Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Karma

Praktické lékařství J 2.10.2014

Dobrý den,
přestěhovala jsem se do jiného bytu, kde je karma, plynový vařič i plynové topidlo. Všichni mě straší, jak je karma nebezpečná. Je možné se jí otrávit postupně? Třeba během několika měsíců? Pokud se oxid uhelantý naváže na krev a člověk se dostane na vzduch, zase krvinky opustí nebo se takto postupně navazuje až se naváže na všechny? Co dělat, pokud se na nějaké naváže? Lze to nějak vypozorovat a i odbourat? Slyšela jsem, že to lze poznat dle nehtů a rtů, které pak mají barvu jako třešně.
Začala jsem si pozorovat nehty a všimla jsem si, že mi někdy modrají. Může to znamenat, že v místnosti už není kyslík? Nebo mám raději zajít k obvodnímu lékaři, aby mi udělal nějaká vyšetření, aby to nebyla nějaká nemoc? Před rokem jsem měla těžké průdušky nebo zápal plic a od té doby mám dojem, že se mi občas špatně dýchá.
Ještě jedna otázka-mám jednu uzlinu v podpaží 10mm a druhou 12mm. Je to tak v pořádku nebo by měla následovat další vyšetření?
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Dobrý den,
omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl až nyní ke mě přesunut. Ohledně karmy - především si zajistěte odbornou kontrolu toho, zda dané přístroje správně fungují (správné hoření, větrání...). Pokud jsou v pořádku, samozřejmě se jimi neotrávíte, správně fungující spotřebiče jedovatý plyn neprodukují. Pokud ale nefungují správně, je možná otrava oxidem uhelnatým - ta má i svou chronickou ("postupnou") variantu. Pozorujete-li nějaké změny zdravotního stavu, je samozřejmě vhodné je probrat s Vaším praktickým lékařem - a to se týká i uzlin - tato velikost uzlin v podpaží může být zcela normální a zda je třeba to nějak dál zkoumat musí říci ten lékař, který Vás na vyšetření uzlin poslal - při posouzení výsledku jakéhokoliv vyšetření je potřeba zohlednit pacientův celkový zdravotní stav a aktuální příznaky.

Související dotazy

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kardiostimulátor a následná operace kýly

Dobrý den, mám tatínka, kterému je 79 let a má 20 dní po zavedení kardiostimulátoru....

Kardiostimulátor a bezdrátový mikrofon

Dobrý den pane doktore, již jsem Vám jednou psala dotaz a za odpověď moc děkuji....

Kardiostimulátor a indukční vařič

Dobrý den, mám kardiostimulátor, mohu používat indukční vařič ? Děkuji za odpověď.

Kardiostimulátor a infrasauna

mužu s kardiostimulátorem do infrasauny

Kardiostimulátor a invalidní důchod

Dobrý den,již 6 let mám kardiostimulátor - mám nárok na částečný invalidní důchod?Jaké...

Kardiostimulátor a létání

Manželka má kardiostimulátor je jí 70 let a syn ji nabídnul dovolenou na Floridu....

Kardiostimulátor DR MRI 2272 - mohu sekat trávu motorovým křovinořezem?

Dobrý den ! Chtěl bych se zeptat, mám kardiostimulátor DR MRI 2272 a potřeboval...

Kardiostimulátor, možnost letu za 7 týdnů po v operování

Dobrý den, před týdnem byl tchýni 71 let voperován kardiostimulátor - v podstatě...

Kardiotoxicita u léků Lyrica a Buspiron

Dobrý den, léčím se s chronickou nespavostí. Antidepresiva nezabírala, dostala...

Kari koření a zažívací obtíže

Dobry den poprosila bych o radu. Muzu ziskat v dospelosti alergii na potravinu,...

Karnitin a chrom

Dobrý den.chtěl jsem se ještě zeptat jestli karnitin a chrom jsou steroidy a...

Karnitin a warfarin

Dobrý den, mám dotaz. Měla jsem trombózu na pravé ruce a poté se mi to posunulo...

Karpální tunel

Dobrý den,před 2lety jsem byla na operaci kt na levé ruce a před půl rokem mě...

Karpální tunel

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat,mám po operaci levé ruky ale na kontrolním...

Karpální tunel

Operace karpálních tunelů - ano, či ne? Dobrý den. V příloze zasílám EMG...

Karpální tunel

Dobrý den, ráda by jsem Vás poprosila o radu. Mám diagnostikován syndrom karpálního...

Karpální tunel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na SKT v noci mě budí brnění pravé ruky. Je...

Karpální tunel

Jsem 3 měsíce po operaci karpálního tunelu,zpočátku vše v pořádku. Nyní ruka...

Karpální tunel

Dobrý den, lékař mi oznámil, že mám začínající zánět karpálních tunelů. Chci...

Karpální tunel

Dobry den,asi před týdnem a pul jsem byla na zákroku na karpálech nevim co přesně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Borelioza


Bolestivá bulka u konečníku

Dobrý den, asi před týdnem se mi vytvořila u konečníku tvrdá bulka, po několika...

Bily povlak v ustech na sliznici po cisteni zubu

Dobry den.Uz nejakou dobu me trapi bily povlak v ustech po cisteni zubu a vyplachnuti...

Zvracení, říhání, bolest pod hrudním košem

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Můj manžel má problém s bolestí břicha. Není...

Neustálé říhání

Dobrý den - 1.1.2016 asi okolo 7 hodiny ráno mě přepadlo neustálé říhání. Pociťuji...

Tepání (tiky) nad pravým uchem

Dobrý den, poslední dobou mi párkrát do měsíce docházi k tepání, nebo tikům,...

Streptokok v pochvě

Dobrý den, byl mi zjištěn streptokok v pochvě. Intenzita 2 křížky. Gynekolog...

Výrazný srdeční tep

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu s následujícím problémem. Občas mi...

Výsledek ultrazvuku - uzliny na krku

Dobrý den, dnes jsem byl u lékaře na kontrolu podpaží. Mám tam 2 mm fibrom -...

Výtěr konečníku

Dobrý den, mam jít na viter konečníku. Přijde mi to nedůstojné, stydím se, je...

Sex s prostitutkou

Dobrý den, Jsem řidič kamionu a osamělost a alkohol udělaly své a podlehl...

Bolest kostrče

Dobrý den, před pár lety jsem utrpěla zlomeninou kostrče (asi 12 let). V nemocnici...

Bolesti pod kolenem, artroskopie, trombóza

Dobrý den.Jsem dva mesice po artroskopie kolene.Odstranena cast menisku a odstranen...

Užití Postinoru při menstruaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda z vás má některá zkušenosti s Postinorem....

Těhotenství a Imodium

Dobrý den! Je mi 31 a už kolik let trpím častými průjmy. Různá vyšetření jsem...

Modřiny po bodnutí hmyzem


Bublání pod žebry

Dobrý den, je to pár dní, co mi začalo jakoby bublat po žebry (ne dolu pod žebry,...

3. měsíc mě trápí hnědé výtoky mimo MS

Dobrý den, již asi 3. měsíc mě trápí hnědé výtoky mimo ms. Gynekologa jsem navštívila,...

Condylomata accuminata přenos

Minulý týden mi odstraňovali condylomata.Je mi 63 let a několik let už nemám...

Možné příznaky těhotenství


Reklama
Zavřít