Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

K

Infekce Jan 25.4.2017

Dobrý den,obracím se na Vás s prosbou o podání informací k přiloženým fotografiím.
Jedná se o podezření na lymskou boreliózu,můj praktický lékař tuto dg. víceméně potvrdil a poslal mě na kožní vyšetření,kde si zase lékařka myslí že se nejedná o erythemu migrans. K mému nálezu napsala,že se jedná o červenou papulu o vel.8x8mm,centrálně s tečkovitou hemoragií a ve vzdálenosti 1,5 cm s erytémovým halo lemem o celk. vel. 3x2cm se závěrem že se jedná o bodnutí hmyzem (morsum insecti) a že klinický nález nyní nesvědčí pro erythemu migrans. Dostal jsem Beloderm ung. ATB mi napsat nechtěla.
Chtěl bych Vás tímto velmi laskavě požádat,zda si myslíte dle přiložených fotografií to samé. Tento nález u mě trvá zhruba jeden měsíc a ze začátku šlo pouze o červenou tečku. Teploty,bolesti kloubů,svalů nemám. Ptám se tedy jestli je vhodné nasadit ATB (máme doma duomox 500mg) a nebo souhlasíte s paní doktorkou a mám se zatím pouze mazat tím belogentem?Mám strach a nechci tuto nemoc zbytečně podcenit.
Je možné aby na dotaz odpověděla MUDr. Jana Moravcová s Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí v nemocnici na Bulovce? Děkuji za Vaši odpověď a přeji Vám hezký den.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, za mně, při nejasných nálezech s přihlédnutím na první objevení se kožního pr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


dobrý den, z přiložené fotografie lze jen těžko usuzovat, zda se jedná o lymskou boreliózu. ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Erythema nodosum vs červené bolestivé fleky kůže
Dobrý den, mému příteli se na holeni objevil červený...
Reakce na kousnutí hmyzem
Dobrý den, před 4 dny mě nad kotník v lese štípl/kousl...
Pokousání hmyzem
Dobrý den , v sobotu mě postipali komáři a mám na nohách...
Červené fleky na kůži
Dobrý den, jsme s přítelem na dovolené ve Španělsku,...
Poranění prstu
Dobrý den, asi před 3mi týdny jsem uklízela zahradu...
Kožní vyrážka po bodnutí hmyzem
Borelioza ANO, NE? Dobrý den, v pátek mě poštípal...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

JUVENILNÍ IDIOPATICKÁ ARTRITIS - bolesti v dolních končetinách

Dobrý den prosím o radu dceři je 18 let a byla jí stanovena diagnoza JUVENILNÍ...

Juvenilní kostní cysty

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. U mého 11 letého syna se zjišťují...

Juvenilní naevoxantogranulom

Dobrý den, mojí dceři (nar. 25.7.2014) se na předloktí levé ručičky objevila...

Juvenilní osteochondróza páteře

Dobrý den Chtěl bych se zeptat,dnes byl mi nalezen Juvenilní osteochondróza...

Juvenilní osteochondróza páteře

Včera jsem zjistil že mám tzv: Juvenilní osteochondróza páteře doktor mě tedy...

Juvenilní plantární a palmární dermatóza

Dobrý den mojí dceři se hodně loupou ruce a nožky. Kolena a lokty má takovou...

Juvenilní revatoidní artritida

Na vašem serveru jsem zatím nenašla žádný článek o juvenilní revmatoidní artrtitidě.Dceři,které...

Juvenilní revmatoidní artritida

<p>Dobrý den. Dcera byla loni na jaře diagnostikována juvenilní revmatickou...

Juvenilní skolióza

Dobrý den.Mam 13 letou dceru která ma skoliozu 46°.Doktoři nám doporučuji operaci.Mohla...

Juvenilní skolióza

Dobrý den, byla jsem na vyšetření zad kvůli vyskočené dolní bederní páteři,...

K dotazu 120784

Dobry den, jeste nekolik dotazu k odpovedi 120784... Maminka je po operaci...

K dotazu ovulace...

Dobrý den pane doktore, posílala jsem dnes dotaz ohledně ovulace. Těhotenský...

K jakému lékaři mám jít s genitálním oparem?

Dobrý den, Na penisu se mi udělaly malé puchýřky, naplněné tekutinou. Předcházelo...

K jakému lékaři s cirhózou jater?

Gastroenterolog mně dělal USG břicha (kvůli rozšíření žlučových cest atd). Nález...

K predeslemu dotazu...

Vazeny pane doktore, moc dekuji za odpoved. Ano,jiz jsem dotaz pokladala pred...

K predchádzajúcej otázke-tlkot srdca

omylom som napísala, že počujem tlkot srdca v ľavom uchu - je to v pravom uchu...

K předchozi otazce astma

dneska jsme k vam psala otazku synovi ktery ma 2 a pul roku zapomněla jse přidat...

K předchozímu dotazu

A ještě se mi stalo , že když jsem třeba seděl vedle toho kluka, který se mi...

K předkožce se mi lepí výrůstky na okraji žaludu s bílými konci

Vím, že je to běžné. Už jsem tu podobné dotazy přečetl, ale poslední dobou začínám...

K rizikovému sexuálnímu chování u mě došlo před měsícem.

Dobrý den, existuje nějaká pohlavně přenosná choroba, kterou lze diagnostikovat...