Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jsou to 4 dny kdy prášek neberu vůbec

Adéla 21.5.2018

Dobrý den,
Už jsem tady psala jeden takový dotaz .
Beru cca 4roky kortikoidy metypred 4mg (1denne ,1prasek)na artritidu.
Před dvěma měsíci mi byla nasazena biologická léčba (humira) ,píchám jednou za 14dni .
Klouby mě pořád ještě bolí ale snad se to bude zlepšovat.
Hlavně jsem se chtěla zbavit kortikoidů, mám po nich nateklý obličej, strie, celkově jsem dost přibrala (mám hroznou chuť k jídlu)a udělal se mi za krkem hrb .
Z celého prášku jsem před měsícem snížila dávku na půlku prášku.
A teď jsem 14dni brala půlku prášku obden a vysadila úplne.
Bojím se toho že se mi něco stane, jestli to není rychle vysazení .
Jsou to 4dny kdy prášek neberu vůbec . Chci se zeptat co by se mohlo stát ? A za jak dlouho ?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, já by jsem ještě alespoň 2 x týdně lék užila po dobu 2-3 týdnů. Na druhou stranu, není určitě vhodné, aby jste si o své léčbě rozhodovala zcela sama, bez konzultace s ošetřujícím lékařem, zejména pokud k dosavadní kortikoidní léčbě Vám byla přidaná biologická léčba, která je velice nákladná. Proto doporučuji o této změně informovat ošetřujícího lékaře, neuvážené vysazení kortikoidů může vést ke zhoršení stavu, exacerbaci základního onemocnění, u Vás artritídy. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Dna
Dobrý večer, manžel je měsíc po laparoskopické operaci...
Posílení pánevního dna
Dobrý den, četla jsem v rubrice zdraví jednoho magazínu...
DNA
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda se akutní dnavý...
DNA testy
Dobrý den mám dotaz ohledně testu DNA jak se přesně...
2 dny jsem si zapomněla vzít prášek
Dobrý den, dva dny za sebou jsem si zapomněla vzít...
Chrání pilulky i v týdnu kdy je neberu?
Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci.. po 21 dnech...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jsou chlamýdie a kapavka bezpříznakové?

chtěl bych se Vás zeptat, zda kapavka či chlamydie jsou u mužů často bezpříznakové...

Jsou i jiná řešení a případně o jakou operaci se jedná a jaká je prognóza?

Dobrý den, již počtvrté se mi vyhodiloa čéška, ale hned se zase vrátila. Nicméně...

Jsou lepší bílé plomby, nebo amalgámové?

Dobrý den. Je pravda, že amalgámové plomby jsou nebezpečné? A jsou lepší bílé...

Jsou mé problémy od páteře ?


Jsou moje problémy způsobené boreliozou, nebo spíše ne?

Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, zda jsou moje problémy způsobené boreliozou,...

Jsou nutná antibiotika?


Jsou nutná antiepileptika?




Jsou prosím následující hodnoty k operaci štítné žlázy


Jsou příznaky těhotenství již dva dny po oplodnění?


Jsou to hemeroidy nebo neco horsiho?

Dobrý den,mam takovej problemk a uz hodne delsi dobu..Kdyz jdu na stolici,tak...

Jsou to hemoroidy??

Zdravím..chci se zeptat, zda tohle mohou být příznaky hem. : První den mi bylo...

Jsou to kondylomata

Dobrý den, Můj partner má nejspíše kondylomata. Výsledky přijdou tak za 10...

Jsou to kondylomata?

Dobry den nevim co to je potrebuji radu a co stim a jestli je to vazne.mam to...

Jsou to ledviny nebo jen sval?

Dobrý den, od pondělí od večera mě bolí záda v oblasti pravé ledviny, při nějakém...

Jsou to obtíže od štítné žlázy nebo ne?

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala na posouzení tří názorů lékařů, kteří mi...

Jsou to projevy štítné žlázy?

Dobrý den, mám na Vás dotaz týkající se snížené funkce štítné žlázy. U...

Jsou to příznaky cukrovky?

Dobrý den, v poslední době jsem spozorovala, že jsem bez zvláštních stravovacích...

Jsou to typické příznaky RS?

Dobrý den, RS diagnostikovanou nemám, ale i tak budu moc ráda, když mi zodpovíte...

Jsou to vředy?

Dobrý den, nevím jak přesně formulovat můj zdravotní problém, budu se snažit...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestive bradavky

Dobry den, po posledni MS jsem vysadila svoji antikoncepci. Jiz nekolik dni...

Nafouklé břicho

Dobrý den, moje dcera má neustále opravdu hodně nafouklé břicho. Prošly jsme...

Onemocnění vulvy u dítěte

Dobrý den, dnes jsem si vsimla u dcery 3 roky, že se jí na postevacku po ohrnuti...

Bílé flíčky na opálené kůži - pityriasis versicolor

Dobrý den, V létě jsem se vrátil z chorvatska, kde mi na určitých místech zůstaly...

Horečka po aplikaci Priorixu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na reakci po očkování druhou dávkou Priorixu,...

HELICID 20 mg

Dobrý den, prosím o vysvětlení. Moje dcera (16) měla po hospitalizaci v TN...

Polyp na děložním hrdle

Dobrý den paní doktorko, měla bych dotaz. Zjistili mi polyp na děložním hrdle....

Dysplazie děložního hrdla

Dobrý den, v březnové cytologii mi vyšel výsledek ASC-H nelze vyloučit HSIL....

Pravé oko větší než levé

Dobrý den, během posledních 5 měsíců jsem si všimla, že mám pravé oko větší...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Neprokrvování rukou

Dobrý den, chci se zeptat na radu co mám dělat, když se mi při spánku neprokrvují...

Infarkt a částečný invalidní důchod


Zácpa u kojence

Dobrý den, Mám doma tříměsíční miminko, které je plně na UM. Už hrozně dlouho...

Vysoký tlak krevní


Bolesti kolenního kloubu


Rakovina jícnu

Dobrý den, mám dotaz ohledně operace rakoviny jícnu. Včera byla moje babička...

Každodení motání hlavy spojené s pocity na omdlen

Dobrý den, nikdy jsem se u psychiatra neléčila, ale jsem k jednomu specialistovi...

Brnění prstů


Hlen ve stolici

Dobry den, uz skoro tri roky mam travici problemy - nadymani, nepravidelna...

Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Zavřít reklamu