Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné takto vykrvácet?

Gynekologie Lenka 27.8.2019

Dobrý den, na gynekologii jsem přišla před 14 dny s tím, že už potřetí za sebou mám menzes. Paní doktorka mi předepsala Norethisteron, ale krvácení neustalo. Proto jsem byla v pondělí 19. 8. na kyretáži, hned v úterý 20. 8. jsem byla na kontrole a ultrazvuku u mé gynekoložky a vše bylo v pořádku. Do středy 21. 8. jsem krvácela jen slabě, ale 3. den začalo krvácení silnější, bolest v podbřišku, atp. volala jsem gynekoložce, která mě objednala na pátek 23. 8. Moje gynekoložka měla ten den záskok z důvodu dovolené, a tak mi její kolega nasadil antibiotika na zánět (Aulin, který ale v lékárně neměli, a tak mi dali Amoksiklav). Tento pan doktor mi znovu udělal vyšetření ultrazvukem a řekl, že děloha je prázdná, takže by to mělo po nasazení antibiotik ustat. Chtěl mi aplikovat ještě injekci Methylu pro zavinutí dělohy, ale neměli ji v ordinaci a ani v lékárně nebyla ten den k dispozici, takže zůstalo u antibiotik. Celý víkend jsem krvácela, bolel mě levý vaječník. V pondělí 16. 8. (včera) jsem krvácela celý den poměrně silně, bolest vaječníku ustoupila, ale přišla silná bolest hlavy. Volala jsem na gynekologii a pan doktor mi řekl, že pro mě nemůže nic udělat, protože nemá výsledek histologie. Tento bude podle zprávy z nemocnice do 3 - 4 týdnů. Objednal mě na kontrolu na čtvrtek, ale přiznám se, že mám obavu z větší ztráty krve. Krvácím už přes měsíc v podstatě v kuse, někdy víc někdy méně. Momentálně opravdu silně.
Můj dotaz tedy zní. Je možné takto vykrvácet? Vyměním denně cca 8 vložek na noc, které jsou plné krve. V noci se dostává krev i mimo vložku, protože ta se naplní.
Děkuji předem za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, k problematice krvácení gynekologického původu se Vám vyjádří gynekolog. Z mého pohledu praktického lékaře, pokud krvácíte takto intenzivně již cca. měsíc, jednoznačně by jsem doporučila krevní odběr a kontrolu krevního obrazu, stejně jako stavu metabolizmu železa. Velké krevní ztráty vedou obvykle k chudokrevnosti, anémii, delší dobu trvající i k vyčerpání zásob železa coby stavebního prvku hemoglobinu. Úplné vykrvácení nejspíše nehrozí, ale to není důvod k neřešení Vaší situace. Tyto odběry může provést kromě gynekologa i Váš praktický lékař a nasadit substituci železem, např. Sorbifer durules 1-2 x denně dle stavu. Vyčkejte ještě na odpověď našeho gynekologa. S pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Lucie Králíčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková


Dobrý den Lenko, v prvé řadě nechápu postup, kdy se hned následující den po provedené kyretáži provádí kontrolní ultrazvuk ( pokud jste tedy neměla bezprostředně po výkonu potíže). V nemocnici Vás jistě poučili, že v případě bolestí, silnějšího krvácení apod. se na ně máte obrátit, myslím si totiž, že primárně se Vaše nynější obtíže po výkonu mají řešit tam, kde výkon prováděli. Dále pak by mě zajímalo, zda lékař provedl nějaké odběry? Z čeho soudil, že se jedná o zánět? Pouze z krvácení? Proč, pokud Vám chtěl aplikovat uterotonika a neměl je k dispozici, neodeslal Vás do nemocnice?
Krvácení charakteru 8 vložek za noc je silné, měla byste proto navštívit gynekologickou pohotovost v nemocnici ideálně tedy tam, kde byl proveden výkon. Zřejmě bude nutné aplikovat uterotonika či provést výkon znovu, aby došlo k zástavě krvácení. Tak silné krvácení po kyretáži není normální, určitě je třeba to dále řešit a nijak bych to neodkládala. Pokud začnete krvácet ještě silněji, určitě vyhledejte ihned pohotovost, jinak počkejte do zítra. Vykrvácet byste neměla ( jestliže je krvácení stále stejně silné a výrazně nezesiluje), nicméně zajisté budete mít nízkou hladinu hemoglobinu a to bude nutné suplementovat buď železem nebo až krevní transfuzí.
Je mi líto Vašich obtíží a doufám, že se brzy vyřeší, určitě návštěvu nemocnice nijak neodkládejte. S pozdravem, L. Králíčková

Související dotazy

Je možné takto otěhotnět?
Dobry den, chci se zeptat na jeden pro mě nepříjemný...
Je možné takto otěhotnět?
Dobry den, s pritelem jsme se mazlili a on poté ejakuloval...
Je možné takto otěhotnět?
Dobrý večer, měla bych pár dotazů. Budu moc vděčná,...
Je to možné,
Dobrý Den vysadila jsem HAK po cca dvouletém braní.Chci...
Proč mi předkožka takto usychá?
Dobrý den, nevíte proč mi předkožka takto usychá? Nebo...
Dá se takto otěhotnět?
Dobrý den. Po masturbaci jsem utřel sperma do ubrousku,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné se nakazit při odběru krve?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit po odběru krve, kdy...

Je možné se nakazit?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat..na prst mi kapla krev a dotyčná má hepatitidu...

Je možné se předávkovat po prášcích na alergii?

Dobrý den, je možné se předávkovat po prášcích na alergii? Včera večer jsem...

Je možné se vyléčit psychicky z bulimie?

Dobrý den, je to cca rok a půl co jsem trpěla bulimií,rozhodla jsem se že se...

Je možné si bez problémů sama nahmatat děložní čípek?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné si bez problémů sama nahmatat...

Je možné si na krku nahmatat kývač hlavy jako pruh na krku?

Dobrý den, je možné si na krku nahmatat kývač hlavy jako pruh na krku? Bojím...

Je možné současně užívat imunoglukan a multisanostol sirup?

dobrý den.je možné současně užívat imunoglukan a multisanostol sirup?u děti...

Je možné takto otěhotnět?

Dobry den, s pritelem jsme se mazlili a on poté ejakuloval na me břicho. Trochu...

Je možné takto otěhotnět?

Dobry den, chci se zeptat na jeden pro mě nepříjemný dotaz. Včera jsem měla...

Je možné takto otěhotnět?

Dobrý večer, měla bych pár dotazů. Budu moc vděčná, když mi poradíte, protože...

Je možné těhotenství

Pekny den chci se zeptat dne 4.5 jsme meli s pritelkyni chraneny pohlavni styk...

Je možné těhotenství nebo ne?

Dobrý den. Potřebuji radu. Nedávno (2 týdny) jsem měla s přítelem sex. S kondomem....

Je možné těhotenství?


Je možné těhotenství?

Dobrý den, potřebuji poradit od loňského listopadu neberu antikoncepci, protože...

Je možné těhotenství?

Dobrý den v lednu jsem byla na miniinterupci. Vše proběhlo v pořádku a menstruaci...

Je možné těhotenství?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je možné těhotenství i když beru antikoncepci...

Je možne těhotenstvi?


Je možné těhotenství?


Je možné těhotenství?

Dobry den, potreboval bych poradit minule pondeli jsme meli s přítelkyni pohlavní...

Je možné těhotenství?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Penis

Dobrý den je mi 15 let a můj penis měří pouze 7 cm při erekci. Myslíte že bych...

Panenská blána, Otěhotnění

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat : S klukem jsme zkoušeli sex, ale takovým způsobem,...

Bolest hlavy

dobry den je mi 16 let a uz rok mam kazdy den bolesti hlavy leky mi na to už...

Cysta na vaječníku

Dobrý den, Minule jsem byla na ginekologii, Rekli mi ze mám cystu na vajecniku, Mam...

Furolin a sluníčko


Bolesti konečníku


Přenos vztekliny

Dobrý den, s přítelem jsme byli v horské a venkovské oblasti Gruzie, kde se...

Tlak v hlavě a záškuby před usnutím

Dobrý den, Mám problém při usínání. Když se snažím usnout, tak se mi stává,...

Úraz -na dolnim rtu vpravo tangencialni rana-odklopeny lalok o vel.3x1cm

Dobry den.Manzel mel dne 29.1.2017 uraz -na dolnim rtu vpravo tangencialni rana-odklopeny...

Nevolnost,bolest břicha ,bolest zad

Dobrý den pane doktore.Měla bych dotaz.Je mi 17 let a mám už třetím rokem problémy...

Svědění patra

Už delší dobu se mi stává že mě svědí horní patro v puse. Když se nápojů tak...

Hodnoty TSH, TPO - co to znamená?


Přenos vztekliny ??

Dobrý den, mám dotaz ohledně možného přenosu vztekliny. Navštívil jsem s rodinou...

Suchá kůže v meziprstí

Dobrý den, asi před dvěma týdny se mi v místech mezi prsty na rukou objevila...

Opuch kolena po artroskopii

Dobry den. pred 12 dnami som podstupila artroskopiu kolena.nic vazne,mala som...

Tečky na penisu

Dobrý den. Mám takový problém a žádám Vás o radu. Na žaludu se mi objevily takové...

Přenos vztekliny

Dobrý den, potuluje se nám tu fenka, kterou zřejmě někdo vyhodil. Běhá tu za...

Brnění a bolest nohy, kyčelní kloub, páteř

RTDobrý den pane doktore, asi před půl rokem se u mne objevilo brnění a mravenčení...

Hrudní páteř

Dobrý den p.doktore, chci se Vás zeptat,co by to mohlo být.. Jsem hospodský,takže...

Polyp v uchu

Dobrý den! Lékař mi řekl, že mám zánět v levém uchu v důsledku polypu, a...

Reklama