Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost přenosu HIV při orálním sexu

Pohlavní nemoci LP 15.6.2021

Dobrý den. Asi před 2ma měsíci jsem měl sexualní styk s ženou která v tomto průmyslu dělá. Při vaginálním sexu jsem měl kondom, ale došlo i na sex orální. (69-ka) Po 3 týdnech jsem měl horečku (3dny). Osobně si myslím že jsem prochladnul a proto ta nemoc, ale i tak mi vrtá hlavou myšlanka jestli jsem se nenakazil např HIV. Takže moje otázky zní. Můžou symptomy HIV (horečka) odeznít za tak krátkou dobu? Jaká je pravděpodobnost přenosu hiv orálním sexem na mě? A protože se chystám na testy, je doba 2 měsíců dostatečná k stoprocentnímu výsledku? Popř jak dlouho musím čekat než budu moci výsledky považovat za 100 procentní? Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Fabiánová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Nemocnice Prostějov

Vážený pane, děkujeme za Váš dotaz. Chápu, že Vám to vrtá hlavou. Při orálním sexu nelze možnost HIV zcela vyloučit, pravděpodobnost se zvyšuje, pokud přijdete do styku s poševním sekretem. Nebo naopak, pokud by partnerka teoreticky měla nějakou drobnou oděrku v ústech a vy třeba nějakou drobnou odřeninku na penisu. Procentuální pravděpodobnost Vám vyjádřit neumím.
Uvádí se, že v případě HIV infekce se mezi 2.-6. týdnem od rizikového chování projeví u cca 70% osob příznaky připomínající chřipku nebo mononukleózu. U někoho se nemusí projevit nic. Odeznění symptomů je u každého jedince individuální. U někoho je to pár dní, u někoho to trvá týdny. Nevím, jak vysokou teplotu jste měl, pokud méně než 38°C, tak můžete být v klidu, to podezřelé z HIV není. Mezi další varovné příznaky patří třeba noční pocení (pokud zrovna není horká letní noc), zvětšené mízní uzliny na více místech těla současně, zánět hltanu.
Vhodná doba testování je mezi 2.-3. měsícem. Plně průkazné jsou testy po 3. měsících.
Předávám Váš dotaz specialistovi. Počkejte, prosím, na jeho odpověď. A bude Vás kontaktovat naše sestřička, pokud chcete, pomůže Vám s objednáním na ty testy.
Držím palce a přeji pěkný den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie, Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: EUC Klinika a.s. Zlín

Dobrý den, vše rozhodne odběr na HIV infekci. V intervalu 2 měsíců od infekce by měl být průkazný, ale určitě bych doporučila jej ještě ev. po 1-2 měsích zopakovat.
Test anonymně Vám udělají ve většině odběrových laboratoří.
Vše ostatní si myslím, že bylo jinak zodpovězeno. S pozdravem MUDr.R.Zimolová

Související dotazy

Možnost nákazy orálním sexem
Dobrý den, ještě než bych započal svůj sexuální život...
Možnost přenosu HIV
Dobrý den, mel jsem sex s prostitutkou. Poměrně krátký...
Krev při orálním sexu
dobrý den, mám dotaz, při orálním sexu. který je trochu...
Možnost otěhotnění po orálním sexu
Dobrý den, je mi 13 let, jsem panna, mám přítele kterému...
Možnost přenosu HIV masturbací
Dobrý večer chtěl bych se zeptat na riziko přenosu...
Pravděpodobnost přenosu pohlavní choroby při orálním sexu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velká je pravděpodobnost...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost posunu zavedeného tělíska při vyšetření magnetické rezonanci.

Dobrý den, mám nitrodelozni telisko mirenu. Má ji 4roky a můj gynekolog zjistil,...

Možnost poškození embrya ?

Dobry den, mám prosbu, poslední 4 dny mě trápila vaginální mykoza. Vzhledem...

Možnost preventivního vyšetření

Dobrý den, mám dotaz za mého manžela. Jeho maminka i babička (z matčiny strany)...

Možnost přenosu

Dobrý den, požádal jsem jednu slečnu, aby mi předvedla, jak močí. Já jsem při...

Možnost přenosu hep. B orálním stykem

Dobrý den, jaká je v ČR pravděpodobnost přenosu žloutenky typu B nechráněným...

Možnost přenosu hepatitis C a HIV

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jaké je riziko přenosu hepatitidy C či HIV...

Možnost přenosu HIV


Možnost přenosu HIV

Dobry den, prosim jak by jste hodnotili pravděpodobnost pohlavni nakazy od ženy...

Možnost přenosu HIV infekce

Dobrý den,může se prosím zdravé 2 leté dítě nakazit od druhého 2 letého dítěte...

Možnost přenosu HIV masturbací

Dobrý večer chtěl bych se zeptat na riziko přenosu hiv při masturbaci.. když...

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Možnost přenosu sexuální choroby

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné nakazit se některou z pohlavně...

Možnost přenosu vztekliny


Možnost příčiny - chlamydie

Dobrý den, prosím Vás, můžete mi poradit, jak postupovat? Od dubna r.2014, kdy...

Možnost rakoviny?


Možnost rakoviny?


Možnost rakoviny?

Dobrý den pane doktore,již delší dobu mám v krku pocitu tkzv.knedlíku.Nemůžu...

Možnost rozpuštění antibiotik


Možnost roztroušené sklerózy, postup lékaře


Možnost Sarkodiozy?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Půl roku sem brala na upravení menstruace antikoncepci

Dobrý den , chtěla bych se zeptat. Je mi 14 let a menstruaci mám od 11 let....

Hluboké říznutí do prstu

dobrý den před 2 dny jsem si nožem dost nešikovně vyřízla kus bříška na prstu....

Zvýšená hladina vápníku v krvi

Dobry den, moji mamce byla zjiste zvysena hladina vapniku v krvi (2,9) - lekar...

Domácí monitorování srdeční aktivity plodu

Dobrý den,já osobně potíže nemám ale chci se zeptat. Má žena otěhotněla (8 týden)...

Výtok je cítit močí


Bolest bradavek

Dobrý den, prosím o radu. Asi 10 dní mě bolí na dotek bradavky. Jsou tmavší...

COVID protilátky


Bolesti nohou

Při chůzi bolest nohou, nohy neotákejí. Křečové žíly nemám, obuv nosím pohodlnout,...

Bolest na vnitřní straně levé ruky

Dobrý den, Už skoro týden mě bolí vnitřní strana levé ruky. Bolest byla dříve...

Zarudlý žalud

Dobrý den. Svůj sexuální život jsem začal docela nedávno a před přibližně měsícem...

Dlouhotrvající horečky

Dobrý den, prosím, chtěla bych se zeptat. Můj otec má dva roky horečky, kdy...

Marihuana a sex

Chtěla bych se zeptat. Možná je to normální možná ne. Ale mě to vrtá hlavou...

Polyp na hlasivkách

Dobrý den, po vyšetření lékařem foniatrem mi byl nalezen polyp na pravé hlasivce....

Bolest hrudní páteře

Dobrý den, je to asi měsíc, co mi u levé lopatky začalo vystřelovat takové šimrání,...

Skríning na celiakii

Dobrý den, obracím se na Vás se žádostí o interpretaci výsledků odběrů na...

Po tetanové injekci zánět v ruce

Pěkný den přeji,chtěla jsem se zeptat ,zda je možné mít po tetanové injekci...

Průjem, horečky, nevolnost


Nolpaza - pálení žáhy

Dobrý den, rád bych mě zajímal Váš odborný náhled na mou problematiku. Je...

Bolesti zad, motání hlavy


PH metrie jícnu

Dobrý den pane gastroentrolog chtěl bych se zeptat ohledně měření 24 hodinové...

Reklama