Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může se děloha při porodu "unavit"?

Gynekologie Mariana 30.11.2015

Dobrý den,
omlouvám se předem za možná trochu srandovní dotaz. Léčím se s Myasthenia Gravis, v současné době jsem v remisi s drobnou farmakologickou podporou. Plánujeme dítě, když jsem to ale oznámila ošetřující neuroložce, hned mě začala strašit, že Myastheničky stejně vždycky skončí na císaři a že se s ním mám rovnou smířit. Když jsem se jí ptala na důvod, tvrdila mi, že se děloha může kontrakcemi vyčerpat a že porod nebude postupovat. Nevím, jestli jí mám věřit, přeci jen svalová unavitelnost je u Myasthenie pouze u kosterních svalů, připadá mi přitažené za vlasy, že by se děloha mohla vyčerpat. Chtěla bych se zaptat Vás, jako odborníka, zda mi náhodou nejsou věšeny bulíky na nos :-). Spíše si myslím, že se mohou vyčerpat ostatní (např. břišní) svaly při vypuzovací fázi. Je mi 25 let, cítím se zdravotně i psychicky skvěle, jsem na tom z Myastheniků, co znám v podstatě nejlépe. Chceme mít více dětí než 3, navíc jako žena chci prožít normální porod, nechci volit operativní řešení jen proto, že je to pro mě jednodušší. Nedalo mi to a udělala jsem si drobný průzkum, přibližně 30 - 40% Myastheniček rodilo přirozeně, dokonce i ty s horší formou. Zbylé procento rodilo císařským řezem spíše z gynekologických důvodů - poloha KP apod.
Děkuji za předem za odpověď, věřím, že Vaše odpověď pomůže i jiným Myastheničkám, které jsou podobně strašeny. Přeji hezký den :-)

Mariana

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Únava se pochopitelně týká příčně pruhovaného svalstva porod sám o sobě je pro organizmus námaha hlavně pro svaly břišní každý případ je pochopitelně nutno posuzovat individuálně.
Příjemný den

Související dotazy

"Zkrácené žíly?"
Dobrý den, před asi 2 měsíci mě z ničeho nic chytla...
"Hroší" kůže?!
Dobrý den, ve čtvrtek se mi na rukou a na zádech...
První "sex"
Dobrý den, je mi 16, dnes jsme s přítelkyní "dováděli"...
Dobrý den jsem měsíc těhotná, chci se zeptat jsem 3...
"Důlek" v patě
Dobrý den, na patě mám už asi 3 - 4 roky divný "důlek...
Bolestivý "pupínek" ve vlasech
Dobrý den. Mám ve vlasech opravdu bolestivý a tvrdý...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může poškodit teflon vývoj plodu?

Dobrý den, jsem ve 23 týdnů těhotenství a už nějakou dobu používám hrnce s teflonovým...

Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se do jednoho roka proměnit HIV vir v AIDS?

Dobrý den,chci se zeptat,pokud se člověk nakazí virem hiv a řekněme že ten člověk...

Může se embolie vrátit?


Může se i přes to jednat o anginu?

Dobrý den, uz pres tyden jsem nemocná ovšem, v pondeli se mi udělaly tyto puchyrky....

Může se i v tomto případě jednat spíše o opruzeninu?


Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?


Může se jedna o nějaký střevní zánět?


Může se jednat i o příznaky RS?

Dobry den, tri tydny jsem pocitoval slabe brneni obou dolnich koncetin. Nasledne...

Může se jednat o anorexii?


Může se jednat o astma?

Dobrý den,je mi 16 let a mám takový menší problém.Již asi půl roku mě občas...

Může se jednat o bradavice?

Dobrý den, před časem jsem objevil na penise vyrůstek (viz. přiložené foto)....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poresekční pseudocysta na mozku

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Jsem 3 roky po operaci...

Bolest prsu

Dobrý den, Měla bych na vás dotaz jen abych byla klidnější. Už druhý den mě...

Warfarin a červěná řepa

Dobrý den. Moje maminka měla mrtvičku a musí nyní brát warfarin. Mohla bych...

Hyperechogenni ložiska na obou ledvinach

Dobrý den, byl jsem na sonu břicha a byly mi nalezeny na obou ledvinách hyperechogenni...

Poškozený meniskus

Dobrý den, mám občas problém s kolenem. Na vnitřní straně mě občas pichne a...

Fisting

Dobrý den. Mám problém,manželka při milování požaduje fisting a já mám strach...

Užívání hormonální antikoncepce


Svrab


Vysoký krevní tlak a tepová frekvence

Rychlý tep srdce a třes celého těla Dobrý den, Od dubna jsem v dlouhém stresu...

Distorze chopartu

Dobrý den, 17.11.2014 jsem si večer špatným došlápnutím přivodil podvrtnutí...

Tlak v hlave

Dobry den,chtel sem se prosim vas zeptat,na koho konkretne bych se mel obratit,nebo...

Přenos HIV

Dobrý den ve společnosti mi promiskujitni osoba prskla do očí sliny mám obavu...

Bolest břicha a žaludku

Zdravím už asi 8měsíců mám bolesti břicha v okolí žaludku a možná i ve střevech...

Zánět středouší, ucpané grometky

Dobrý den.Má dcera ma od prosince 2014 zavedené ventilační trubičky v ouškách.Měla...

Zavrate pocit houpani

Dobrý den, již nějaký ten rok a půl mám problémy. Kdy mám strach jít někde sama,...

Štítná žláza a nízký tlak

Nižší krevní tlak(zatmívání před očima) x nízký hormon štítné žlázy Ft4 Datum...

LYMFEDEM

DOBRÝ DEN,PROSÍM O RADU,V ROCE 2003 JSEM BYLA OPEROVÁNA PRO RAKOVINU DĚLOŽNÍHO...

Samovolný únik spermatu

Dobrý den, s partnerkou se připravuji na svůj první pohlavní styk. Řeším ale...

Pocit tlaku v krku


Opakované plané neštovice

Dobrý den. Je mi 25 a nejspiš jsem po druhé dostal neštovice. Už ve středu...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.