Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je opravdu nutná obřízka?

Petr 7.9.2018

Dobrý den, je mi 25 let a už nějakou dobu mě trápí zúžení predkožky. Na okraji mám bílou zatvrdlou kůži. Ve ztopořeném stavu překážku nepřetáhnu a je to poměrně bolestivé. Rozhodl jsem se zajít s tím k lékaři, ale poměrně dost se toho bojím. Na internetu není o tomto onemocnění moc informací. Vše ale souhlasí na lichen sclerosus. Je opravdu nutná obřízka? Dá se toho nějak zbavit? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, u Vás se jedná o fimózu, co je zúžení periferní části předkožky, které je natolik významné, že brání přetažení přes glans penis. Přetažení je velmi omezené nebo zcela nemožné. Lichen sclerosus, u nás známy jako balanitis xerotica obliterans, autoimunitní zánět předkožky, který je typický spíše u chlapců do 10ti let věku. Spíše tato patologická (získaná) fimóza je výsledkem jizvení, bývají na první pohled zjevné, je vždy patologická a vzniká nejčastěji na podkladě opakované traumatizace při nešetrném přetahování předkožky. Při fimóze se v předkožkovém vaku retinuje smegma. Jedná se o materiál bílé či nažloutlé barvy, který obsahuje převážně odloupané epitelie a produkt mazových žláz pohlavního orgánu. Smegma danou oblast chronicky dráždí, může nasedat bakteriální superinfekce, a to vše je považováno za hlavní rizikový faktor vzniku karcinomu penisu. Vyšeření urologem je určitě na místě, odhalí příčinu a doporučí nejvhodnější léčební postup, co bude nejspíše obřízka. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Obřízka
Dobrý den, jsem aktutálně 1 den obřízce a bohužel z...
A je nutná obřízka?
Dobrý den, mám menší problém se stahováním kůže. Jedná...
Mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky při erekci
Zdravím, mám 14 let a mám problém s přetažením předkožky...
Problém s předkožkou
Dobrý den, je mi 19 let a mám problém s tvořením strupu...
Obřízka
Dobrý den.Mam provedenou častecně vysokou obřízku.Ale...
Obřízka
Dobrý den je mi 20 a mám fimózu (předkožku při erekci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je nutné užívat lék?


Je nutné užívat Letrox?


Je nutné vysadit antikoncepci?


Je nutno léčit e coli?


Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Je nutný při léčbě syfilis pobyt v nemocnici?


Je obecně létání v 1. trimestru těhotným doporučované?


Je odbarvování chlupů bezpečné?


Je opar nakažlivý i v době bez příznaků?


Je opravdu nejaký spusob kterým se dají zvětšit prsa?


Je opravdu nutná operace?


Je opravdu nutné brát antikoncepci?


Je opravdu po 45. roce nutná hysterektomie?


Je penis v pořádku?


Je postup mého gynekologa správný??


Je potřeba použít Postinor?


Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je pravda, že pacienti s RS umírají dříve a mají vyšší riziko rakoviny?

Dobrý den, je pravda viz článek https://www.medicalnewstoday.com/releases/294518.php,...

Je pravděpodobnost otěhotnění ?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růžovka

Dobrý den paní doktorko mám růžovku a nyní jsem přešla k paní primářce do Břeclavi...

Růžová moč

Dobrý den, můj 4 měsíční syn má rýmu, a včera přijal pouze malou část potravy...

Lehká skoliosa a bolest bod lopatkami


Tetanie




Zlatý stafylok v oku, vyjádření k léčbě


Zlatý stafylokok v nose a očkování miminka

Dobrý den, mám 5 měsíčního chlapečka, který má cca 3 měsíce zadní rýmu. Občas...

Naražená ruka

Dobrý den, mám naraženou ruku už od 24.11.2016 a první týden jsem měla jen zavázanou...

Pálení žáhy a říhání


Operace FESS

Dobrý den,v následujících měsících mě pravděpodobně čeká revize nosních dutin...

Bolest zaludku,pocit na zvraceni

Dobry den,asi tyden zpet jsem dostala prujem,jen voda ze me sla,hned jsem nasadila...

Namožení penisu?

Dobrý den! před cca 2-2,5 týdny mne při pohlavním styku začalo bolet při levé...

Přeočkování proti tetanu


Gynekomastie v pubertě

Dobrý den, jsem kluk na počátku svých 17. let a mám takový nepříjemný problém....

Poranění menisku

Rád bych se zeptal, zda je běžné a cca rok po operaci kolena s odebráním cca...

Vysoká sedimentace


Bolest na hrudi


Křeče na pravé i levé straně podbřišku

Dobrý večer, měla bych takový dotaz, mívám křeče na pravé i levé straně podbřišku...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Clotrimazol při menstruaci


Zavřít reklamu