Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Konzumovani cca. 10piv denne (obcas i vice nebo flaska vina k tomu)

Psychiatrie Simona 22.10.2019

Dobry den. Chtela jsem se zeptat. Jako mala jsem mela mononukleozu , tim padem mam oslabena jatra od malička. Od malicka psychicke problemy a v posledni dobe me to zase chytlo tak asi uz pres 2,5 tydne nepiju nic jineho nez pivo a vino. Rozhodla jsem se to vzdat.... Posledni 2 dny se v noci klepu ze si musim dat Prothazin abych aspon neco naspala. Spolecne do piti alkoholu jsem si obcas davala neurol 0.25mg . V poslednim týdnu ob den 2 na noc. Zajima me jestli po 2.5 tydennim takovem konzumovani v mnozstvi cca. 10piv denne (obcas i vice nebo flaska vina k tomu),muze dojít k vetsim jaternim problemum? Celkove piji alkohol ve vetsi mire ted od posledni lecby coz je od cervna. Pripadne co se muze stat?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, mononukleosu překonala většina z nás, i při těžším průběhu, kdy jsou zasažená játra, dochází poměrně brzo k jejích regeneraci a žádné trvalé následky toto nezanechává. Na rozdíl od Vašeho alkoholizmu. Alkohol játra poškozuje, jak akutně, při požití velkého objemu, může provokovat až alkoholickou hepatitidu, zánět jater či vést k jejích selhání. Z dlouhodobého hlediska poté vede ke vzniku cirhosy. Kombinace alkoholu ve velkém množství, uvádíte 10 piv denně občas i vice nebo flaška vina k tomu s Prothazinem a Neurolem může vést k ohrožení Vašeho života. Zjevný z tohoto dotazu je, že máte obavy o své zdraví, své játra, i přes to pokračujete v užívání alkoholu a dalších návykových látek (benzodiazepiny - Neurol). Jednoznačně doporučuji co nejčasněji intenzivní psychiatrickou léčbu, která nebude podle popisu Vaše první, kontaktujte co nejdřív Vašeho ošetřujícího psychiatra, či nejbližší protialkoholní centrum, ambulanci, či alespoň anonymní alkoholiky, všude Vám určitě pomůžu. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Vino a porucha krevní srážlivosti
Dobrý den, je možná porucha krevní srážlivosti po pití...
Denní konzumace červeného vína
Dobrý den, nepiji pivo ani tvrdý alkohol, ale miluji...
Vice problemu
Dobry den, mam stale vice problemu a tak bych poprosila...
Vliv červeného vína na zdraví
Dobrý den, chtěl bych požádat touto cestou o seriózní...
Bulka na dotek nebolí, občas je tvrdá, občas se zdá měkčí
Dobrý den,doplňuju fotku z předchozího dotazu,bulka...
Škola svaluje vinu na lékaře
Dobrý den. Paní doktorko obracím se na vás s následujícím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Konzumace mléčných výrobků při užívání antibiotik Xorimax

Zdravím p.Bartáková Ja by som sa chcel opýtať jednu vec. Užívam antibiotika...

Konzumace neopraného masa

Mám problém s přitelem. Před tepelným zpracováním kupovaného masa tvrdí, že...

Konzumace ovoce z okolí uhelné pánve

Dobrý den, prosím o zodpovězení dotazu, zda může být škodlivá konzumace umytého...

Konzumace plesnivého chleba

Dobrý den, mám trochu zvláštní dotaz ze strachu o zdraví.Omylem jsem snědl...

Konzumace prošlé potraviny v těhotenství

Dobry den, pred dvema dny jsem si na rohlik omylem namazala 14dni prosle pomazankove...

Konzumace ryb při hypotyreoze

Dobrý den, paní doktorko, mám možna trochu zvláštní dotaz. Týká se konzumace...

Konzumace syrového masa

Dobrý den, v sobotu jsem v restauraci snědla krůtí kapsu, až v polovině jídla...

Konzumace syrového vepřového

Dobrý den,dělala jsem si k večeři vepřové srdce a to poměrně dlouho na pánvi...

Konzumace šťavelu - vysoký fosfor v krvi

Ještě upřesním: ve čtvrtek cca v 16-17hod snědlo dítě asi 10 lístků šťavělu....

Konzumace z jedné sklenice

Dobrý den, zjistil jsem že jsem se omylem napil z plastové sklenice po jiném...

Koordinace

Dobrý den měl bych dotaz. Když stojim a otočím hlavu z levá doprava nebo naopak...

Koordinace

Dobrý den,mám problém,který trvá řadu let,byla jsem na MGR,kde byl nález negativní,občas...

Kop do holeně

Dobrý den! Před pěti dny jsem schytal kop do holeně. Ihned mi to místo nateklo,...

Kopání nohou ve spánku

Mám 6 letého syna,který když jde spát vždy hned usne.Ale pak během noci ne bospíše...

Kopirovani v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 13. tydnu tehotenstvi.V praci jsem kopirovala dve stranky...

Kopírování v těhotenství

Dobrý den, jsem v 13. týdnu těhotenství.V práci jsem kopírovala dvě stránky...

Kopnutí do břicha

Odpověď mi nepomohla, naopak zmátla. Myslela jsem si, že úder přes sádru je...

Kopnutí do břicha

Dobrý den.Můj syn byl kopnut do břicha spolužákem, když měl na pravé ruce sádrovou...

Kopnutí do varlat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli když muže kopnu do varlat, tak se mu...

Kopnutí do varlat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli když muže kopnu do varlat, tak se mu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Achillova šlacha - rehabilitace

Mám 8 týdnů od úplného utržení achillovky. Dnes při rehabilitaci, různé cviky...

Zvracení po jídle

Dobrý den, přítel má 20let a po každém jídle jde zvracet (není kost a kůže)....

Léková interakce

Dobrý den, včera mi na pohotovosti byl předepsan Biseptol a dnes u gynekologa...

Otok prstu po úrazu


Tvrdá boule na nosní přepážce

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem, co by mohla být moje boule na nosní...

Kombinace paracetamolu a novalginu

Zdravim , lze kombinovat lék novalgin a paltogal? Jedna se o silnou bolest po...

Zarudlé bouličky po očkování

Dobrý deň, synček (4,5 mesiaca) bol na očkovaní Hexacima - druhá dávka. Po...

Pupínek na prsu

Dobrý den, před pár dny se mi na levém prsu skoro ze dne na den objevilo něco...

Různé hodnoty krevního tlaku

Dobrý den, v červnu jsem byla na prevenci a paní doktorka mi naměřila vysoký...

Bolesti břicha/podbříšku a občasné průjmy

Bolesti břicha/podbříšku a občasné průjmy Dobrý večer, již delší dobu mě...

Pulzuje mi tepna na krku, chvílemi rychle

pulzuje mi tepna na krku chvilemi rychle

Husté sperma

Chtel jsem se zeptat i kdyz je mi to trapne kdyz mam moc huste sperma je to...

Bolest na pravé straně hrudníku

Křečovitá bolest na pravé straně hrudníku ve výšce bradavky. Projede a odezní....

Bolesti stydkého pysku

Dobry den, uz asi tyden mam boulicku na velkem stydkem pysku, dnes jsem yi vsimla,...

Užívání léku Tamoxifen, nežádoucí účinky

Dobrý den-jsem v remisi po karcinomu prsu 4 roky(48 let),z léků tedy beru Letrox...

Warfarin a nevhodné potraviny

Dobrý den, moje maminka po implantaci kardistimulátoru užívá lék na ředění krve...

Cena hymenotomie

Dobrý den, chci se zeptat, za jak dlouho po hymenotomii bych mohla mít pohlavní...

Skrvna na žaludu

Dobrý den, už asi dva roky (možná déle) mám na žaludu tento červený flek, jeho...

Krvácení po operaci

Dobrý večer, před týdnem mi trhali nosní mandle a dělali mi paracentézu. Teď...

Jak brát trittico,když pracuji na denní a noční smeny

Dobrý den.Chtěla jsem se zetat,jak mám brát správně trittico,když dělám jeden...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.