Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?

Endokrinologie Janča 12.11.2012

Dobrý den,
zajímalo by mě, zda může pravidelný dlouhý spánek (min. 9 hodin), způsobit zdravotní problémy jako jsou: bušení srdce, bolest hlavy, příbytek na váze, únava, nevolnosti, malátnost, mdloby (nikdy však úplná ztráta vědomí), bolest žaludku a v podbřišku, návaly horka (někdy až nevysvětlitelné pocení), dlouhodobě zvýšená teplota,... Od dubna, kdy mě tyto problémy začaly trápit (již od začátku studií na střední škole, jsem byla veliký spáč - mnohdy jsem musela jít spát ihned po škole, alespoň na hodinu), jsem prodělala mnoho vyšetření, jako například EEG, EKG, sono břicha, zátěžový test, mnohokrát odběry krve, odběry moči, vyšetření u neurologa (kontrolní CT mozku podstoupím v blízké době),resekce zubu (se zuby mám problémy již od malička (zánětlivé váčky a podobně, nyní i zvýšená kazivost) a kdo kolik dalších vyšetření jsem prodělala.... Až na endokrinologii (léky neberu, lékař mi řekl, že zatím nejsou třeba..,ale v blízké budoucnosti jsem objednána na kontrolu - hodnota THS je kolísavá, někdy 5 a někdy až 5,7... Matka i bratr problémy se štítnou žlázou mají...) a nález na ORL (chronická tonsilitida) byly všechny výsledky v pořádku... Taktéž mě čekají odběry krve a další vyšetření (na respirační bakterie,potravinové alergie) na imunologii... Velice mě to již obtěžuje, dlouhou dobu jsem na neschopence, doktoři nemohou nic najít a můj stav se nijak výrazně nelepší (občas je lépe, ale občas i hůře)... Prosím Vás o radu... Mnohokrát děkuji...

Odpovídá lékař:

Dobrý den, domnívám se, že pravidelný kvalitní spánek nemůže způsobit Vámi popsané potíže. Některé z potíží, které udáváte /příbytek na váze, únava/ se vyskytují u hypotyreózy /snížené funkce štítné žlázy/, ke které máte tendenci /podle TSH/. Dlouhodobě zvýšená teplota a pocení jsou indikací také k plicnímu vyšetření, měl by Vám být proveden RTG hrudníku. Pocení pozorujete ve dne nebo v noci? Nemáte i kašel, dušnost? Věřím, že doplněním dalších vyšetření /která jsou u Vás naplánována/ se podaří najít a odstranit příčinu Vašich potíží. Hodně štěstí.

Související dotazy

Spánek
Dobrý den, Ráda bych získala kontakt na odborníka...
Dlouhý spánek
Dobrý den, moje přítelkyně má neustálý problém se...
Spánek
Dobry den, chtela bych poprosit o radu kam a jakym...
Spánek
Dobrý den, ráda bych se zeptala na spánek svého přítele....
Spánek
Dobrý den, mám problémy při usínání jenom na zádech. Přestanu...
Spánek
Dobrý den, mám problémy se spaním. Jednou se stalo...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny



Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může poškodit teflon vývoj plodu?

Dobrý den, jsem ve 23 týdnů těhotenství a už nějakou dobu používám hrnce s teflonovým...

Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se děloha při porodu "unavit"?


Může se do jednoho roka proměnit HIV vir v AIDS?

Dobrý den,chci se zeptat,pokud se člověk nakazí virem hiv a řekněme že ten člověk...

Může se embolie vrátit?


Může se i přes to jednat o anginu?

Dobrý den, uz pres tyden jsem nemocná ovšem, v pondeli se mi udělaly tyto puchyrky....

Může se i v tomto případě jednat spíše o opruzeninu?


Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?


Může se jedna o nějaký střevní zánět?


Může se jednat i o příznaky RS?

Dobry den, tri tydny jsem pocitoval slabe brneni obou dolnich koncetin. Nasledne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý výtok

Dobrý den .. je mi 14 a mam bílí vytok A někdy objevim i zgumovately kus take...

Kašel

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zdravotní stav svého syna. Má necelé 4 roky...

Kyselina močová v těhotenství

dobrý den, jsem podruhé těhotná,nyní 20tt mám vysoký tk,anemii,v krvi stále...

Špinění po menstruaci

Dobry den chtela bych se zeptat je,mi 17 a 31.1jsem dostala mesicky skončili...

Orofar v těhotenství


Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Lehce hyperechogenní ložisko v játrech

Dobry den, Prodelala jsem zanet mocoveho mechyre, byla mne nasazena antibiotika...

Antibiotika v práci


Perianální absces, fisura

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem byl nucen pro velké bolesti konečníku k...

Dlouhodobý kašel

Dobrý den, 33 let, 193 cm, 92 kg. Pracuji v kanceláři. Trápí mě tak cca 1,5...

Svědění a zánět močového měchýře po sexu

Dobrý den, ráda bych se zeptala.... Je to již delší dobu, co mému příteli začala...

Vířivková folikulitida

Dobry den Prosim vas mame taky problem u nas v rodine ze syn 3r. sa nam vysypal...

Potíže s vyprazdňováním po operaci

Dobrý den, před týdnem, 23.8.2019 mně opeeovali klasickým řezem triselnou kýlu....

Vasoaktivní a polyvitaminozní terapie

Dobrý den, dnes jsem si ve zprávě z neurologie přečetla, že pan doktor doporučuje...

Bílý výtok z penisu

Dobrý den, už třetí den si všímám bílého výtoku z penisu který se objevuje i...

Prasklinka na prstu u nohy, suchá kůže na chodidlech

Dobrý den, ráda bych se touto cestou zeptala na vhodný prostředek v vyřešení...

Lumbalizace a spina bifida

Dobrý den, ráda bych se optala jestli je možné, aby syn-17let měl lumbalizaci...

Ložiska na mozku

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Co znamená mnohočetné ložiska na mozku. Byla...

Fisura ani

Dobrý den, již delší dobu mě trápí anální fisura (více než rok). Trhlina nebolí,...

Sertralin a alkohol

Dobrý den, užívám sertralin mylan (50mg - jedenkrát ráno) na GAD a sociální...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.