Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je potřeba se tímto ojedinělým výskytem petechie zabývat?

Kožní obtíže Alena 24.6.2019

Dobrý den,
jsem nyní v 20.tt těhotenství.
Od začátku těhotenství beru Fraxiparine 0,3 jednou denně, Utrogestan 0-0-2 a Helicid 1-0-0.
Krevní obraz a koagulace z minulého týdne v normě, pouze D-dimery a fibrinogen mírně zvýšeny, APTTR naopak mírně nižší.
Včera se mi na předloktí objevila skvrnka cca 3mm velká, pod tlakem nemizí, zřejmě petechie.

Je potřeba se tímto ojedinělým výskytem petechie zabývat?
Nikde jinde po těle se mi nic podobného nevytvořilo a po aplikaci Fraxiparinu se ani netvoří modřiny.
Může se petechie takto sem tam vyskytnout, aniž by bylo potřeba to řešit?
Něco takového se mi objevilo poprvé...

Velmi děkuji za radu a přeji krásný den.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, z fotografie těžko hodnotit, zdali se jedná o petechii. Spíše by jsem řekla, i s o...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Petechie
Dobrý den chtěl bych se zeptat dceři je 16 let a na...
Petechie
Dobrý den, Asi čtyři měsíce zpátky se mi po nohách...
Petechie po porodu
Dobrý den, měla jsem komplikovaný porod - těhotenská...
Petechie
Dobrý den, před dvěma měsíci se mi začaly objevovat...
Petechie na nohou po přeléčené angíně
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Před třemi...
Petechie po těle
Dobrý deň od februára trpím silnými, podľa lekárov...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je opravdu nutné brát euthyrox?

Dobrý den, podle zpráv mám dg e041 - tedy struma netoxická jednouzlová. Už kdysi...

Je opravdu po 45. roce nutná hysterektomie?


Je opravdu v rumu NĚCO, co by mu mohlo takhle zabírat?

Dobrý den, můj dotaz se týká zdravotního stavu mého tatínka (75 let, výška 170,...

Je opravdu vše v pořádku?

JIžněkolik roků užívám 1/2 tablety Furonu na odvodnění. V poslední době se mě...

Je ovšem svéprávná, tudíž operační tým musel uposlechnout

Dobrý den,opět se na Vás obracím s dotazem.Jak jsem psal,maminka čekala na operaci...

Je penis v pořádku?


Je postup mého gynekologa správný??


Je postup podle Vás správný?

Dobrý den, jsem nyní v 18+2 týdnu mého prvního těhotenství a mám Leidenskou...

Je potřeba dělat odběry ??

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření mého 2-letého syna. Cca před půl rokem...

Je potřeba použít Postinor?


Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je poukaz v pořádku?

Dobry den, chcem sa spytat, ci predpis v prilohe je v poriadku. Dal som si zhotovit...

Je pravda, že pacienti s RS umírají dříve a mají vyšší riziko rakoviny?

Dobrý den, je pravda viz článek https://www.medicalnewstoday.com/releases/294518.php,...

Je pravděpodobnost otěhotnění ?


Je pravidlo, ze když dostanu zánět do jednoho ucha,musí byt i v tom druhem?


Je pro játra horší: alkohol nebo špatná strava?

Dobrý den, zajímalo by mě, co je pro játra nebezpečnější, jestli je to pití...

Je pro mě obtížné udržet dostatečně ztopořený penis.

Dobrý den, mám takový nepříjemný, byť (jak jsem zjistil) u mužů ne úplně výjimečný...

Je pro mě vhodná antikoncepce?


Je pro mě vhodná plastika předního křížového vazu


Je pro mě vhodné posilování?
