Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?

Tomáš . 2.4.2015

Vážená paní doktorko, v čtyřčlenné rodině (2+2) jsme nyní prodělali klasické kolečko nějakého chřipkového onemocnění, pravděpodobně samotné chřipky - bolest hlavy a horečka, následovaná bolestí celého těla, která nás připoutala na lůžko minimálně na 4 dny, suchý kašel, rýma až poté a dospělí jako třešničku na dortu ještě průjem. Přišla s tím první dcera ze školy, od ní to po týdnu dostala druhá dcera, za další týden manželka a za další týden já. Příznaky, pokud jde o jejich sekvenci, byly jako přes kopírák, tíže příznaků byla u dcery, která to měla jako první, nejmenší, my ostatní jsme to měli vždy o něco horší, mě to jako posledního v řadě bez nadsázky srazilo na kolena. Nyní, necelý týden po mém onemocnění, má první dcera opět horečku a bolí jí hlava. Dosud jsem si myslel, že proděláním virového onemocnění chřipkového typu si tělo vytvoří imunitu a nemoc od nemocných členů rodinu znovu chytit nemůže. Dcerám je 9 let a nikdy jsme se s opakováním chřipkového onemocnění nesetkali, max. rýmy, kde víme, že je celá řada původců. Rád bych tímto položil dotaz, zda může dcera znovu chytit prodělanou chřipku od člena rodiny, který od ní nemoc chytil. Je možné, že má nyní něco jiného, ale na tuto otázku bych rád znal odpověď a zatím mi ji nikdo nebyl schopen poskytnout. Moc Vám děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Pravděpodobně se nebude jednat o jedno a to samé virové onemocnění, a ani ne o chřipku, protože některé uvedené příznaky nepatří mezi její klasické příznaky. V současné době koluje v naší populaci řada virových onemocnění, které mají podobné příznaky. Pokud u dcery přetrvávají bolesti hlavy, doporučuji odborné vyšetření na neurologii nebo infekci z důvodu možné komplikace některých virových onemocnění, kterým je zánět mozku a mozkových blan.

Související dotazy

Chřipka?
Dobrý den, 2 týdny jsem brala antibiotika na zánět...
Chřipka
Dobrý den,v úterý jsem začala být nemocná(chřipka)...
Chřipka
Dobry je my 15 let. A leze na me chripka a ted si...
Střevní chřipka?
Ivuš mě moc a moc žádala jestli bych nenapsala za ní,...
Chřipka
Dobrý den, rád bych se poradil, zda je nutné zajít...
Chřipka
Dobrý den, léčím se 6.den z chřipky. Příznaky do...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se děloha při porodu "unavit"?


Může se embolie vrátit?


Může se jednat o anorexii?


Může se jednat o astma?

Dobrý den,je mi 16 let a mám takový menší problém.Již asi půl roku mě občas...

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, před časem jsem objevil na penise vyrůstek (viz. přiložené foto)....

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na maličkou bulku či bradavičku. Na hrázi se...

Může se jednat o deprese?

Dobrý den když prší a je mlha a chlad tak mě bolí hlava většinou jen jedna...

Může se jednat o epilepsii?

Přeji Vám dobrý den.. S přítelem jsem byla nedávno v kině. Při začínání filmu...

Může se jednat o epilepsii?

Dobrý den, moje 20 měsíční dcera v květnu prodělala záchvat. Seděla v kočárku...

Může se jednat o hemeroidy?

Dobrý den p.doktore, před týdnem se mi u řitního otvoru udělal asi 1,5 cm výrůstek,...

Může se jednat o infarkt?

Dobrý den, již asi půl roku mívám bušení srdce a celkovou nevolnost a pocitu...

Může se jednat o krev ve stolici?

Vážený pane doktore dobrý den. Mám problém. Poslední dobou mám pocit, že nemám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poraneni hlezna


Stav po akne


Nízký počet trombocytů v krvi a fialové fleky po kůži


Svědění vaginy


MUDr. František Busta

Praktický lékař pro dospělé

Tachykardie a slabost


E coli


Permanentní močový katétr


Kolonoskopie zachraňuje životy. To už ví i kreslíř Petr Urban


Bolest varlete


MUDr. Zdeněk Popelka

Ordinace specialisty - interna, nefrologie

MUDr. Markéta Krejčová

Ordinace PL pro dospělé

Bíle pupínky na penisu


Jak správně ošetřit puchýř


Ublinkávání


MUDr. Miloslav Parolek

Ordinace PL pro dospělé

Streptokoková angína nosičství


Globule Natrii tetraboratis globulus 0,70 - Ky, 10 kusů a sex


MUDr. Jana Kupková

Ordinace PL pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×