Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možnost Sarkodiozy?

Imunita Jiří 1.3.2011

Dobrý den.
Chtěl bych se dotázat na možnost onemocnění Sarkodiózou, případně co ve věci mám podniknout dál. V lednu tototo roku se mě na čele začala dělat bulka 1x3 cm, která byla chyrurgicky odstraněna. Výpis z vyšetření odebrané tkáně zní.
MAKRO: Tmavohnědá roztřepená nepravidelná tkáň 30x10mm
MICRO: Přítomen (vzorek) je epiteloidní granulon tvořený uzlíky epiteloidních buněk a vícejaderných obrovských buňek, bez nekrotických změn v centru epiteloidních formací. Navíc přítomen chronický lymfoidní infiltrát.
Nález koresponduje nejspíše s granulomem typu sarkaidozy (zde nevím jestli jsem „sarkaidozy“ správně opsal).

Svým lékařem jsem byl ubezpečen že všechno by mělo být v pořádku. Následně po třech týdnech mě začali bolet vaziva kolem kotníků na obou nohách a došlo k jejich stuhnutí (nemohl jsem v podstatě skoro chodit), nepatrnému otoku, mírnému zarudnutí kuže v bolestivých oblastech. Navíc ztuhnutí a bolestivost se přeneslo na kolena (spíš vazy a šlachy než klouby) a lítka a bérce. Tento stav průběžně s občasným zlepšováním a zhoršováním trvá už pomalu měsíc. Navíc ona bulka se mě na čele už zase dělá přesně ve stejném místě jako předtím.
Můj lékař mě zatím léčí na pravděpodobně chřipku - nejprve mě předepsal Amoksiklav 1g ( 2x den/ užíváno 5 dní) s Ibalgin 600mg (2x den). Po týdnu stav nezmněněn. Po kontrole předepsán Diclofenac Duo PharmaSwiss 75mg (2x den). Před třemy dny jsem prodělal zvýšenou teplotu 38,6 kdy mě ráno zničeho nic povolila zatuhlost kotníků (obou) ovšem bolesti kolen a šlach (vazů) a svalu lítek a bétcu mám furt stuhlé a bolestivé jak po mnoho kilometrovém pochodu. Neustále se cítím unaven - denně prospím okolo 11 hodin, celkově jsem stuhlí, a tento stav trvá dlouhodobě. Je to jak na houpačce - pár dní jě mě jakž takž a pak jsem totálně na huntě. Nevím už co dělat a kam se obrátit. Svému lékaři už přestávám věřit protože jediné co dokáže je na všechno předepsat Ibuprofem (jako např. před rokem kdy jsem mě problém se zablokovanou páteří mezi 8 a 7 th obratlem a kdy až na mou přímou intervenci že léky nechci a upozornění že daleko lepší by byly rehabilitace mě teda napsal doporučení na rehabilitace). proto vás tímto prosím o případnou radu co mám dělat a případně kam se moho obrátit o pomoc v případě že se můj stav nijak výrazně nebude lepšip. Pro upřesnění s s tou Bulkou se to táhne od 1.1. 2011 do dnes s tím že problémy s těmy kotníky a bolestmi nohou se vlečou někdy od 10. února. Moc předem děkuji za odpověď. S pozdravem GPc

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Dobrý den, příčina sarkoidozy není známa, není potrvzzena ani infekční etiologie, určitě je zde vliv genitického vybavení pacienta, projevy mouhou být v jakémkoliv orgány, tzn. i kloubní projevy , únava.
Měl byste být podrobně laboratorně vyšetřen - včetně imunologického vyšetření, doplněn rentgen plic, sono břicha, aby se vyloučilo zasažení i jiných orgánů. Určitě by diagnosa měla být potvrzená histologickým vyšetřením.
Lék 1. volby jsou kortikoidy, někdy příznaky odezní i samy od sebe bez léčby.

Související dotazy

Plané neštovice a možnost přenosu na dospělého
Dobrý den. Mám na Vás dotaz ohledně neštovic. Včera...
Recidiva sarkodiozy
Dobrý den.Asi pred 2lety měl manžel sarkodiozu plic,po...
Možnost otěhotnění
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možnost...
Možnost otěhotnění
Dobrý den. Před necelým týdnem jsem měla pohlavní styk,...
Možnost Otěhotnění
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je možnost otěhotnět...
Možnost rakoviny?
Dobrý den pane doktore,již delší dobu mám v krku pocitu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost přenosu HIV

Dobry den, prosim jak by jste hodnotili pravděpodobnost pohlavni nakazy od ženy...

Možnost přenosu HIV masturbací

Dobrý večer chtěl bych se zeptat na riziko přenosu hiv při masturbaci.. když...

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Možnost přenosu vztekliny


Možnost příčiny - chlamydie

Dobrý den, prosím Vás, můžete mi poradit, jak postupovat? Od dubna r.2014, kdy...

Možnost rakoviny?


Možnost rakoviny?


Možnost rakoviny?

Dobrý den pane doktore,již delší dobu mám v krku pocitu tkzv.knedlíku.Nemůžu...

Možnost rozpuštění antibiotik


Možnost roztroušené sklerózy, postup lékaře


Možnost selhání


Možnost selhání antikoncepce


Možnost snížení kreatininu


Možnost sportovat při užívací atb

Dobrý den. Dnes 20.5.2015 jsem dostal atb amoksiklav na zánět průdušek . Dobrat...

Možnost sportovat s přetrženým kříž.vazem v koleni

Dobrý den,mám přetržený přední zkřížený vaz v koleni(už asi rok,momentálně nemůžu...

Možnost sterilizace

Dobry den, mam dotaz ohledne sterilizace ze zdravotnich duvodu a chci se zeptat,...

Možnost těhotenství


Možnost těhotenství


Možnost těhotenství


Možnost těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Mám možná uplně banální dotaz, ale i přesto se raději...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kýla po žlučníku

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,1.12. mi brali žlučník laparoskopicky.Jaká je...

Třes při krmení u kojence

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co může způsobovat třes u kojence.Dneska jsem...

Bílé pupínky na stydkých pyskách

Prosím vás... Je mi 15 let a ještě jsem neměla sex.. Jsem silnější.. Na pyskach...

Ketony a těhotenská cukrovka


Závratě, točení hlavy

Dobrý den, brzy mi bude 22 let. 10 dní jsem teď užíval antidepresiva, ale...

Bolest zubu týden po vrtání

Dobrý den, měla jsem zubní kaz, který mě bolel, šla jsem za zubařkou, která...

Vyrážka na trupu

Dobrý den. Asi před rokem jsem objevil červený pruh mezi lopatky, bez svědění....



Bolesti břicha


Otoky kotníků,vysoký tlak

dobrý večer,v roce 2008 jsem prodělala slabou cmp,tlak jsem měla dobrý.po čase...

Na žaludu se objevili malinké, ale viditelne červené tečky

Po masturbaci se mně na žaludu objevili malinké ,ale viditelne červené tečky...

Malloryho-Weissův syndrom

Dobrý den, přítel vypil větší množství alkoholu (cca. 2l vína) a zvracel sraženou...

Pakloub a léčba rázovou vlnou

Dobrý den, je mi 25 let a v březnu 2016 jsem upadla na lyžích což mělo za následek...

Chronický zánět moč. cest

Dobrý den, od srpna (tzn. 7 měsíců) mám zánět močových cest, nejprve jsem se...

Zvětšené krční uzliny spojené s afty

Dobrý den mám potíže s krčními uzlinami můj praktický lékař mi předepsal antibiotika,...

Platba poplatku

prosím mám takový dotaz ,syn byl s otcem kterému je 75 let na pohotovosti v...

PSA

Mám - li PSA větší tj v mém případě 7,6 je to problém ?je kontrola krve dostačující...

Velikost penisu

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně velikosti penisu. Tedy ani ne tak ohledně...

Kolonoskopie - komplikace

Dobrý den, ráda bych se optala, po kolika dnech by se pravděpodobně projevily...

Cysta jater

V levém jaterním laloku mi byla zjištěna cysta 17 mm. Jinak játra nezvětšena,...

Reklama
Zavřít