Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je možné se vyléčit psychicky z bulimie?

Jana . 21.4.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, je to cca rok a půl co jsem trpěla bulimií,rozhodla jsem se že se chci léčit, začátkem ledna tento rok jsem začala,šlo to pomalinku,a ted docházím cca dva měsíce na terapii, z mých 44 kg jsem přibrala už na 53 kg, měřím 177 cm a vím že je to pořád málo ale mám strašný strach z dalšího přibírání, když jsem se začla léčit naučila jsem se jíst pravidelně 5x denně, jenže váha šla nahoru,a už padám ne do hladovek,ale snažim se těch 53 kg udržet zuby nehty,pravidelou stravu jsem vynechala a za den sním třeba jen jeden jogurt,nebo plátkové sýry,o víkendy jsem doma s našima takže oběd si s nima také dám, dá se z této nemoci vubec dostat psychicky? aby člověk nemyslel na jídlo, aby se člověk tak přehnaně nekontroloval,aby když si aspon o ten víkend dopřeje, aby si neřekl další týden nebudu skoro jíst protože to musím dát dolu..?stavy vyčítek jsem už neměla cca 3 týdny, ale jen díky tomu že se snažim udržet podváhu..chtěla bych být jako dřív..proto se ptám, i kdyby to trvalo rok.. jde se z toho komplet dostat? děkuji

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, je dobře, že jste začala léčbu a docházíte na psychoterapii, a že váš stav se o něco zlepšil. V tuto chvíli bych vám doporučoval vše diskutovat s vaším terapeutem/terapeutkou. Určit je vhodné vaše obavy a strach se zvyšování váhy diskutovat v rámci terapie. Dle odborných informací a výzkumů je možné se vyléčit, ale vyžaduje to určitý čas, motivaci z vaší strany a také určitou víru a chuť realizovat změny v životě, v jídelníčku atd. S pozdravem martin dolejš

Související dotazy

Bulimie
Dobrý den, nevím kam se obrátit. Takže očekávám radu....
Zvracení krve u bulimie
Před nějakou dobou jsem se vyléčila z bulimie, ale...
Bulimie
Dobry den, V minulosti jsem trpela bulimii.v poslednich...
Bulimie a anemie
Dobrý den, chci Vás poprosit o vysvětlení mých problémů...
Anorexie a bulimie
Dobrý den, mám problém, který řeším již třetím rokem,...
Výživa, bulimie
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně stravování....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné otěhotnět když beru antikoncepci a i antibiotika


Je možné otěhotnět při antikoncepci?


Je možné otěhotnět při změně antikoncepce


Je možné poškození sluchu u 19měs. batolete


Je možné použít Canesten krém namísto Framykoinu?


Je možné použít produkt Deflagyn opakovaně?


Je možné předcházet problémům se štítnou žlázou


Je možné s antibiotiky a zraněním ucha lehce sportovat?


Je možne se nakazit pohlavní chorobou


Je možné se nakazit při odběru krve?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit po odběru krve, kdy...

Je možné současně užívat imunoglukan a multisanostol sirup?

dobrý den.je možné současně užívat imunoglukan a multisanostol sirup?u děti...

Je možné takto otěhotnět?

Dobry den, s pritelem jsme se mazlili a on poté ejakuloval na me břicho. Trochu...

Je možné těhotenství

Pekny den chci se zeptat dne 4.5 jsme meli s pritelkyni chraneny pohlavni styk...

Je možné těhotenství nebo ne?

Dobrý den. Potřebuji radu. Nedávno (2 týdny) jsem měla s přítelem sex. S kondomem....

Je možné těhotenství?


Je možné těhotenství?

Dobrý den, potřebuji poradit od loňského listopadu neberu antikoncepci, protože...

Je možné těhotenství?

Dobrý den v lednu jsem byla na miniinterupci. Vše proběhlo v pořádku a menstruaci...

Je možné těhotenství?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je možné těhotenství i když beru antikoncepci...

Je možne těhotenstvi?


Je možné těhotenství?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nesnášíte laktózu? Nezbývá než se určitých potravin vzdát


Prevence průjmu


Bolest břicha opakované zadání


Bolest nártu


MUDr. Lenka Chroboková

Psychiatrická ambulance

Občasné podráždění konečníku


Bolestivá boulička na hrudi


Citlivost bradavek a zpožděná menstruace


Stržený nehet


Apo-parox


Nafouklé bradavky


G>A)/heterozygot, Mutace MTHFR (1298 A>C)/heterozygot

moje pritelkyne po me chce sex, riak ze mi 15 uz bylo ze se nemusim bat, ale...

Vyrážka, která většinou mizí.


Genitální opar


Nikotin je droga – a droga, to je závislost. Zbavte se jí!


Ortopedie


Užívání léků po požití vlákniny


Zpožděná menstruace, negativní test


Tetanus – smrtelné nebezpečí z hlíny


Výtok z penisu po pohlavním styku


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×