Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kariézní zuby, těhotenství

Zuby Barbora 23.6.2021

Dobrý den, 11.5 jsem byla na vytržení pravé spodní osmičky ve stomatochirurgické ambulanci v nemocnici, kdy mě zubař po výkonu upozornil, že mám kaz na pravé spodní sedmičce, a že by mi ji můj zubař měl dát do pořádku. Jsem nyní ve 3. trimestru, a ze zubařů a injekcí mám velký strach, a moje paní zubařka mi řekla, že pokud mě kaz nějak moc nebolí, bude lepší počkat do porodu kvůli stresu a nervozitě kterou procházím každou kontrolu. Před dvěmi týdny jsem si náhodou na stejné straně, kde byla vytržená osmička a je zkažená sedmička, nahmatala bouličku která nebolela. Ihned jsem kontaktovala ambulanci kde byla provedena extrakce osmičky, a objednala se na kontrolu zda to nemůže souviset. Včera jsem byla na kontrole, kde mi sdělili, že od osmičky to není, že je krásně zahojena. Rentgen mi v mém stavu nedělali, a poslali mě domů s tím, že je boulička “fixovaná ke kosti, nejspíše to bude uzlina od zkaženého zubu” a že si mám domluvit návštěvu u své zubařky, která má bohužel momentálně dovolenou. Bohužel mě tato informace moc neuklidnila, bojím se závažnějšího problému. Boulička nyní bolí pouze na dotek, cítím ji i jazykem mezi čelistí a tváří, má velikost cca hrášku, a okolí začalo pes zhruba 4mi dny otékat. V lékárně mi doporučili pouze kloktat řepíkem, ale bez výsledku. Chci se tedy zeptat jak mám postupovat dále, co by to asi mohlo být, a jestli je možné aby to skutečně bylo “pouze” od zubu, případně jak si mám pomoci alespoň na otok. Děkuji

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

pokud Vás viděl stomatochirurg a neshledal na stavu nic závažného, tak není důvod se ničeho závažného obávat. Může se jednat o reakci právě vzhledem ke kazu na sedmém zubu. K Vaší zubní lékařce se tedy můžete bez obav dostavit až po její dovolené, případně jak Vám Vaše lékařka již původně doporučila, celý zákrok ponechat až v klidu po porodu. Ústa můžete nadále vyplachovat s řepíkem či s výluhem z heřmánku, proti otoku a bolesti lze používat studené obklady, dobře Vám také udělá zmrzlina, nanuky, chlazené nápoje. V rámci každodení hygieny pak používat ústní vodu s dezinfekčním účinkem.

Přeji brzké zlepšení stavu a bezproblémový zbytek těhotenství.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Umrtvení zubu v těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je bezpečné umrtvení...
Piskovani zubu v tehotenstvi
Dobry den, rada bych znala vas nazor. Na zacatku tehotenstvi...
Extrakce zubu s lokální anestezií v těhotenství
Dobrý den, jsem na začátku těhotenství a do rána mě...
Rentgen zubu v těhotenství
Dobrý den..Zjistila jsem,že sem v ranném stadiu těhotenství...
Zuby
Dobrý den, jsem ve 39.týdnu těhotenství, termín porodu...
Bolest zubu po resekci zubu, jak řešit v těhotenství
Dobrý den, před 2ma roky mi zubař dělal 2x v rozmezí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kardiostimulátor a infrasauna

mužu s kardiostimulátorem do infrasauny

Kardiostimulátor a invalidní důchod

Dobrý den,již 6 let mám kardiostimulátor - mám nárok na částečný invalidní důchod?Jaké...

Kardiostimulátor a létání

Manželka má kardiostimulátor je jí 70 let a syn ji nabídnul dovolenou na Floridu....

Kardiostimulátor DR MRI 2272 - mohu sekat trávu motorovým křovinořezem?

Dobrý den ! Chtěl bych se zeptat, mám kardiostimulátor DR MRI 2272 a potřeboval...

Kardiostimulátor, možnost letu za 7 týdnů po v operování

Dobrý den, před týdnem byl tchýni 71 let voperován kardiostimulátor - v podstatě...

Kardiotoxicita u léků Lyrica a Buspiron

Dobrý den, léčím se s chronickou nespavostí. Antidepresiva nezabírala, dostala...

Kardioverze či ablace u fibrilace síní

Dobrý den, prosím o radu. Mám 71. letou sestru, která se léčí se srdečním onemocněním....

Karence vit. D může doprovázet obezitu a jiná onemocnění

Dobry den chci se zeptat. Mam zjisteny nizky obsah vitaminu D. Doktor me na...

Karence vitaminů a minerálů, únava, deprese

Dobrý den.Už 6 týdnů se cítím hrozně unavená bez energie smutná nic mě nebaví.Šla...

Kari koření a zažívací obtíže

Dobry den poprosila bych o radu. Muzu ziskat v dospelosti alergii na potravinu,...

Karma

Dobrý den, přestěhovala jsem se do jiného bytu, kde je karma, plynový vařič...

Karnitin a chrom

Dobrý den.chtěl jsem se ještě zeptat jestli karnitin a chrom jsou steroidy a...

Karnitin a warfarin

Dobrý den, mám dotaz. Měla jsem trombózu na pravé ruce a poté se mi to posunulo...

Karpální tunel

Dobrý den,před 2lety jsem byla na operaci kt na levé ruce a před půl rokem mě...

Karpální tunel

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat,mám po operaci levé ruky ale na kontrolním...

Karpální tunel

Operace karpálních tunelů - ano, či ne? Dobrý den. V příloze zasílám EMG...

Karpální tunel

Dobrý den, ráda by jsem Vás poprosila o radu. Mám diagnostikován syndrom karpálního...

Karpální tunel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na SKT v noci mě budí brnění pravé ruky. Je...

Karpální tunel

Jsem 3 měsíce po operaci karpálního tunelu,zpočátku vše v pořádku. Nyní ruka...

Karpální tunel

Dobrý den, lékař mi oznámil, že mám začínající zánět karpálních tunelů. Chci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý pupínek jazyka


Tlak v pochvě při menstruaci

Ahoj, dneska jsem začala krvácet. Krev je neobvykle tmavá a hustá ale moc mě...

Puchýř na žaludu

Dobrý den, před 14ti dny se mi udělal puchýř na žaludu, jehož velikost je...

Bolestivá bulka v podpaží


Natekly prst na noze

Od soboty mam natekly prst na noze. Na chirurgii jsem byla, vse ok. Prakticka...

Trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku

Dobrý den, trápí mě již cca 1 rok hnědý povlak na jazyku a občasná nevolnost,...

Výrůstky na penisu

Dobrý den, před několika měsíci se mi začaly objevovat výrůstky na penisu. Nejdříve...

Dlouhodobá bolest hýžďového svalu

Dobrý den, je to asi 4 měsíce co jsem si narazil pádem levý hýžďový sval. Bolest...

Zvláštní událost

Dnes o dějepise se mi stala hrozně zvláštní věc. Poslední dobou je toho na mě...

Bolesti žaludku a neustálý pocit hladu


Cardilan a alkohol

Dobrý den, byl mi předepsán Cardilan na srdeční arytmie na 3 měsíce 1x denně....

Madmonq


Degenerativní změny krční páteře

Dobrý večer, pane doktore, prosím, mohl byste mi vysvětlit nález z rtg krční...

ANtibiotika a alkohol


Panna

Ahoj, pozná muž že žena je ještě panna pokud se s ní seznámí. Myslím jako z...

Vyrážka na penisu


Ucpávání nosní dírky

Dobrý den, chtěl bych poradit s ucpavaním levé nosní dírky při spaní, ráno mám...

Bolesti břicha při cvičení

Dobrý den, vždy když začnu cvičit tak mě po chvíli, po 5-10 min, začne hodně...

Bolest v oblasti ledvin

Dobry den uz od minuliho roku me boli ledviny . Co by ste mi mohl poradit? Dekuji

Bolest na levé straně pod žebry


Reklama