Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může to být karcinoid?

Endokrinologie Michaela 15.11.2018

Na jaře mi byli dělaný testy na karcinoid moc v pořádku krev na hranici(byl trochu zvýšený serotonin) na tomto výsledků doktor navrhl ct břicha podle výsledků vše v pořádku. Přesto po vypití alkoholu nebo čaje červenáni, návaly bušení srdce svědění na krku a hrudníku. Myslíte že se stejně může jednat o karcinoid? Doktor mi nikdy neřekl čím tedy ten serotonin byl zvedly co když je někde jinde v těle a ne v břiše? Jinak rtg plic v pořádku normální odběry krve taky v pořádku EKG taky v pořádku i kontrola hadici do žaludku vše bez nálezu. Děkuji za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Michaelo, karcinoid je tzv. neuroendokrinní nádor, který se vyskytuje v trávicím traktu, nejčastěji v konečné části tenkého střeva a tzv. slepém střevu. Méně často pak bývá v žaludku,tlustém střevě a konečníku. Projevuje se záchvatovitým zarudnutím obličeje a horní poloviny hrudníku včetně krku, ale nemělo by to mít spojitost s konzumací alkoholu. Dále se projevuje průjmy, dýchacími obtížemi, a změnami na chlopních. Vzhledem k tomu, že veškerá vyšetření byla negativní, tak si myslím, že karcinoid lze vyloučit. Váš dotaz však přeposílám ještě specialistovi, které s touto diagnozou má větší zkušenosti a odpoví Vám lépe. VYčkejte prosím na odpověď.
Zdravím

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, doporučila bych kontrolu za půl roku s opakováním kompletních odběrů, včetně moči (před tím je nutné dodržovat striktně dietu, aby výsledky nebyly zkresleny). Na CT ani RTG nemusí být nic vidět. Pokud by trvalo podezření na karcinoid provádí se další dynamická vyšetření, např. včetně PET na specializovaných klinikách.
Každopádně se vyhýbejte jídlu či činnostem, které toto provokují, může se jednat o karcinoid.Jeho diagnostika je často velice obtížná.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Karcinoid
Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid...
Karcinoid
Dobrý den, v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním...
Odběry na karcinoid
Dobrý den chci se zeptat byly mi delany odběry na karcinoid...
Mám karcinoid?
Dobrý den před rokem sem se na internetu dočetla že...
Vyšší hladina serotoninu a karcinoid
Asi před 5 roky na podzim sem si všimla že po konzumaci...
Karcinoid apendixu
Dobry den,pred mesicem jsem byla na operaci se zanetem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může to být Borelióza?


Může to být borelioza?


Může to být borrelioza?

Dobrý den. Kouslo mne před čtrnácti dny asi po dvaceti letech klíště. Předevčírem...

Může to být borrelióza?

Dobrý den, již měsíc a pár dnů mám na noze takový zvláštní ekzém. Za tu dobu...

Může to být hemeroid?

Dobrý den, před více než týdnem se mi v konečníku udělala malinká bulka z časti...

Může to být hyperventilace

Dobrý den, občas se mi stává,že při úzkostlivých situacích se mi hůř dýchá...

Může to být i černý kašel?

Dobrý den je mi 19 let, přibližně 28.12.12 se u mě objevily příznaky obyčejné...

Může to být infarkt?

Zdravím. Od letošního března mě občas přepadne bolest v zádech. Přesněji řečeno...

Může to být infekce?

Dobrý den, předevčírem(neděle)jsem šla venku a najednou mě začalo štípat něco...

Může to být kapavka?

dobrý den sem s partnerem už rok a s nikým jiným sem nikdy nespala ale můj partner...

Může to být kvasinková infekce?

Dobrý den, mám problém s předkožkou, která je červeně zarudlá a zespodu penisu...

Může to byt lymfom?

Dobry den, Bylo mi zjisteno zvysene crp 11,7 a hodnota alt 1,23. Ostatni...

Může to být melanom?

Dobrý den, můj přítel má za za krkem zvláštní pihu a mám obavy, zda nevypadá...

Může to být melanom?

Dobrý deň Môže byť toto melanóm?

Může to být MENISKUS?


Může to být nádor?

Dobrý den, vím, že mě odkážete k lékaři, ale bojím se zjistit pravdu... Už...

Může to být nádor?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může neléčený výtok způsobit rakovinu....

Může to být nádor?


Může to být nějaké alergická reakce nebo může se jednat o boreliózu?

Dobrý den, Před třemi týdny (15.6.) mě poštípal nějaký hmyz (asi komáři), klíště...

Muže to být petechie?

Dobrý den, v létě se mi udělali na zádech červené tečky jak kdyby krev pod...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dráždivý tračník

Dobrý den. Prosím o pomoc... Je mi 21 let. Už téměř několik let trpím problémy...

Chladná končetina po úraze

Několik dní po úraze (natržený lýtkový sval) mi začalo chladnout lýtko. Bylo...

Hodnoty tlaku a tepu při sportu

Dobrý den, mám dotaz ohledně tlaku. Klidové hodnoty od 130 do 140 systolický...

Těhotenství, hodnota hCG

Dobry den, ted mi prisla odpoved od doktorky a moc ji nechapu hladina hcg pod...

Otisky zubů po stranách jazyku

Dobrý den, mám asi 2. týden otisky zubů na jazyku, četla jsem, že podle jazyku...

Průjem při užívání Amoksiklavu


Noční bolesti kloubů a svalů

Dobrý den. Mam dotaz a je mi hrozne ouzko kdyz mam moje bolesti popsat......

DIFLUCAN

Dobrý den, jak často mohu užívat diflucan? Trpím už asi dva roky poševní mykozou,...

Bolest ruky po odběru krve

Po odběru krve mě vždy bolí ruka, je to vnitřní bolest a při pokusu ohnout...

Bolestivé zarudnutí prsu

Dobrý den Je mi patnáct let a už druhý den mě bolí boční část levého prsa a...

Motání hlavy

Dobrý den, posledních 14 dnů se mi hrozně motá hlava ,nejhorší je to k večeru...

Prezidentská nemoc

Dobrý den, maminka má již dlouho dobu problémy se žaludkem. Minulý týden byla...

Štítná žláza - zvýšené protilátky

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Z vyšetření mi byly zjištěny protilátky štítné...

Vzduch odcházející z žaludku

Dobrý den, již několik let mě tráví zažívací potíže, poslední půlrok se ale...

Bolest na spáncích

Dobrý den, poslední dobou mám tlaky na spáncích a brnění čela. Doktor říká,...

Léčba extrasystol

Dobrý den, beru teď třetí týden Concor cor 2,5mg na extrasystoly. Výskyt ES...

Žluto - zelený výtok z penisu

Dobrý, den asi před dvouma dněma, po ránu když jsem šel na záchod tak jsem měl...

Množství mléka a tekutin u 8.měsíčního dítěte

Dobrý den, paní doktorko, můžete mi, prosím, poradit, kolik UM a ostatních tekutin...

Ostruha paty

Dobrý den, v říjnu 2011 mi na základě RTG diagnostikovali vlevo plant. ostruha...

Trvající rýma u novorozence

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně zdravotního stavu syna, kterému je...

Reklama