Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost otěhotnění, sos antikoncepční přípravek

Gynekologie Karolina 13.8.2019

Dobrý den, jedná se o gynekologický dotaz. Mám za sebou už dvě plata antikoncepce Ayreen a 30. 7. jsem dobrala druhé plato a měla následovat 7 dní pauza, jenomže jsem si to špatně vypočítala a prášky začala znova používat až 9.8.(dnes si budu dávat 5. prášek ze třetího plata), což odpovídá 9 dnů pauze. Včera (12. 8. jsem měla nechráněný pohlavní styk - až dnes jsem si uvědomila, že pauza byla delší). Je možnost otěhotnění a jestli jo, je možné použít pro jistotu “prášek po” EllaOne (například)? Nemůže užítí “prášku po” ublížit nějak mému tělu, když ho použiji při používání dlouhodobé antikoncepce?

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

možnost otěhotnění zde je, ovšem pouze velmi nízká. K ovulaci (uvolnění vajíčka dochází kolem 14. dne cyklu), pokud pauza byla 9 dní, je možné, že prášky ještě před ovulací stihly ovulaci zastavit (nicméně 100% to samozřejmě zaručit nelze).
Jsou zde tedy dvě možnosti: 1. Zvážíte rziko v tom smyslu, že není tolik veliké, abyste jednorázovou sos antikoncepci užila. Vyčkáte 10 dní a poté si uděláte domácí těhotenský test. Pokud bude negativní, je vše v pořádku a k otěhotnění nedošlo. Pokud bude pozitivní, k dalšímu postupu se pak dostavte ke svému gynekologovi.
2. Pokud tento risk nechcete podstupovat, lze zakoupit jednorázovou sos antikoncepci, klidně např. preparát EllaOne či jiný. Po tomto přípravku dojde ke spuštění menstruace a možné těhotenství tím bude zažehnáno.
Jinak v užívání hormonální antikoncepce můžete v obou případech dále pokračovat tak, jak máte nyní zavedeno, což je taktéž informace uvedená přímo v příbalovém letáku. Vašemu tělu to nijak neuškodí. Do dalšího cyklu je však doporučeno používat ještě k tomu i bariérovou antikoncepci, např. kondom, protože nelze zaručit 100% účinnost antikoncepce.

Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji ať vše dopadne podle Vašich představ.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Související dotazy

Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. neberu vůbec žádnou...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Včera...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Používám antikoncepci...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat.. 16.10. Jsem mela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost otěhotnění při užívání antikoncepce - měla jsem průjmy a zvracela jsem

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat beru antikoncepci pravidelně a s přitelem...

Možnost otěhotnění při užívání HA


Možnost otěhotnění při užívání HA


Možnost otěhotnění při užívání HAK


Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce


Možnost otěhotnění s ochranou ale bez ejakulace do přítelkyně

Dobrý den, měl bych dotaz jestli je šance aby přítelkyně byla těhotná když jsme...

Možnost otěhotnění v době čekání na menstruaci (neužívaní antikoncepce)

Dobrý den, beru antikoncepci Sunya zhruba 5 let. Chtěla jsem se zeptat, zda...

Možnost otěhotnění ve 49 letech ?

Dobrý den,lékařka mi po 6 letech vyndala nitroděložní tělísko (Multiload).Vzhledem...

Možnost otěhotnění, antikoncepce


Možnost otěhotnění, přerušení užívání antikoncepce


Možnost otěhotnění?

Dobrý den, antikoncepci beru už 5 let. Chci se zeptat zda je možné aby se stalo...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, užívám antikoncepci Jeanine a začala jsem brát antibiotika Dalacin...

Možnost otehotneni?

Dobrý den včera jsem měla styk při němž jsme použili prezervativ.ten ale během...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, mám velmi prekérní problém. Před 3 týdny jsem byla se svou přítelkyní...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, po cca 10 letech jsem vysadila před 4 měsíci antikoncepci. Posledních...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den, užívám antikoncepci Sunya, v prvním týdnu po sedmidenní pauze jsem...

Možnost otěhotnění?

Dobrý večer. Mám nutný dotaz. 2. den po 7 denní pauze jsem měla pohlavní styk...

Možnost otěhotnění?

Dobrý den. Beru HA už asi 5 let, ale tentokrát jsem nedobrala celé platíčko,...

Možnost otěhotnění/ovulace

Dobrý den, prosím jak velká je pravděpodobnost otěhotnění ve věku 48 let? Mam...

Možnosť otehotnenia

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či je možné otehotnenie ak sme mali nechránený...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zapachajici ryma

Dobry den, jsem momentalne v 18 tt. Tyden me trapila zapachajici ryma a hleny,...

Erythema multiforme hebra

Dobrý den, prosím o pomoc, jsem už nešťastná. Lékařka mě léčila 2 měsíce pro...

Černé zabarvení od amalgamové plomby

Dobrý den, chystám se na výměnu amalgamových plomb za bílé a chtěla bych se...

Chrčení

Dobrý den, specifikuji můj dotaz, na který jste včera odpovídala viz.níže. "Chrčení"...

Denzitometrie

Dobrý den, je mně 78 let. Za posledních 7let jsem byl 4 x na densitometrii,naposledy...

Pálení, mokvání a opruzení v oblasti konečníku

Dobrý den, delší čas mám problém a odhaduji, že to je problém s hemeroidy. Ze...

Pocit na zvracení

Asi tak měsíc mám pořád pocit zvracení, nejvíc asi po jídle, ale nezávisí to...

V březnu jsem měla bolesti v krku při polykání,bolesti na hrudi

Dobrý den, V březnu jsem měla bolesti v krku při polykání,bolesti na hrudi.Lékařka...

Vaginální výtok

Dobrý den touto pisemni formou se chci zeptat jestli se nejedná o akutní zánět...

Drolení zubů

Dobrý den, mám dědičně špatné zuby a mám s nimi stále nějaké problémy... v posledních...

Bolest ve vnějším kotníku


Bílý hustý zapáchající výtok

Dobrý den. Je mi 19 a 3 roky užívám antikoncepci Mercilon. Minulý měsíc jsem...

Azibiot a slunce

Dobry den, dostala jsem tridenni antibiotika azibiot 500. Chtela bych se zeptat,...

Noční zvracení

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na názor ohledně mého problému. Již...

Pálení jazyka, zduření jazykových papil, nepříjemný pocit v krku

Dobrý den, již dlouhodobě trpím na opakované potíže v krku. Vzhledem k mnoha...

Poškození nehtového lůžka

Dobrý den, tak před třemi měsíci jsem měla úraz dvou prstů na mašině v kuchyni,...

Vdechnutí azbestu

Dobrý den, chci se zeptat zda je závažné, když jsem asi 2 hodiny pracoval s...

Bodavá bolest kotníku


Vdechování azbestu

Dobdý den, vím že o azbestu už tu pár otázek bylo. U nás se před 10 lety měnila...

Změna charakteru stolice, řitní trhlina a polyp

Dobrý den, již je to týden, co jsem byl na prohlídce konečníku. Doktor našel...

Reklama
Zavřít