Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám karcinoid?

Endokrinologie Michaela 12.1.2019

Dobrý den před rokem sem se na internetu dočetla že po červenáni obličeje po konzumaci alkoholu může být v těle karcinoid. Okamžitě mě to vystrasilo protože občas se mi to stává. V létě mi konečně doktor nechal udělat testy kyselina v moči byla v pořádku ale hladina serotoninu byla o trochu vyšší. Nechal mi udělat ct břicha, rtg plic, EKG, a gastro vyšetření žaludku vše v pořádku. Sem už od jara spíše ve stresu a strachu a jak je psáno to je spíše známka nízké hladiny serotoninu. Proč ho mám já tedy zvedly? Doktor mi řekl že ze stresu ale jak se docitam tak by to měl být pravý opak. Ptám se tedy jestli má lékař pravdu a stres mi tu hladinu mohl zvednout nebo Teda čím jiným to může být? A i když pořád občas zcervenam po alkoholu mám se obávat že se přes všechna vyšetření stejně může jednat o karcinoid v těle nebo to vyšetření nadobro vyloučilo a je to něčím jiným? Děkuji za obě odpovedi a vysvětlení.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Michaelo, červenání kůže v obličeji po alkoholu je dáno reakcí cév, nikoliv přítomností karcinoidu. Byla jste řádně vyšetřena a vše dopadlo v pořádku, tudíž netřeba se stresovat. O kolik vyšší byla hladina serotoninu v krvi než je norma? Jsou hodnoty, které jsou zanedbatelné a samy se upraví. Pokud byste karcinoid měla, pak by serotonin byl významně vysoký. Nelze diagnostikovat karcinoid pouze na základě hladiny serotoninu v krvi. Pokud jiné obtíže nemáte, pak je vše v pořádku. Hladina serotoninu může být vyšší i konzumací potravinových doplňků, zejména pak L-tryptofanu.
Zdravím

Související dotazy

Karcinoid
Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid...
Může to být karcinoid?
Na jaře mi byli dělaný testy na karcinoid moc v pořádku...
Karcinoid
Dobrý den, v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním...
Odběry na karcinoid
Dobrý den chci se zeptat byly mi delany odběry na karcinoid...
Vyšší hladina serotoninu a karcinoid
Asi před 5 roky na podzim sem si všimla že po konzumaci...
Karcinoid apendixu
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně karcinoidu apendixu....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám již 4 rokem odoperovanou štítnou žlázu a nyní jsem v 11.t. těhotenství

Dobrý den, mám již 4 rokem odoperovanou štítnou žlázu a nyní jsem v 11t těhotenství....

Mám již cca přes půl roku problémy s bolestí svalů a někdy také kloubů.

Dobrý den, chci se zeptat na můj problém. Již jsem Vám psal, ale ted již dodávám...

Mám již delší dobu nízký tlak a vysoký tep

Dobrý den,mám již delší dobu nízký tlak a vysoký tep(100/64 tep přes 90/100),bušení...

Mám již delší dobu problém s bolením a svěděním penisu.

Dobrý den, Mám již delší dobu problém s bolením a svěděním penisu. Vše začalo...

Mám již delší problém s varlaty

Dobrý den, mám již delší problém s varlaty. Od prosince mě velice bolí, byl...

Mám již dlouhodobě nezahojený strup na nose

Dobrý den, mám již dlouhodobě nezahojený strup na nose. Viz foto. Stále dokola...

Mám již dva roky dg.rozro...

Mám již dva roky dg.rozrousená skleroza ,mivam brněni v nohach,posledních člankách...

Mám již několik dní nateklou levou uzlinu

Dobrý den. V září minulého roku jsem byla jako 18.cti létá hospitalizována na...

Mám již třetí den pupínky, které svědí

Dobry den mam na vás prosbu mam již třetí den pupinky, ktere sved a jejich mnoho....

Mám již týden pocit na zadní straně jazyka jako by byl natekly.

Dobrý den, mám již týden pocit na zadní straně jazyka jako by byl natekly. Včera...

Mám každé tři měsíce streptokoka

Chtěla bych se zeptat zdali byste mi doporučil odstranění mandlí.

Mám každý den zalehle uši, huhňávy hlas

Dobrý den, před 14ti dny jsem měla zánět průdušnice, dostala jsem antibiotika...

Mám kolem očí až na čele petechie a i kolem krku, dekoltu a kolem paží

Dobrý den, včera jsem 2x omdlela, po příjezdu na pohotovost jsem měla tlak...

Mám kolem žaludu bílé akné

Dobrý den, mam na uzdičce kolem žaludu bílé akné mám ho snad od jakživa a chtěl...

Mám kolisavou bolest pod pravým žeberním obloukem

Dobrý den, mám kolisavou bolest pod pravym zebernim obloukem spíše do boku a...

Mám komplikovanou vaskulitudu

Mám komplikovanou vaskulitidu, již rok a půl se mi tvoří vředy o velikosti do...

Mám kondylomata v oblasti konečníku.

Dobry den,mam kondylomata v oblasti konecniku,byl jsem u lekare a on mi rekl,ze...

Mám kondylomata, jak vysoká je šance, že nakazím partnerku?

KONDYLOMATA Dotaz od: Petr | Publikováno: 23.5.2013 Dobrý den, jsem si celkem...

Mám kopřivku

Dobrý den, Asi před dvěma dny se mi objevili na těle takové jak když se poprlíte...

Mám kotník stále trochu oteklý

Dobrý den. Před třemi týdny jsem hrál fotbal a protihráč mě kopl do kotníku....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kyselina močová


Zincum metallicum 30CH + Bachovy kapky

Dobrý den, manžela trápí syndrom neklidných nohou. U praktického lékaře již...

Potíže s erekcí po zánětu močových cest a masáži prostaty

Dobrý den, bojím se, že jsem provedl nějakou hloupost... V minulém týdnu jsem...

Mírné krvácení uprostřed cyklu

Dobrý den, je mi 26 let a s přítelem se od února snažíme o miminko. Hormonální...

Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Hučení v uších

dobrý den, již skoro 10měsíců mě trápí pískání, šum v uších, spíš levém. zesiluje...

Dyspeptický syndrom

Dobrý deň, cca pol roka mám tráviace problémy. Občas mi je ťažko od žalúdka...

Zlomenina ramenka stydké kosti

Dobrý den, Před dvěma měsíci jsem si zlomil spodní raménko stydké kosti -...

Mravenčení (brnění) pravé části těle, horní pravá a dolní pravá končetina

Dobrý den, měl bych dotaz. Jsem 6 týdnů po úrazu kolene, přesněji po utržení...

Strupy v nose

Dobry den uz delsi dobu se mi delaji strupy na obou stranach nosni prepažky...

Trápí mě neustálý pocit potřeby k močení.

Dobrý den, trápí mě neustálý pocit potřeby k močení i přes to, že mě lékaři...

Nepříjemné svědění v okolí pochvy

Dobrý den, dobrala jsem právě antibiotika a mám nepříjemné svědění v okolí pochvy,...

Tetanie

dobrý den prosím o radu jak se pozná tetanie,protože moje neuroložka mi nedělala...

Klebsiella oxytoca a porod

Dobrý den paní doktorko, jsem ve 34. týtnu těhotenství a byl mi zjištěn kultivační...

Celkova anestezie

Dobry den, rada bych se zeptala jak presne probiha celkova anestezie. Jdu na...

Sucho v krku a v nose

Dobrý den, už delší dobu mám pocit suchá v krku a cítím to až k nosním dutinám....

Systolická hypertenze

Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde o moji maminku. Datum narození...

Zlomenina stydké kosti

Dobrý den, maminka 70 let spadla 12.8. a zlomila si 2x raménko stydké kosti....

Haemophilus parainfulenzae v krku a setkání s kojencem

Dobrý den, v září 2017 při stěru z krku mi byl zjištěn nález +++ Haemophilus...

Zvýšený počet bílých krvinek

Dobrý den, je mi 21 let a už cca půl roku mám zvýšenou hladinu bílých krvinek...

Reklama
Zavřít