Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jiný problém

Jana 11.5.2018

Dobrý den k dotazu 290753 mám dlouhodobě chronickou rýmu, nebo zadní rýmu. Čeká mně operace štítná žláza jednou odložena, jak jsem již psala. Dnes jsem navštívila svoji obvodní lékařku, aniž by se mi podívala do krku, napsala mi Levopront. Říkala jsem ji, že mám kašel, ptala se, jestli v noci, řekla jsem, že stále mně to dráždí a analergin nezabírá. Mám rýmu, lehce hlen, ale kašel štěkací. Doma jsem si přečetla, že Levopront je pouze na suchý kašel, tak já nevím, jestli to mám vůbec brát. Ráda bych šla na operaci, která byla, už jednou odložena. Na operaci mám jít 4.6.2018. Prosím poradte? ve čtvrtek jsem objednaná na alergologii nemám brát analergin, kvůli vyšetření. Nevím, jestli můžu brát lEVOPRON kvůli vyšetření na alergologii a vůbec nevím, jestli ho mám brát. Mám to stále stejné jako když mám chronickou rýmu, citím slabě hleny, ale dráždivý. Pokud bych neměla po více jak dvou měsících nový termín k operaci tak bych to tak neřešila. Beru Trittico prolong antidepresiva, nevím, jestli se léky neovlivnují. Měla jsem v ordinaci vysoký tlak, což se mi stává. jdu k této lékařce na holter, mám obavu, že mi nasadí léky, které nebudu ani potřebovat. Více popsáno i v předchozí otázce.Ještě, jestli se můžu zeptat tak antidepresiva TRITTICO PŘI VYŠŠÍM TLAKU NEVADÍ? velice Jana. Doplnění informací: Levoprint se před alergologickým vyšetřením brát nemůže, musí být týden. Pokud se tak nestane, musí být alergologický test odložen.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, Váš přechozí dotaz odpovídal jiný lékař a já, bohužel, si ho nemohu přečíst, ani odpověď kolegy/ně. Co se týče léku Levopront, je vhodný. Tím že budete tlumit kašel, nebude se dráždivým kašlem dráždit sliznice dýchacích cest a mohou se rychleji zahojit. Objeví-li se vlhký kašel s vykašláváním hlenu, je třeba léčbu změnit a vhodné by bylo z důvodu operace i plicní vyšetření. Budete-li příští týden nemocná, je třeba alergologické vyšetření přeložit, neboť výsledky by byly zkreslené. Holterovo vyšetření krevního tlaku (TK) je měření TK během 24 hod za běžné denní činnosti a i během spánku. Lékař pak může zhodnotit, zda-li jsou výkyvy a jak vážné. Dle tohoto vyšetření se právě pozná, zda máte v ordinaci vyšší TK z důvodu např. strachu. Určitě Vám lékařka nenasadí léky, které nebudete potřebovat.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, Levopront můžete užívat, je to lék na tlumení kašle a s Tritticem se užívat může. Na alergologii to nejspíše nevadí, nicméně se jich raději telefonicky optejte, nevíme, jaké testy Vám plánují dělat.
Ohledně Holtera nemusíte mít obavy. Je to vyšetření, které se dělá právě proto, aby se zbytečně nenasazovaly léky, kdyby Váš tlak byl v průběhu dne normální a zvýšil se například jen u lékaře. Je to spolehlivé objektivní vyšetření. Kdyby se vysoký tlak prokázal, pak byste nějaký lék na jeho snížení brát měla i vzhledem k plánované operaci, na kterou musí být vše v normě. Triticco můžete s vyšším tlakem užívat.
U praktické lékařky se domluvte na již zmiňovaných vyšetřeních na nezvyklé vyvolavatele kašle jako chlamydie, mykoplasmata a černý kašel. Případně se můžete obrátit na plicní ambulanci, kde Vás, pokud se správnně pamatuji, již vyšetřili.
Pokud by na plicním, alergologii ani na ORL vyšetření nezjistili nic závažného, domnívám se, že byste operaci kvůli suchému kašli odkládat nemusela. Závisí to zejména na vašem aktuálním stavu před operací, což bude posuzovat vaše praktická lékařka, která Vás zná a dovede posoudit možná rizika a vhodnost operace. Zatímj užívejte předepsanou medikaci a nemějte obavu. Důležité je, abyste se cítila dobře po psychické stránce a věřila Vašim lékařům, že správně dělají svou práci.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, alergologické vyšetření k vyloučení alergie jako možné příčiny dráždivého kašle, je určitě na místě. Pokud nepůjde vynechat léky - hlavně Analergin, ale i Triticco /které sama nevysazujte/ , nemusí se dělat kožní testy, ale vyšetří se specifické protilátky ve třídě IgE z krevních odběrů. Tyto protilátky nejsou užíváním léků ovlivněny.
Jak již píše paní doktorka vhodné by bylo doplnit ORL vyšetření se zaměřím i na vyloučení refluxu - reflux žaludečních stav také může být příčinou dráždivého kašle.
Zkuste pravidelně zvlhčovat sliznice nebo inhalovat například solné roztoky nebo Vincentku.

S pozdravem MUDr.Marcela Vorlíčková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den , chtěl bych se zeptat pícha mě pod žebrem...
Jiný problém
Dobrý den asi před měsícem se mi v třislech a na krku...
Jiný problém
Dobrý den, léčím (natírám) kyselinou mravenčí bradavice...
Jiný problém
Dobry den, chtela bych se zeptat,jiz delsi dobu (asi...
Jiný problém
Zdravím, před pár dny jsem si všiml, že u třisla, bliže...
Jiný problém
Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o srozumitelné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den, Nemám nijak akutní problém jen bych se chtěla zeptat co obnáší celoživotně...

Jiný problém

Dobrý den, pro svůj klid jsem si sám zaplatil krevní testy na slinivku: konkrétně...

Jiný problém

Dobrý den, od června 2017 mám zvýšené crp (15), další odběry jsem měla v srpnu,...

Jiný problém

Dobrý den je mi 17 let a je mi často špatné od žaludku špatně sr mi dýchá mam...

Jiný problém

Dobrý den, je mi 21 let a mám velký problémy při sexu. Přítele mám dva roky...

Jiný problém

Dobrý den. Už rok a půl se s přítelem pokoušíme o druhé dítě. Já trpím obezitou,která...

Jiný problém

Dobrý den, občas mám silnou bolest pod hrudní kostí (mečovitým výběžkem). Ne...

Jiný problém

Dobrý den, jsem rok a pul po ablaci levého prsu a asi před měsícem mě začaly...

Jiný problém

Dobrý den, dneska v noci se mi objevila malá bulka v levém podpáždí..na pohled...

Jiný problém

Zdravím, před pár dny jsem si všiml, že u třisla, bliže u penisu (viz. Foto)...

Jiný problém

Dobrý den . Dne 16.5.2018 jsem prodělal laparoskopickou operaci žlučníku ....

Jiný problém

Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí, točením hlavy atd. Pravidelně...

Jiný problém

Dobrý den, prosím vas jsem jak na trni už pul roku ma nejake problemi .A mam...

Jiný problém

Dobrý den, mám na vás dotaz tákající se antikoncepce. Od svých 16ti let jsem...

Jiný problém

Dobrý den. Moje mamka které je 43 let, měla dnes výpadek paměti. Popíši Vám...

Jiný problém

Dobrý den. V pátek (15. 6.) jsem začala užívat antibiotika Xorimax 500mg tbl.,...

Jiný problém

Dobrý den před několika lety jsem měl zánět varlete. Vyléčil jsem ho pomocí...

Jiný problém

Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj psychiatr ví, že jsem měl...

Jiný problém

Dobrý den Žena 53 let Chtěla jsem zeptat.Při vyšetřeni ultrazvukové transvaginální...

Jiný problém

Dobrý den, už asi měsíc ne-li déle, mě trápí bolest pod levým zebrem, při nádechu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Roztroušená skleroza a změna medikace


Otok kolene

Dobrý den, už měsíc mám otok kolene. Bolest je celkem velká a neustává. Navštívila...

Kousnuti z matrace

Obcas mne v noci kousne (i pres pyzamo) jakysi okem neviditelny hmyz zijici...

Saw palmetto a vedlejší účinky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na vedlejší účinky užívání saw palmetto v 18...

Odchlípnutí sítnice

Dobrý den, prosím o informaci, jaká je optimální doba, po kterou by měl být...

Bílý výtok z pochvy


Suché rty, častější močení, zánět mandlí

Dobry den, muj problém je trosku obsáhlejší.. posledni dobou me trápí častější...

Zlatý stafylokok příznaky a ohrožení u dětí

dobrý den,z výtěrů v krku mi byl zjištěn zlatý stafylokok,dostala jsem atb na...

Cysta na konečníku

Dobrý den, před několika lety se mi udělal vřed na konečníku, byla jsem na...

Smrkání krve

Zdravím, již delší dobu vymsmrkávám krev. Obvodní lékař mě poslal na ORL, tam...

Kotvičník

Dobrý den, uvažuji o užívání kotvičníku, má skutečně afrodisiakální účinky...

Ložiskový stín na plicích

Dobrý den , asi před třemi lety jsem byla na rentgenovém vyšetření na TBC ,...

Krev po stolici

Dobrý den, pane doktore, mám dotaz. Už tři dny se mi po stolici na papíře objevuje...

Condrosulf

Dobrý den, chtěla bych se prosím Vás zeptat na lék Condrosulf. Můj lékař mi...

Bolest chlupů

Zdravim, asi pred 3 tyzdnami sa zacali u mna prejavovat bolesti ci skor precitlivenie...

Výrůstky na žaludu

Na penisu se mi udělali tyto bradavičky Je mi 14 a sex jsem ješťe neměl...

Problémy s penisem

Dobrý den, mám takový problém, asi týden na zpátek mě začal svědit a vytvářet...

Zápal plic?

Dobrý den paní doktorko,chtěla jsem se zeptat.Mám už přes týden kašel,nejdříve...

Je mi teprve 15 a mám obavy z mé erekce

Dobrý den, je mi teprve 15 a mám obavy z mé erekce. Před dvěma lety mě erekce...

Povšechné obtíže


Zavřít reklamu