Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může poškodit teflon vývoj plodu?

Gynekologie Eliška 19.10.2021

Dobrý den, jsem ve 23 týdnů těhotenství a už nějakou dobu používám hrnce s teflonovým povrchem, problém je ten, že už nějakou dobu mají poškozené dno, ale všimla jsem si to až dnes kdy se v jídle objevily černé částečky. Na internetu jsem se dočetla, že je to zdraví škodlivé. Chci se zeptat, zda to může mít negativní vliv na vývoj plodu. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Nováková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace Chuchle

Vážená paní Eliško, děkujeme, že se obracíte na naši poradnu. Máte pravdu, že při poškození teflonu a jeho uvolňování to může mít negativní vliv na zdraví. V omezeném množství se jeho součást (kyselina perfluorooktanová) může dostávat do mateřského mléka a přestupovat i přes placentu. Nicméně, aby došlo k negativními ovlivnění plodu ve smyslu jeho poškození, musela by být expozice vysoká. Ne vše se vstřebá do Vaší krve a z toho mála, co se vstřebá, se ne všechno dostane až přes placentu k miminku. Pravděpodobnost poškození plodu je prakticky nulová. Je moc dobře, že jste si toho všimla a že můžete používat díky tomu nové nádobí, jež bude v pořádku. S přáním hezkého dne, E.N.

Související dotazy

Ospamox a těhotenství
Dobrý den, Mudr. mi naordinovala Ospamox 1000 ale...
Potrat- je možný vliv léčby Prednisonem u manžela?
Dobrý den, mám za sebou zamlklé těhotenství v 8tt...
Těhotenství a ředidlo
Dobrý den, mohu se zeptat, jestli muze ohrozit vyvoj...
Léčba epilepsie v těhotenství
Dobrý večer, mám dotaz jsem epileptička a zhruba za...
Toxoplazmoza
Dobrý den, prosím o radu. Objevily se mi uzliny v tříslech...
Hypothyreóza a potrat
Dobrý den,beru letrox 50 1x denně na hypothyreozu,v...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?




Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se děloha při porodu "unavit"?


Může se do jednoho roka proměnit HIV vir v AIDS?

Dobrý den,chci se zeptat,pokud se člověk nakazí virem hiv a řekněme že ten člověk...

Může se embolie vrátit?


Může se i přes to jednat o anginu?

Dobrý den, uz pres tyden jsem nemocná ovšem, v pondeli se mi udělaly tyto puchyrky....

Může se i v tomto případě jednat spíše o opruzeninu?


Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Infekce v krku


Bolest po operaci tříselné kýly

Bolesti po operaci kýly. Dobrý den, prosím Vás tímto o pomoc při zhodnocení...

Výrůstek u konečníku


Výška děložní sliznice

Dobrý den,je mi 52 let,při dnešní gyn.konrole na vnitřním ultrazvuku mi lékař...

Nateklé bolavé lýtko

Dobrý den, před třemi dny jsem dostala křeč do lýtka, trvala asi 5 minut, bylo...

Bolest nohy v oblasti holeně při chůzi


Lupe, křupe a cvaká mi v hlavě. (NALÉHAVÉ)

Již dva měsíce mi tak jako cvaká při chůzi a při určitém pohybu v hlavě. Nad...

Hnědé sperma

Dobry den Pred tydnem mnel problem z bolesti pri moceni a pak I mlecni vytok...

Vysoký krevní tlak a tepová frekvence

Rychlý tep srdce a třes celého těla Dobrý den, Od dubna jsem v dlouhém stresu...

Popis rentgenu u bolestí zad

Dobrý večer vám pane doktore přejí a moc vás prosím o vysvětlení s dnešního...

Výtok z penisu při vzrušení


Spondylolistéza L4-5

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém. Mám spondylolistézu L4-5 I.st....

Svědící vyrážka na noze

Dobrý den, předem Vás srdečně zdravím... Už cca půl roku mě na holeni trápí...

Modřina na palci u nohy

Dobrý den.Dnes odpoledne jsem dostala ..nazvala bych to křeč ..do palce u nohy,obrovská...

Vyrážka

Dobrý den,mám dotaz na kterého specialistu se nejlépe obrátit? Na jakémkoli...

Suchá ložiska

Dobrý den, trápí mě taková suchá ložiska na jednom nártu (viz foto). Nesvědí....

Bílý jazyk vzadu v ústech a červené tečky

Dobrý den, už několik dní mě trápí bílý povlak vzadu na jazyku a takové červené...

Kavernom

Dobrý den Mám kavernom. Můžu uživat potravinový doplněk Alfa-lipoová kyselina...

Krvácím, když mě přítel "prstí"

Dobrý den,prosím vás,chtěla bych se zeptat.Nechala jsem si asi před měsícem...

Odchlíplý nehet

Dobrý den.Už zhruba rok mám na prostředníčku levé ruky zhruba polovinu nehtu,ktera...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.