Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možnost roztroušené sklerózy, postup lékaře

Mozek a nervy Petr 21.1.2013

Dobrý den,
dlouho jsem váhal zda se na Vás mám obrátit s mým problémem nebo ne, nakonec jsem se rozhodl, že ano.

Popíšu tedy mé problémy tak nějak od začátku, poměrně dost se mi horní a trochu i dolní končetiny, ať už v předpaženém stavu nebo například když mám ruku položenou na myši od počítače. Bývám poměrně často uvanený a sport mě vyloženě ubíjí, někdy mám potíže s výslovností (alespoň to lidi tvrdí). Tyto příznaky pozoruji cca rok. Osobně se "bojím" roztroušené sklerózy, by někdy seděl i tzv. Lhermittův příznak, i když o tzv. el. impuls se jedná jen výjmečně, ale ta bolest při předklonu hlavy vystřeluje do horních končetin a zad.

Když jsem tyto problémy přednesl lékařce tak mne vyšetřila na tyto "choroby":
Boreliózá
Štítná žláza
Cukrovka
Skřípnutý nerv krční páteře
Wilsonova choroba

Na všechno byly "testy" negativní, ovšem postup paní lékařky mi příjde poměrně zvláštní, protože po těchto testech to jakoby nechala být a objednala mě k ní na kontrolu až za 3 měsíce. Což mi přijde poměrně divné, nehledě na to, že o RS se ani slovem nezmínila.

Nechci zpochybňovat postup paní doktory, jen si chci být prostě jist, že nejsem ve špatných rukou.

Předem vám mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Neurologická ambulance Uherský Brod

Dobrý den, asi Vám v popisu Vašich potíží v úvodu vypadlo, že máte třes. Lékařka Vás na něj vyšetřila. Třes většinou prvním příznakem RS nebývá, Lhermitteův příznak mohou imitovat bolesti páteře. Pokud máte ovšem obavu z RS, zeptejte se Vaší lékařky. Podle neurologického nálezu Vám jistě může podat vysvětlení.
Rovněž léčba třesu, podle etiologie, zvláště pokud bude efektivní, může Vaše pochyby rozptýlit. M. Hlavačková

Související dotazy

Léčba roztroušené sklerózy
Dobrý den, je možné pozastavit celkovou léčbu roztroušené...
Riziko rozvoje roztroušené sklerózy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda následující nález...
Příznaky roztroušené sklerózy
Dobrý den, trápí mě bolesti svalů a svalové záškuby....
Příznaky u roztroušené sklerózy
Děkuji za odpověď no popravdě mají podezření na RS...
Začátek roztroušené sklerozy
Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně počátku a příznaků...
Diagnostika roztroušené sklerózy
Dobrý den, před čtrnácti dny jsem byla u neurologa...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost přenosu hepatitis C a HIV

Dobrý den. Ráda bych se zeptala, jaké je riziko přenosu hepatitidy C či HIV...

Možnost přenosu HIV


Možnost přenosu HIV masturbací

Dobrý večer chtěl bych se zeptat na riziko přenosu hiv při masturbaci.. když...

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Možnost přenosu vztekliny


Možnost příčiny - chlamydie

Dobrý den, prosím Vás, můžete mi poradit, jak postupovat? Od dubna r.2014, kdy...

Možnost rakoviny?


Možnost rakoviny?


Možnost rakoviny?

Dobrý den pane doktore,již delší dobu mám v krku pocitu tkzv.knedlíku.Nemůžu...

Možnost rozpuštění antibiotik


Možnost Sarkodiozy?


Možnost selhání


Možnost selhání antikoncepce


Možnost snížení kreatininu


Možnost sportovat při užívací atb

Dobrý den. Dnes 20.5.2015 jsem dostal atb amoksiklav na zánět průdušek . Dobrat...

Možnost sportovat s přetrženým kříž.vazem v koleni

Dobrý den,mám přetržený přední zkřížený vaz v koleni(už asi rok,momentálně nemůžu...

Možnost sterilizace

Dobry den, mam dotaz ohledne sterilizace ze zdravotnich duvodu a chci se zeptat,...

Možnost těhotenství


Možnost těhotenství


Možnost těhotenství


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání v nohách

Dobrý den, už víc jak měsíc mám problém s tím že mi vystřelí bolest do lýtka,...

Bolest nad klíční kostí

Dobrý den chtěla jsem se zeptat , začalo mě bolet v práci nad klíční kostí s...

Menstruace a gynekologie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na gynekologickou prohlídku,...

Pálení močové trubice


Kolaps

Dobrý den, před šesti lety (asi 10 měsíců po prvním porodu) se mi zničehonic...

Zanet mocoveho mechyre-bolesti

Dobry den, mam takovy mensi problem s mocovym mechyrem. Pred 3dny me zacal bolet...

Nachlazení a krvácení z nosu


Vykašlávání černého hlenu


Nižší fT4

Dobrý den, při testech v revmatologickém ústavu mi lékař upozornil na nižší...

Zvětšené lymfatické uzliny


Zvětšení uzlin?


Bolest na pravé straně hrudníku

Dobrý den, před 14 dny jsem sem vložil dotaz a doteď mi nedošla žádná odpověď,...

Motání hlavy

Dobrý den.chtel bych se zeptat na můj zdravotní problém. Již půl roku se mi...

Zhmožděný nárt

Dobrý den, dnes na tréninku si dcera poranila nárt. Jako házenkářka při doskoku...

Píchání na pravé straně hrudi

Dobrý večer paní doktorko, před dvěmi dny jsem dostala rýmu a nos nemám úplně...

Bolest a tlaky hlavy


Vedlejší účinky tricyklických antidepresiv

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jaké jsou významné vedlejší účinky tricyklických...

Zvýšené lymfocyty

Dobrý den, prodělala jsem angínu, měla jsem na 7 dní nasazený Penbene. Na krku...

Atorvastatin Actavis a špatné jaterní testy

Dobrý den, prosím vás mohu užívat Atorvastatin Actavis jestli jsem měl špatné...

Výhřez ploténky

Dobrý den, pane doktorem prosím o vysvětlení MR a vyjádření, zda je nutná operace...