Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je postup podle Vás správný?

Hematologie Veronika 29.3.2019

Dobrý den,
jsem nyní v 18+2 týdnu mého prvního těhotenství a mám Leidenskou mutaci v heterozygotní formě.
Navštěvuji pravidelně hematologii, ale mám trošku pochybnosti.
Jelikož jsem dosud neměla žádnou trombózu, ani embolii, či potrat, nemusím si, dle mého hematologa, aplikovat injekce na ředění krve.
Na kontroly jsem byla zvána po měsíci, po poslední kontrole (kdy během měsíce vzrostla hodnota D-Dimerů na více jak dvojnásobek- 0,870 mg/l) mám však přijít až za 2 měsíce.
Je postup podle Vás správný? Neměla bych s pokročilejším těhotenstvím, kdy srážlivost krve roste, chodit na kontroly naopak častěji? Zvlášť když mi hodnota d-dimerů takto vzrostla?
A je v pořádku, že si nemusím aplikovat injekce?
V příloze zasílám výsledky z vyšetření ve 13.tt a 18.tt.

Děkuji předem za Vaši odpověď.
Veronika

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, myslím si, že postup hematologa je zcela v pořádku. Nepřekonala jste nikdy během života tromoembolickou příhodu, ani při užívání antikoncepce. Rodinná anamnéza je taky negativní stran výskytu tromoembolických příhod. Žádne potraty v anamnéze. Těhotenství je hyperkoagulační stav sám o sobě, čemu odpovídá i vyšší hladina D dimérů, která je u Vás i přes zvýšení hluboce pod normou, která je v těhotenství přípustná (až 4 mg/l), takže zde není důvod k obavám. Kontrola z 2 měsíce je v pořádku. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Byl postup správný?
Dobrý den, chci se zeptat, zda byl správný postup...
Je správný postup urologa?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli můj urolog...
Správný postup?
Dobrý den. 1.Vyšel mi pozitivní tripple test,což jsem...
Je postup mého gynekologa správný??
Dobrý den, jsem těhotná 34+3. Od začátku těhotenství...
Zánět zubu- správný postup ??
Dobrý den, minulý rok jsem přešla k nové zubařce (je...
Správný postup při léčbě pohlavní nemoci?
Prosím o radu. Manžel má 4 měsíce milenku. Netrpím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je opravdu nejaký spusob kterým se dají zvětšit prsa?


Je opravdu nutná obřízka?

Dobrý den, je mi 25 let a už nějakou dobu mě trápí zúžení predkožky. Na okraji...

Je opravdu nutná operace?


Je opravdu nutné brát antikoncepci?


Je opravdu po 45. roce nutná hysterektomie?


Je opravdu v rumu NĚCO, co by mu mohlo takhle zabírat?

Dobrý den, můj dotaz se týká zdravotního stavu mého tatínka (75 let, výška 170,...

Je opravdu vše v pořádku?

JIžněkolik roků užívám 1/2 tablety Furonu na odvodnění. V poslední době se mě...

Je ovšem svéprávná, tudíž operační tým musel uposlechnout

Dobrý den,opět se na Vás obracím s dotazem.Jak jsem psal,maminka čekala na operaci...

Je penis v pořádku?


Je postup mého gynekologa správný??


Je potřeba dělat odběry ??

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření mého 2-letého syna. Cca před půl rokem...

Je potřeba použít Postinor?


Je potřeba se tímto ojedinělým výskytem petechie zabývat?

Dobrý den, jsem nyní v 20.tt těhotenství. Od začátku těhotenství beru Fraxiparine...

Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je pravda, že pacienti s RS umírají dříve a mají vyšší riziko rakoviny?

Dobrý den, je pravda viz článek https://www.medicalnewstoday.com/releases/294518.php,...

Je pravděpodobnost otěhotnění ?


Je pravidlo, ze když dostanu zánět do jednoho ucha,musí byt i v tom druhem?


Je pro mě obtížné udržet dostatečně ztopořený penis.

Dobrý den, mám takový nepříjemný, byť (jak jsem zjistil) u mužů ne úplně výjimečný...

Je pro mě vhodná antikoncepce?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Odběr krve a cvičení

Dobrý den, rada bych se informovala zda mohu (pokud jdu rano na odber krve)...

Bolesti zad, vyšetření

Dobrý den. Chci se zeptat jaký je postup neurologa při vyšetření bolestí páteře,zvláště...

Krvácení po gynekologické operaci

Dobrý den, ráda bych se zeptala na následující problém. Je mi 43 let a jsem...

Červené fleky na zádech

Dobrý den, všiml jsem si, že se mi vyskytly červené flíčky na zádech. Postupně...

Modřina po štípnutí komárem

Dobrý den, štípnul mě komár, ze začátku to svědilo poté se objevila dosti...

HPV infekce a orální sex

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda z orálního sexu můžu mít rakovinu krku ?...

Kolísavý tlak

Přeji dobrý den. Je mi 70 let a neberu zatím žádné léky. Zatím jsem odstranil...

Trombóza

Dobrý deň, Niekoľko týždňov dozadu som začal pozorovať opuch chodidla. Opuch...

Může na slunce při užívání Amoksiklavu?


"Office Eye Syndrome"

Dobrý den. Jelikož hodně lidí dnes pracuje u počítače i několik hodin denně,...

Rýma po požití alkoholu

Dobrý den, mám problém. Když se napiji alkoholu často se mi spustí rýma, která...

Prasklý kondom

Dobrý den, před chvílí jsme měli s partnerem pohlavní styk a praskl nám kondom....

Vnitřní neklid, pocit štípání po celém těle

Dobrý den, již druhý měsíc mě štípe (kouše) kůže po celém těle. Jsem alergik...

Bolest končetiny, následky úrazu

Dobrý den, jsem žena 47 let z MS kraje. V lednu 2017 jsem spadla na zledovatělém...

Utržená hlavička klíštěte


Kolonoskopie

Dobrý den, je mi 55 let, a při preventivním testu na okultní krvácení mi byl...

Hodnota železa v krvi

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda hodnota železa v krvi 3,5 mol se dá doplnit...

Hojení po částečné amputaci článku prstu

Dobrý den Pane Doktore. Mám na vás prosbu.. Víte ja žiju sportem Motokros a...

Mimojícnový reflux

Dobrý den, je mi 25 let a už asi rok mě trápí zažívací potíže, které se projevují...

Otok kolene a otok lýtka

Dobrý den, cca 2-3 měsíce mám nateklé koleno. Punkce 3x (2x obstřik, aulin...

Reklama