Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?

Infekce Tomáš 3.4.2015

Vážená paní doktorko,
v čtyřčlenné rodině (2+2) jsme nyní prodělali klasické kolečko nějakého chřipkového onemocnění, pravděpodobně samotné chřipky - bolest hlavy a horečka, následovaná bolestí celého těla, která nás připoutala na lůžko minimálně na 4 dny, suchý kašel, rýma až poté a dospělí jako třešničku na dortu ještě průjem. Přišla s tím první dcera ze školy, od ní to po týdnu dostala druhá dcera, za další týden manželka a za další týden já. Příznaky, pokud jde o jejich sekvenci, byly jako přes kopírák, tíže příznaků byla u dcery, která to měla jako první, nejmenší, my ostatní jsme to měli vždy o něco horší, mě to jako posledního v řadě bez nadsázky srazilo na kolena. Nyní, necelý týden po mém onemocnění, má první dcera opět horečku a bolí jí hlava. Dosud jsem si myslel, že proděláním virového onemocnění chřipkového typu si tělo vytvoří imunitu a nemoc od nemocných členů rodinu znovu chytit nemůže. Dcerám je 9 let a nikdy jsme se s opakováním chřipkového onemocnění nesetkali, max. rýmy, kde víme, že je celá řada původců.
Rád bych tímto položil dotaz, zda může dcera znovu chytit prodělanou chřipku od člena rodiny, který od ní nemoc chytil. Je možné, že má nyní něco jiného, ale na tuto otázku bych rád znal odpověď a zatím mi ji nikdo nebyl schopen poskytnout. Moc Vám děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pravděpodobně se nebude jednat o jedno a to samé virové onemocnění, a ani ne o chřipku, proto...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Chřipka?
Dobrý den, 2 týdny jsem brala antibiotika na zánět...
Chřipka
Dobrý den,v úterý jsem začala být nemocná(chřipka)...
Chřipka
Dobry je my 15 let. A leze na me chripka a ted si...
Střevní chřipka?
Ivuš mě moc a moc žádala jestli bych nenapsala za ní,...
Chřipka
Dobrý den, léčím se 6.den z chřipky. Příznaky do...
Střevní chřipka
Dobrý den. Celý minulý týden, mi bylo občas nevolno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může poškodit teflon vývoj plodu?

Dobrý den, jsem ve 23 týdnů těhotenství a už nějakou dobu používám hrnce s teflonovým...

Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se děloha při porodu "unavit"?


Může se do jednoho roka proměnit HIV vir v AIDS?

Dobrý den,chci se zeptat,pokud se člověk nakazí virem hiv a řekněme že ten člověk...

Může se embolie vrátit?


Může se i přes to jednat o anginu?

Dobrý den, uz pres tyden jsem nemocná ovšem, v pondeli se mi udělaly tyto puchyrky....

Může se i v tomto případě jednat spíše o opruzeninu?


Může se jedna o nějaký střevní zánět?


Může se jednat i o příznaky RS?

Dobry den, tri tydny jsem pocitoval slabe brneni obou dolnich koncetin. Nasledne...

Může se jednat o anorexii?


Může se jednat o astma?

Dobrý den,je mi 16 let a mám takový menší problém.Již asi půl roku mě občas...

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, před časem jsem objevil na penise vyrůstek (viz. přiložené foto)....

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na maličkou bulku či bradavičku. Na hrázi se...

Může se jednat o condylomata na jazyku

Dobrý den, náhodně jsem si všimla takových vyrustku vzadu u kořene jazyka a...

Může se jednat o deprese?

Dobrý den když prší a je mlha a chlad tak mě bolí hlava většinou jen jedna...

Může se jednat o epilepsii?

Přeji Vám dobrý den.. S přítelem jsem byla nedávno v kině. Při začínání filmu...

Může se jednat o epilepsii?

Dobrý den, moje 20 měsíční dcera v květnu prodělala záchvat. Seděla v kočárku...