Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Jiný problém

Antikoncepce Valérie 25.6.2018

Dobrý den, mám na vás dotaz tákající se antikoncepce. Od svých 16ti let jsem brala antikoncepci Sidreta a byla jsem s ní maximálně spokojená. V 19ti letech jsem byla z důvodu otcovi trombózy nucena podstoupit testy krve (viz příloha). Následně jsem předala výsledky gynekoložce, která mi antikoncepci změnila ze Sidrety na Torri. Tato gestagenní antikoncepce Torri mi však velmi nevyhovuje, mám obrovské výkyvy nálad, deprese, nechuť k životu,jsem neustále unavená, padají mi ve velkém množství vlasy, a mnoho dalších problémů spojených s užíváním této antikoncepce. Užívám ji už déle než rok a nijak se to nezlepšuje, ba naopak. Od té doby co užívám tuto antikoncepci tak nemenstruuji, což je prý u této antikoncepce normální - beru ji neustále celý měsíc. Tělísko, ani jiné další varianty ochrany nechci, studovala jsem to dlouho a nic z toho by mi nevyhovovalo tak, jako přímo prášky. Moc se ve výsledcích testů krve nevyznám. Ráda bych se vrátila k hormonální antikoncepci. Z různých zdrojů jsem se dočetla, že se doporučuje nízkohormonální antikoncepce. Chystám se testy na krev zopakovat a poprosit lékaře o antikoncepci Sidrettela. Myslíte že by to bylo možné? Děkuji za odpověď. V příloze zasílám dvě lékařské zprávy.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, doporučovala bych nejprve zopakovat hematologické vyšetření a pokud nebude potvrzena porucha srážlivosti krve, požádejte o změnu nynější antikoncepce. Pokud budou výsledky obdobné, nezbude Vám nic jiného než se smířit s gestagenní antikoncepcí nebo zvážit jinou nehormonální variantu. V případě pozitivního výsledku Vám bude i nynější antikoncepce vysazena, neboť riziko trombózy či plicní embolie je pak vysoké.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
vzhledem k rodinné anamneze a hraničním výsledkům z vašeho vyšetření bych považoval antikocepci s obsahem estrogenů pro vás za potencionálně rizikovou a pokud nevyhovuje gestagenní pak bych doporučit tělísko nebo ochranu kondomem, s čistým svědomím bych vám dříve užívanou antikoncepci nemohl předepsat.
Příjemný den

Související dotazy

Jiný problém
Dobrý den, léčim se s sníženou funkci štítné žlázy...
Jiný problém
Dobrý den, předem se trochu omlouvám se svůj dotaz,...
Jiný problém
Dobrý den, jsme trošku vážnější případ - manžel měl...
Jiný problém
Dobrý večer, chci se jen zeptat, trápí mě stehovavé...
Jiný problém
Dobrý den, mám problém týkající se mého penisu,...
Jiný problém
Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobrý den, léčim se s sníženou funkci štítné žlázy asi 12let, v poslední době...

Jiný problém

Dobrý den, Už delší dobu mam na horní dásni bílou tečku, o které jsem si nejdříve...

Jiný problém

Zdravím, před pár dny jsem si všiml, že u třisla, bliže u penisu (viz. Foto)...

Jiný problém

Dobrý večer, mám trochu neobvyklý dotaz a v podstatě se ani netýká nějakého...

Jiný problém

Dobrý den k dotazu 290753 mám dlouhodobě chronickou rýmu, nebo zadní rýmu. Čeká...

Jiný problém

Dobrý den . Dne 16.5.2018 jsem prodělal laparoskopickou operaci žlučníku ....

Jiný problém

Dobrý den, přítelkyně včera večer měla něco jako silné pálení žáhy a do teď...

Jiný problém

Chtěl bych se zeptat, jestli je nutné řešit tyto bíle pupinky, děkuji.

Jiný problém

Zdravím. Už nějakou dobu mám problémy s ospalostí, točením hlavy atd. Pravidelně...

Jiný problém

Dobrý den, prosím vas jsem jak na trni už pul roku ma nejake problemi .A mam...

Jiný problém

Dobrý den. Moje mamka které je 43 let, měla dnes výpadek paměti. Popíši Vám...

Jiný problém

Dobrý den. V pátek (15. 6.) jsem začala užívat antibiotika Xorimax 500mg tbl.,...

Jiný problém

Dobrý den před několika lety jsem měl zánět varlete. Vyléčil jsem ho pomocí...

Jiný problém

Dobrý den, léčím se na psychiatrii s depresemi. Můj psychiatr ví, že jsem měl...

Jiný problém

Dobrý den Žena 53 let Chtěla jsem zeptat.Při vyšetřeni ultrazvukové transvaginální...

Jiný problém

Dobrý den pane doktore, je mi 50 let a do června jsem užívala HA Depo Proveru....

Jiný problém

Dobrý den, už asi měsíc ne-li déle, mě trápí bolest pod levým zebrem, při nádechu...

Jiný problém

Dobrý den, první problémy mi začaly cca před rokem, kdy jsem si bez tréninku...

Jiný problém

Dobrý den, Po prodělaném nachlazení provázeném silným kašlem (přeléčeno antibiotiky)...

Jiný problém

Dobrý den, už asi 3 týdny mě svědí na zádech jedno konkrétní místo u páteře...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest hlavy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na náhlou bolest hlavy. Přítele vždy po větší...

Vliv THC u otce dítěte na plod


Zlomenina vřetenní kosti, správnost léčby

Dobrý den, moc prosím o radu. Následkem pádu, jsem si poranila levou ruku. Diagnóza...

Hnisání

Dobrý den, před měsícem jsem měla problém s bolestí pupku a následný výtokem...

Rtg páteře

Dobrý den, chci se zeptat na rtg. rtg náznak neoartikulace proc.transversus...

E. Coli ve sterilní moči

Dobrý den, mám dceru - 19 měsíců. Za poslední dva měsíce prodělala dva záněty...

Jídlo po extrakci zubu, čistění zubů, stehy


Bolest v oblasti pravé ledviny

Dobrý večer, již třetí den mne bolí záda na pravé straně, v místě, kde se nachází...

Délka DPN po hysterektomii

Dobrý den je mi 45 let a na začátku května jsem byla na gynekologické operaci...

Dávkování Ospen 500

Dobrý den. Je pro dítě 7 let 26 kg dostatečné dávkování Ospen 500 1 tableta...

Obtížné polykání

Dobrý den, poslední týden mám pocity knedlíku v krku a tlaku na hrudní kosti,...

Porucha erekce

Potřebují vyšetření na poruchu erekce kam se mám obrátit,bul sem v urologa,ne...

Denodenně smegma

Dobrý den pane doktore/ paní doktorko, již více než rok se mi za předkožkou...

Bolesti břicha

Dobrý den, dříve jsem to přehlížel ale poslední týden mne to dost trápí. Mám...

Pocit knedlíku v krku


Invalidní důchod

V roce 2010 jsem podstoupila operaci rakoviny konecniku,prodelala ozarovani...

Dárcovství krve a plazmy a atopický ekzém

Mohu darovat krev plazmu pokud mám dětský ekzém

Zvýšená náplň krční žíly

Dobrý den, asi před měsícem jsem si všimla, že mám na levé straně krku viditelnou...

Motání hlavy, pocit na omdlení


Mimiděložní těhotenství zákrok

dobrý den, dnes mi doktor určil mimoděložní těhotenství a odeslal mě k hospitalizaci...

Reklama