Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může se děloha při porodu "unavit"?

Mariana . 17.11.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, omlouvám se předem za možná trochu srandovní dotaz. Léčím se s Myasthenia Gravis, v současné době jsem v remisi s drobnou farmakologickou podporou. Plánujeme dítě, když jsem to ale oznámila ošetřující neuroložce, hned mě začala strašit, že Myastheničky stejně vždycky skončí na císaři a že se s ním mám rovnou smířit. Když jsem se jí ptala na důvod, tvrdila mi, že se děloha může kontrakcemi vyčerpat a že porod nebude postupovat. Nevím, jestli jí mám věřit, přeci jen svalová unavitelnost je u Myasthenie pouze u kosterních svalů, připadá mi přitažené za vlasy, že by se děloha mohla vyčerpat. Chtěla bych se zaptat Vás, jako odborníka, zda mi náhodou nejsou věšeny bulíky na nos :-). Spíše si myslím, že se mohou vyčerpat ostatní (např. břišní) svaly při vypuzovací fázi. Je mi 25 let, cítím se zdravotně i psychicky skvěle, jsem na tom z Myastheniků, co znám v podstatě nejlépe. Chceme mít více dětí než 3, navíc jako žena chci prožít normální porod, nechci volit operativní řešení jen proto, že je to pro mě jednodušší. Nedalo mi to a udělala jsem si drobný průzkum, přibližně 30 - 40% Myastheniček rodilo přirozeně, dokonce i ty s horší formou. Zbylé procento rodilo císařským řezem spíše z gynekologických důvodů - poloha KP apod. Děkuji za předem za odpověď, věřím, že Vaše odpověď pomůže i jiným Myastheničkám, které jsou podobně strašeny. Přeji hezký den :-) Mariana

Odpovídá:

MUDr. Jan Sládeček


Únava se pochopitelně týká příčně pruhovaného svalstva porod sám o sobě je pro organizmus námaha hlavně pro svaly břišní každý případ je pochopitelně nutno posuzovat individuálně. Příjemný den

Související dotazy

"Zkrácené žíly?"
Dobrý den, před asi 2 měsíci mě z ničeho nic chytla...
Dobrý den jsem měsíc těhotná, chci se zeptat jsem 3...
"Důlek" v patě
Dobrý den, na patě mám už asi 3 - 4 roky divný "důlek...
První "sex"
Dobrý den, je mi 16, dnes jsme s přítelkyní "dováděli"...
Bolestivý "pupínek" ve vlasech
Dobrý den. Mám ve vlasech opravdu bolestivý a tvrdý...
Bolest "nad krkem"
dobrý den mám silnou bolest v oblasto "zadniho...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se embolie vrátit?


Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?


Může se jednat o anorexii?


Může se jednat o astma?

Dobrý den,je mi 16 let a mám takový menší problém.Již asi půl roku mě občas...

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, před časem jsem objevil na penise vyrůstek (viz. přiložené foto)....

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na maličkou bulku či bradavičku. Na hrázi se...

Může se jednat o deprese?

Dobrý den když prší a je mlha a chlad tak mě bolí hlava většinou jen jedna...

Může se jednat o epilepsii?

Přeji Vám dobrý den.. S přítelem jsem byla nedávno v kině. Při začínání filmu...

Může se jednat o epilepsii?

Dobrý den, moje 20 měsíční dcera v květnu prodělala záchvat. Seděla v kočárku...

Může se jednat o hemeroidy?

Dobrý den p.doktore, před týdnem se mi u řitního otvoru udělal asi 1,5 cm výrůstek,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Spolknutí předmětu

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na otázku se kterou se bojím jít k lékaři....

Kyselina močová


Léčba mononukleózy

Dobrý den , chcela by som sa spýtat , vcera som bola u lekárky stym ze mam tlaky...

Extrasystoly

Dobrý den, asi 4 roky mě trápí extrasystoly je to asi pul roku co jsem byla...

Nadměrné pocení celého těla

Dobrý den, nevím vůbec zda píšu správně, nevím kam se mám obrátit ani pod co...

Zánět varlat u 6ti letého dítěte

Dobrý den, náš syn leží v nemocniicii se zánětem varlat. Z čeho může takovou...

MUDr. Alena Hudečková

Odborná lékařka pro choroby ORL

Lipómy

Dobrý deň,pred 2 dňami mi vyberali na chirurgii VLA na pr.ramena, incízia kože,...

Konstituční neurastenie

Tato diagnoza mi byla určena ve 40 letech po fyzickém i psychyckém vyčerpání....

Lék Mexalen

Ahoj, moje kamarádka shání tento lék Mexalen 500 mg, ale bohužel, v lékárnách...

MUDr. Irena Nývltová

Ordinace lékaře specialisty - oční

MUDr. Libuše Václavcová

Praktický lékař pro děti a dorost

"rozdvojená osobnost"


Odběry krve

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat na co vše má pacient nárok...

Pálení a svědění zevních pohlavních orgánů


Užití Algifenu v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je-li možné po trhání zubu užít algifen 600mg...

Lupaní v zápěstí

dobrý den chtěl bych se zeptat už nějakou dobu trpím lupkání v zápesti (jen...

Vliv masturbace na hladinu hormonů


Neurologie

Dobrý den, od léta mám problémy s močením (z urologického hlediska je všechno...

Neurologické potíže po užívání Medrolu


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×