Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léčení kolene krevní plazmou

Ortopedie Tomáš 4.4.2014

Dobrý den, před pár dny jsem Vám položil tento dotaz a Vy jste mi doporučil léčení metodou ACP (krevní plazmou). Rád bych si tuto metodu nechal aplikovat. Mám ale otázku, jestli se tato metoda krevní plazmy dá aplikovat když mi 24.3. 2014 byla dána 3.injekce látky Viskoelastický Erectus. Může být krevní plazma podána na tuto látku, jelikož mi dnešního dne bylo zjištěno, že je tekutina pod I.kolenním kloubemv lig. patellae? Byla mi i doporučena ACP plazma, ale nevím po jaké době se může podat na látku Erectus kvůli finanční zátěži, aby to mělo ten správný léčebný efekt. A nebo zda-li to nevadí. Děkuji za odpověď.
Dotaz od: Tomáš
Publikováno: 15.3.2014

Dobrý den, dne 9.10. lonského roku /2013/ před 5 měsíci jsem podstoupil artroskopii levého kolene s tímto závěrem ,,Chrupavka patelly hladká, norm.konzistence, v interkond.sulku drobný defekt v okraji med.svahu dohojen vaziv.chrupavkou, lehce přesahující okolí vesikulozně, v povrchu naprasklá.přes ní přebíhá tenký pruh zbytku mediopat. pliky na zbytnělém Hoffově tělese, zbytnělá i med plica allaris.z MP pliky jen tenký proužek na kloubním pouzdru, hladký. V med štěrbině chrupavky kl.ploch hladké, meniskus intaktní, pečlivě palpován v celém rozsahu. LCA i LCP pevné. V laterální štěrbině chrupavky kl.ploch hladké, meniskus nepoškozen. Výkony: Toilette chondrom.sulci intercond.per shaver+saving residui plicae mediopatellaris,plicae allaris et partis corporis Hoffi, deliberatio apicis patellae SA DG.:Defectus parvus chondrom.sulci intercond.med-sanatus. Stp.excisionem plicae mediopatellaris,residuum parvum fibrosum accretum cum corpus Hoffi Hypertrofia plicae allaris med. Pane doktore absolvoval jsem rehabilitaci magnetoterapii, nějaké doplnky stravy Celadrin a pořád cítím citlivost pod češkou kde je asi ta jizva po odstranění Hoffova tělesa a ta se stupnuje při větší zatěži při chůzi po schodech a namáhaní kolene v běžném životě .zatím vůbec nesportuji,jen přejedu lehce deset minut na kole do práce a zpět už nevím co s tím mám dělat a jsem z toho zoufalý. Prosím pokud je to jen trochu možné o radu co s tím mám dělat, už jsem dostal nějolik obstřiků od té operace 0,5 amp.Dipr.+mesocain 2 ml do kloubu stav je stále stejný. Ještě jednou prosím o radu zdali se ta jizva po češkou dá nějak rozcvičit nebo zahojit ,aby bylo v normálním stavu bez problémů. Moc děkuji za odpověd pokud je to možné............Děkuji
Odpověď odborníka:

Jistě budou potíže ze změn v kloubní chrupavce po shavingu, který byl proveden. Současně budou možná i nevelké známky artrozy kolena. Domnívám se, že i přes zřejmě velmi pečlivou artroskopii by bylo na místě léčení metodou PRP(ACP), kdy se do kolena aplikuje nevelké množství změněné , modifikované vlastní krevní plazmy obohacené o větší počet krevních destiček, které mají stimulační efekt na léčení drobných chrupavčitých defektů. Při neúspěchu zvážit i rtg terapii kolena. To vše nepochybně se svým operatérem po domluvě. Metoda, kterou jsem popsal, ale není hrazena pojišťovnou. Jinak pohybová terapie na rehabilitaci dále.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


Aplikaci této metody po vaší provedené léčbě v praxi a literatuře nikdo neřeší.
Domnívám se, že metodu lze aplikovat 4 týdny po předchozí nitrokloubní aplikaci jiné látky.
Ortopedi, kteří tuto metodu aplikují, konkretně váš ortoped, potom podle konkretní situace léčbu budou indikovat.
Krevní plasma je látka tělu vlastní, blíží se složením nitrokloubní tekutině a neměl by být s aplikací žádný problém.

Související dotazy

Dárcovství krevní plazmy
Dobrý den, zítra mi bude osmnáct let. Mohu darovat...
Bezvědomí po odběru krevní plazmy
Dobrý den, je mi 27 let a byl jsem poprvé darovat...
Darování plazmy
Dobrý den, je mi 29 let, jsem epileptikem a alergikem...
Kvasinková infekce a darování plazmy
Dobrý den, přítelkyně měla kvasinkovou infekcí při...
Darování plazmy
Dobrý den, chci se zeptat jestli mohu darovat plazmu...
Odběr plazmy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak často je bezpečné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčeni bradavice na chodidle

Dobry den, již dva měsíce se snažím zbavit bradavice na chodidlu, používala...

Léčení bradavice,pálení chodidla a puchýře

Dobrý den,prosím o radu.Mám na chodidle z boku Bradavicích už asi 3 měsíce,...

Léčení dětské epilepsie

Dobrý den, jelikož jsem nenašel lékaře dětského neurologa, obracím se k Vám. Mojí...

Léčení framykoinem kvasinkovou infekci

Dobrý den, Párkrát jsem použil zmíněnou mast co mi hrozí? nikdo mi ji neporadil

Lečení hemeroidů


Léčení Herpes viru

Dobrý den, měla bych pár otázek ohledně léčení genitálního oparu. Před otěhotněním...

Léčení hypotonie v těhotenství

Dobrý den, dcera je ve 21 týdnu těhotenství a byla ji zjištěna hypotonie kps...

Léčení hypotyreózy

Dobrý den, byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy. Zde jsou výsledky: TSH...

Léčení chronické neuropatie

Dobrý večer, existují prosím léky na chronickou neuropatii-užívám Neurontin...

Lečení chřipky

Vnučka mela vysoké teploty-chripka,39,hned šli k lekaři,ktery predepsal leky...

Léčení kondylomat

Dobrý den, zjistil jsem si před týdnem, že mám kolem řitního otvoru nějaké...

Léčení kvasinek tetraborickými globulkami

Dobrý den, začla jsem si léčit kvasinkový zánět tetraborickými globulkami (Globulus...

Léčení na kvasinkovou infekci

Dobrý den, po léčení na kvasinkovou infekci mě stále trápí problémy při pohlavním...

Léčení ostruh

Přeji pěkný den a prosím odpovědět na můj dotaz.Již půl roku si léčím ostruhy.Po...

Léčení po operaci břišní kýly

Dobrý den, proběhla operace pupeční a tříselné kýly, pacient byl po 24h puštěn...

Léčení po operaci-odstranění dělohy s vaječníky

Dobrý den, paní doktorko měla jsem dermoidní cystu na vaječníku11x7x6 cm a...

Léčení poruchy osobnosti

Naše dcera se léčí již více jak 5 měsícu na psych. klinice a nyní se přiklonili...

Léčení růže (Erisipel)

hospitalizace:otok a zarudnutí PDK zimnice,třasavka.po vyšetření léčba PNC do...

Léčení syndromu suchého oka

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kapek na léčení syndromu suchého oka. Mám...

Léčení štítné žlázy

Dobrý den,chtěla bych zeptat ohledně léčení štítné žlázy.Byla mě zjistěná hyper...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Makulopatie

Dobrý den, syn má od malinka makulopatii. Nyní si bude dělat profesní řidičský...

Motání hlavy

Dobrý den už tak dva týdny se mi motá hlava byl jsem u doktora a nic mi není...

Bolest a nevolnost z hladu


Lumbalgie

Dobrý den.Prosím o radu.Méla jsem silné bolesti bederní páteře bolest přešla...

Časté zívání

Dobrý den, má manželka začala velice často zívat. Denně má období, kdy hlavně...

Necitlivá pata

V květnu tohoto roku mi oteklo chodidlo s velkou bolestí paty, kotníku a malíkové...

Serotoninový syndrom?

Dobrý.den, tři měsíce beru antidepresiva citalec 20 a nyní pět dní navýšení...

Chronická faryngitida

Dobrý den, neaktivní kuřák (výjimečně), mladý, zdravý - bez jakýkoliv mě...

Nadměrné pocení

Dobrý den, mám takový dotaz. Je mi 20 let a nadměrně se potím už strašně...

Poruchy zraku po operaci šedého zákalu

Dobrý den. Dne 12.12.2017 jsem prodělala operaci šedého zákalu na pravém oku....

Tlak v krku

Dobrý den pane doktore, mám již druhý měsíc z ničeho nic tlačení (ne bolest)...

Plíseň na prsou a zádech

Několik let mě trápí plíseň na těle. Hodně sportuji a v místech, kde se více...

Nadýmání a bolest břicha po ránu

Dobrý den, poslední 3-4 týdny jsem neustále nadmutý. Každé ráno mě bolí břicho....

Serotoninový syndrom

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Vysadila jsem ze dne na den antidepresiva...

Pálení na hlavě, bolest

Dobrý den, asi před týdnem jsem začal pociťovat mírnou bolest v zátylku. Myslel...

Elicea a hubnutí

Dobrý den, prosím, rád bych se zeptal a navázal na již položený dotaz. Již 14...

Serotoninový syndrom

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli můžu lék Mirzaten kombinovat s potravinovým...

Bolest Achillovy šlachy

Dobrý den, již asi třetí měsíc mě trápí bolest achilovky na levé noze. Někdy...

Pálení a svědění zevních pohlavních orgánů


Leukocyty v moči


Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.