Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

KANCEROFOBIE lymfom, leukemie, nádor pankreatu aktuálně

Psychiatrie Matěj 18.11.2018

Dobrý den,

ještě k mému předchozího dotazu, který zopakuju: dnes jsem si všiml, že se mi udělala na ruce modřina (viz foto). Nepamatuji si, že bych se nějak uhodil nebo tak... na internetu jsem četl, že se může jednat o příznak leukemie...
ještě bych chtěl dodat, že těsně nad modřinou mi v úterý z žíly nad modřinou brali krev, ale nebylo to přesně v místě, kde teď ta modřina je, ale z žíly nad ní... a hlavně už tu krev mi brali v úterý a všiml jsem si toho až teď... asi to nemůže být z toho vpichu, když byl proveden v úterý, že?
A jak jsem sem už psal, tak si hmatám na krku uzliny cca do 1 cm max. A pak v pravém podpaží jednu taky max cca 1-1.5 cm... byl jsem na UZ krku - přikládám ve zprávě. Avšak s tou v podpaží jsem nebyl.. dle praktické dr. to nic není.
Momentalně už 3 týdny vím, že mám mononukleozu, ale prostě jsem nešťastný teď z té modřiny, jestli neznačí leukemii... mám z toho teď hrozný strach, hlavně i proto, že byl zvýšen beta-2-mikroglobulin (hodnota 2,83) - to mi zde ale bylo řečeno, že je kvuli mononukleoze...
Co když ale teď leukemie a mononukleoza probíhají najendou a mononukleoza ji zasťiňuje? Mám z toho hrozný strach, nevím, co teď dělat... prosímváš, mohli byste mi poradit prosím? Může to být důsledek toho vpichu z úterý? Ale ten byl těsně nad modřinou z žíly, tak ta modřina by asi byla hned v místě vpichu, že?

Na obrázku je zobrazeno, kde přesně vpich byl... ale to už mělo spravně odeznít ta modřina, když už to bylo v úterý, že ano? Takže i kdyby to bylo z toho, tak je to šptně, protože modřiny by správně už měly zmizet... achjo, já teď nevím, co dělat, bojím se leukemie, nevím, co dělat...

Děkuju, už jsem zoufalý...

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, takže, dneska po zhlédnutí Vaších opakovaných celodenních dotazů zjišťuji, že od lymfomu, který jsme řešili všichni zde v posledních týdnech, jsme se přesunuli k obavám z leukémie a opět po několika měsících i nádoru pankreatu. Popravdě, již si nejsem jistá, jestli si z nás Všech lékařů jenom neděláte legraci a nezneužívate tuto naší online poradnu.
Modřina na ruce je po odběru krvi, je zcela typicky distálně od místa vpichu, krev tam steče ve směru gravitace a obvykle si ji pacient všimne později, nebo i nikdy. Odpovída i vzhledem, a to několikadenní modřině, která je již odbarvující se světle hnědá. Nejedná se o projev žádne rakoviny, kterou nyní nemáte. Já nevím, jestli si uvědomujete to, že nyní, kdy jse zcela po somatické stránce zdráv (vyjma mononukleosy, která je samoúzdravná během několika týdnů) zneužíváte lékařské služby, absolvujete řadu neidikovancýh vyšetření u různcýh specialistů, postupujete invazivní vyšetření, odběry. Toto všechno ne jenom výrazně zatěžuje náš zravotní systém, ale taky vede k tomu, že lékaři pochopí že jste hypochodr, že trpíte kancerofobii a nedej bože, ve vyšším věku, kdy by riziko rakoviny mohlo být alespoň vzdáleně reálne, Vás pak nikdo poslouchat nebude, nikdo Vám Vaše příznaky neuvěří, či je přehlédne ve spleti všech sympotmů, které Vy řešíte jako podstatné a přitom nejsou. Skutečně by jste se nad sebou měl zamyslet, podstoupit intenzivní psychiatrickou léčbu (zvážit za hospitalizace), intenzivní psychoterapii. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Ložisko na pankreatu
Dnes na kontrole tipsu,me maminky,nam bylo oznameno,ze...
Chronická leukemie
Dobry den, me babicce byla diagnostikovana chronicka...
Nádor pankreatu
Dobry den mam dotaz muj bratr ma zhoubny nador na slinivce...
Leukémie?
Dobrý den, před měsícem jsem byla na krevním obrazu,...
Kauda pankreatu
Dobrý den, jaká může být příčina zvětšené kaudy pankreatu?....
Nádor
Dobrý den, mám dotaz ohledně zdraví mé matky. Byl jí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

KAncerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie

Dobrý den, jak jsem minule psal o hubnutí, tak se mi stalo, že dnes jsem...

Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerofobie


Kancerogenita metronidazolu


Kandida


Kandida?

Dobrý den, letos jsem prodělala několik infekci dých.cest, z toho v září zápal...

Kandidová infekce

Dobrý den, poslední dva měsíce trpím na to že mě praská z venku z vrchu předkožka....

Kandidová infekce

Dobrý den, už třetím rokem trpím gynekologickými záněty, které se několikrát...

Kandidová infekce

Dobry den. Mam uz pres týden na penisu pupinky tvářící se jako akné. Ze zacatku...

Kandidová infekce

Dobrý den, muj přítel si stěžoval na suchou, lehce rozpraskanou kůži v oblasti...

Kandidová infekce

Dobrý den, dostala jsem klasickou (pravděpodobně) kvasinkovou infekci, vyléčena...

Kandidová infekce

Dobrý večer, občas se mi, asi den po nechráněném pohlavním styku se stejnou...

Kandidová infekce penisu

Dobry den , koukal sem na priznaky hiv protoze se mi udelala kvasinkova infekce...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka u konečníku

Dobrý den.chtel bych se zeptat. Před deseti dny jsem chytil nejakou střevní...

Plíseň nehtů

Dobrý den. Už delší doma mě trápí plíseň nehtů u placů u noh. Kůže mě hodně...

Klepání celého těla

Dobrý den, chtěla bych poradit. Už poslední 2 měsíce se mi stává, že si z ničeho...

Krvácení do mozku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na otázku týkající se krvácení do mozku. Kamarád...

Zeslabení zubní skloviny

Dobrý den, je mi 16 let, před půl rokem mi sundali rovnátka. Zuby jsou rovné,...

Následky nadýcháni se kouře

Dobrý den, před několika dny jsem musel čistit zanesený kotel na dřevěné pelety,...

Bolest zad a žaludku

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat , mám problémy ze žaludkem a střevama , a...

Dlouhotrvající kašel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, už cca rok mám zvýšenou tvorbu hlenů a zároveň...

Zalehlé ucho

Dobrý den, ráno jsem se probudil se zalehlým uchem. Nic mě nebolí, rýmu jsem...

LSIL včetně HPV

Dobrý den, dnes mi oznámil můj pan gynekolog, že výsledky z Cytologie jsou LSIL...

Bolest v krku

Dobry den. Již skoro mesic me trápí bolest v krku a ucpaný nos. Po neúspěšném...

Rivotril a halucinace

Dobrý den, asi rok beru rivotril 1/2 0,5mg na noc na nespavost. V posledních...

Clotrimazol při menstruaci


Různé doplňky stravy (např. probiotika, trávící enzymy, vitamín D3,...) po operaci žlučníku.

Dobrý den, jsem 3 týdny po operaci žlučníku. Vše proběhlo bez problémů, jizvy...

Dlouhodobe rezani v oku

Dobry den, uz asi dva roky me trapi problem s rezanim oka. Budi me to vzdycky...

Častý pocit na zvracení

Už rok mám pocit na zvracení, není to každý den. Jednou za čas, tak jednou za...

Pálení zad

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, čím by mohlo být způsobené pálení zad přibližně...

Rezistence v břiše

dOBRÝ DEN. Asi před 14 dny jsem si nahmatala na pravé straně břicha nějaký...

Můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika ?

Dobrý den můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika Zinnat 500?Děkuji za...

Krvácení do mozku

Děkuji moc za odpověď, teď už budu klidná ono mě to jen znepokojilo skrz to,...