den, mam problem s kuzi na penisu. Byl jsem na koznim, po steru (uz asi...

Infekce na penisu ?

Dobrý den, loni v létě se mě objevila na penisu drobná krupičkovitá vyrážka,...

Infekce na přirození

Dobrý den. Již přibližně dva týdny mám problém s přirozením. Nejprve na dotek...

Infekce nebo autoimunita

Dobrý den, byla mi diagnostikovaná autoimunitní psoriatická artritida. V rodině...

Infekce nebo autoimunita - doplnění

Dobrý den, děkuji za odpověď. Prošla jsem své záznamy a posílám doplňující informace:...

Infekce nebo porucha cév?

Zdravím. 30.10.2015 jsem měl pohl. styk(chráněný)s neznámou ženou. Orální(já...

Infekce nehtového lůžka

Dobry vecer pritelkyne ma zanet nehtoveho luzka s hypergranulaci cca 5 mesicu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zelený hlen z pochvy 26tt těhotenství

Dobry den,jsem ve 26.tydnu tehotenstvi. Od soboty mi vyteka nazelenaly hlen...

Ušní šelest, zrnění před očina, brnění končetin

Dobrý den, Už asi rok mám Tinnitus, zrnění před očima, sklicove zakalky a čas...

Přetržené vazy v koleni

před dvěma dny jsem uklouzla a přetrhla si vnitřní kolení vazy,doktor mi dal...

Drsný povrch vzadu na jazyku + sex

Dobrý den, před cca měsícem jsem měla s kamarádem nechráněný pohl. styk a asi...

Výrustky na kostech

Dobrý den, dcera (10 let) má dost zvětšený hrbol páté nártní kosti a to na...

Bolest a otok nosu

v pondělí mě začal bolet nos, jakoby nosní přepážka, kořen nosu, a od středy...

Krvavé bělmo

Dobrý den,od vánoc mám zarudlé oči(jako by krvavé bělmo).Nejdříve jenom jedno...

Syn 4 roky má na chodidle toto


Antikoncepce a antibiotika

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat zda mají vliv antibiotika Roxithromycin -...

Svědění palce

Dobrý den, moje přítelkyně již dlouhou dobu trpí velkým svěděním na palci levé...

Porucha erekce

Dobrý den, mám dotaz ohledně poruchy erekce. V kombinací s psychickými problémy...

Ztráta chuti a čichu


Bolest v krku


Úzkostné stavy


Štítná žláza a jaterní testy

Dobrý den, prosím vás, mohou zvýšené jaterní testy souviset s autoimunitním...

Vhodnost užívání Wobenzymu


Nebezpečná piha?


Pravidelná aktivita je důležitá

Bolí mně klouby hlavně kyčel a záa a nohy, občas koleno.Užívám léky na tlak,na...

Karence vit. D může doprovázet obezitu a jiná onemocnění

Dobry den chci se zeptat. Mam zjisteny nizky obsah vitaminu D. Doktor me na...

MRSA, těhotenství

Dobrý den, od 6/2019 se léčím s kožním abscesem na hýždích (pokaždé na jiném...

Reklama
Zavřít