Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léky

Léky Kateřina 9.2.2018

Dobrý den,
psychiatr mi předepsal Mirtazapin Sandoz 15 mg 1 tabletu večer a Olanzapin Apotex 5 mg 1/2 -1 tabletu večer a půlku přes den. Mám problémy zejména se spaním. Večer si dám tyto léky a neusnu. Musím si vzít ještě tabletu Stilnoxu a pak spím cca 7 hodin. Je tato kombinace léků nebezpečná? Ještě beru Euthyrox a Ivabradin na snížení tepové frekvence. Za jak dlouho léky zaberou?
Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, paní Kateřino, není vhodné lék Stilnox užívat dlouhodobě, maximálně po dobu jednoho měsíce. Účinek Mirtazapinu se obvykle projeví po 1-2 týdnech léčby. Léčba odpovídající dávkou by se měla pozitivně projevit během 2-4 týdnů. Ještě vydržte, účinky se dostaví, ale konzumaci léku Stilnox doporučuji probrat s ošetřujícím psychiatrem, z dlouhodobého hlediska je to nevhodné. S pozdravem.

Související dotazy

Léky
Mám Léky jen na 3 dny. Léčím se u dr. Pribulové
Leky
prosím o sdělení na co jsou léky panzytrát25000 a...
Léky
Dobrý den, zajímalo by mě, jak se snesou tyto léky...
Léky
Dobrý den,prosím o sdělení.Řadu let užívám Detralex...
Léky
Dobrý den chci se zeptat mám Leidnovu mutaci F V leiden...
Léky
Dobrý den. Prosím Vás, již čtvrtým rokem pečuji o tatínka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Leky

dobrý den,14dní sjme brala tabl, Biseptol480 mezitim se také brala i antikonc,lyndinette20...

Léky

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se mé 87.leté babičky. Bohužel názory na...

Leky

Dobrý den,už léta beru euthyrox 50 a teď jsem od doktora dostala L-Thyroxin...

Léky

Dobrý den, léčím se s OCD a beru antidepresiva Seropram (Citalopram). V minulosti...

Léky

Dobrý den,moje matka užívá na zlepšení krevního tlaku léky Tritace 1,25, Aescin-Teva. Tlak...

Léky

Dobrý den, užívám Clotrimazol a chci se zeptat zda muže ovlivnit výsledky moci?

Léky

dobry den prosím jaky je rozdíl mezi detralex a diomax děkuji iva

Léky

Dobrý den. Od 5.2. užívám Lagosa 150 mg. Dnes mi byl předepsán na hemeroidy...

Léky

Dobry den, asi pred rokem mi byl zjisten pri nahodnem UZ vysetreni uzel na stitne...

Leky

Dobrý den,prosím Vás mamka má polycytemii vera a bere stacyl na ředění krve.Chtěla...

Léky

Dobrý den,prosím o sdělení.Řadu let užívám Detralex a Enelbin.Enelbin mi dporučila...

Leky

Dobrý den.mám zánět močového měchýře už pár týdnu dostala jsme od ginekologa...

Léky

Dobrý den pane (í) doktore (ko), léčím se na neurologi asi tři roky-Pragiola...

Léky

Dobry vecer, Beru kazdy den pilulku Cipralexu, Cezery a ted jsem dostala antikoncepci...

Léky

Dobrý den, byla jsem na odběru krve na imunologii a genetiku v centru asistované...

Leky

Dobry den, v srpnu jsem u sveho obvod.gynekologa dostala tehotenskou prukazku...

Leky

Dobry den, v srpnu jsem u sveho obvod.gynekologa dostala tehotenskou prukazku...

Léky

Dobrý den, u syna(4,5) jsme objevily roupy. A teď jsem zjistila,že je má i...

Léky

Dobrý den, v pondělí jsem dostal předesany Mydocalm (jedna tableta večer) na...

Léky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na režim během léčení a po doléčení zánětu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Flek na lýtku

Dobrý den,udelal se mi na lítku modro - fialový flek ve středu je nějaké pichnuti,ktere...

Skvrna po kousnutí hmyzem

Po kousnutí hmyzem (asi komár, určitě ne klíště) se mi asi za den, až dva, kolem...

Očkování proti COVID-19 u pacienta s infekční mononukleózou

Dobrý den , když mi ted diagnostikovali EB mononukleozu, mohu se nechat očkovat...

Pocit tlaku na průduškách kašel

Dobrý den, už cca 2-3 týdny mě trápí tupá bolest / tlačení na průduškách....

Mravenčení


Alergie na roztoče

Dobrý den, mám alergii na roztoče. Mohu si pořídit psa? :) Reakce na alergeny...

Krevní tlak

Pri beznych cinnostiach mam pulzny tlak 10-20 tep 85, no stava sa, ze pulzny...

Bolest nohou po očkování

Dobrý den, již přes týden mě trápí zvláštní bolesti nohou, brnění, bolest, i...

Trávení jídla

Dobrý den, můj dotaz asi nebude obvyklý, nicméně bych se chtěl zeptat, jak...

Mastná stolice


Zvětšené pravé varle

Dobrý den, je mi 12 let a mám lehce zvětšené právé varle také je o trochu víš...

Antibiotika a paralen


Vlašské ořechy - plíseň

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se přesně rozpozná plíseň na vlašských...

Krční mandle

Dobrý den, navštívila jsem svého doktora na ORL. Ten zjistil, že mi zmizely...

Augmentin

Dobrý den mam karcinom prostaty a pred operaci užívam augmentin na zánět po...

Necitlivost nohy

Dobry den Mam problem s necitlivosti prave nohy. Uz podruhe asi za 3roky mi...

Modřiny po bodnutí hmyzem


Bolesti oka, unavené oči, ztuhlá krční páteř

Dobrý den, před pár dny mě začalo bolet za levým okem a bolest vystřelovala...

Útvar pod jazykem po nechráněném styku

Dobrý den, před dvěma týdny jsem měl nechráněný orální styk a nyní se mi udělal...

Nateklá předkožka a suchá pokožka penisu

Dobrý den, mám problém s výrazně nateklou předkožkou na penisu. Včera jsem masturboval...

Reklama