Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může to způsobovat vysazeni antikoncepce?

Terezie 14.6.2018

Dobrý den, pred 7 dny jsem vysadila antikoncepci Logest, kterou jsem brala deset let. Menstruace normálně probehla a nove platicko jsem nezacala. Objevilo se u me po tydnu lehke toceni a bolest hlavy, lehce rozmazane videni, spatne zaostreni, lehke občasné skubani v oku(oci v poradku, byla jsem u ocniho lekare) a celkove mam pocit jako kdybych nebyla ve svem těle. Může to způsobovat vysazeni te antikoncepce, uz takto brzo, nebo nejaka vážnější nemoc jako treba roztroušena skleroza?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý de, 10 let jste užívala hormonální antikoncepci, která blokovala celý ovulační cyklus, s hormonálními změnami, které přirozeně probíhají. Takže nejspíše ano, Váš aktuální stav, kdy se necítíte jako ve svém těle se všemi průvodnými příznaky může být následkem vysazení hormonální antikoncepce a nástupu normálního menstruačního cyklu. Po sedmi dnech od krvácení jste cca. v 12-13 dnu cyklu, co odpovídá době ovulace, a s tím spojených hormonálních změn. Je velice nepravděpodobné, aby se u Vás projevila roztroušená skleróza právě v stejnou dobu, jak jste vysadila antikoncepci. Vyčkejte pár měsíců, ono si na tyto hormonální změny tělo opět navykne a Vy budete v pořádku. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
myslím že máte zbytečné obavy o roztroušenou sklerózu se jistě nejedná, může to být reakce na vysazení antikoncepce i když většinou se takto neprojevuje ,hlavně ne očními příznaky pokud by obtíže přetrvávaly byla by vhodná kontrola u praktického lékaře mohlo by je jednat i jen o neurovegetativní dystonii.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vysazeni antikoncepce
dobry den chtela jsem se zeptat zda je normalni ze...
Vysazeni antikoncepce
Dobry den mam dotaz nedavno sem kvuli problemum vysadila...
Pravdepodobnost otehotneni po vysazeni antikoncepce
Dobry den, rozhodla jsem se vysadit HA. HA jsem brala...
Pravdepodobnost otehotneni po vysazeni antikoncepce
Dobry den, rozhodla jsem se vysadit HA. HA jsem brala...
Antikoncepce
dobry den za jak dlouho dobu muzu otěhotnět po vysazeni...
Vysazeni antikoncepce
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vysazení antikoncepce,beru...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může to být ŠŽ?

Dobrý den, mému synovi je 14 let,před třemi týdny mu začaly vypadat vlasy.Vyzkoušeli...

Muže to být tasemnice

dobrý den,paní doktorko trápí me bolesti břicha,pořád mám zácpu,na levé straně...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, měla bych na Vás otázku. S manželem se snažíme o dítě už přes...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, mám takový dotaz, od 3.10. mi začaly plodné dny v tento den jsem...

Může to být vážné

Dobrý den mám takový dotaz. Je možné abych na 20min odpadl. Nejdřive jsem...

Může to byt zánět ledvin?

Dobrý den, Měla jsem před 4 dny zánět močáku a do dny na to mě začali bolet...

Může to souviset s krční páteři?


Může to souviset se špatnou psychikou?

Často bývám zmatený, že necítím temeno hlavy a končetiny a špatně se mi dýchá....

Může to souviset?

Dobrý den, chci se zeptat, užívám 20 mg citalopramu na léčbu postraumatu, nyní...

Může to spolu souviset???


Může tohle způsobovat blokace?

Dobrý den, je mi 30 let,žena. Můj problém začal zhruba 23.dubna tohoto roku,...

Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?


Může vést látka aluminium zirkonium k rakovině prsu?


Může vynechat MS po zánětu močového měchýře?


Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu


Může vzniknout astma po léku proti astmatu?


Může WOBENZYM pomoci v léčbě kompresivních fraktur?


Může za chronické záněty ledvina?


Může za to narkóza?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

GAD

Dobrý den 2 roky nám GAD beru Olwexya 75 mg 1krát denně, neurol 0,25 take 1...

Střevní zánět a sport

Dobry den, lecim se se zanetem okoli tlusteho streva, podezreni na Cronovu chorobu,...

Těhotenství

Dobrý den, chci se zeptat - v prvním měsíci těhotenství jsem užívala nosní sprej...

G6PDH u roční dcery

Dobry den, u me rocni dcery byla diagnostifikovana G6PDH. Muzete mi o teto poruse...

Vhodný sport pro staršího člověka

Sporty pro padesátileté - Dobrý den, mohu se ještě zeptat na vhodný sport pro...

Pálení nosní přepážky

Dobrý den, už více jak čtrnáct dní mě bolí až pálí nosní přepážka u špičky nosu....

G544 Por.beder. a sakrál. kořenů

Prosím o Váš názor na Guna MD kolagenové injekce. Absolvoval jsem 3x ozonoterapii....

Nosní polypy

Dobrý večer já mám v nose polyb už asi půl roku a nevím co stim skousela jsem...

Hemeroidy

Dobrý den Řekněme že poprvé jsem si změny všiml asi před 3 mesíci, kde to bylo...

Úzkost při sportu

Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den jsem díky seberozvoji...

Dotaz ke sportu

Dobry den, chtel bych zacit delat MMA ale byla me diagnostikova dermaticka seborea...

Fyzioterapie laserem

Mám silné bolesti kloubu v zápěstí ruky (silná artroza) a rhb. lékařka mi doporučila...

Ucpané nosní dírky

Dobrý den, chci se zeptat ohledně jedné věci s nosní dirkou. V polovině března...

Vhodné sporty při skolioze

Slyšela jsem, že mezi vhodné sporty při skolioze patří běh na běžkáchh a nordic...

Fyzioterapeut

Dobrý den chtěla bych pracovat ve zdravotnictví nemám však zdravotní školu....

Oroantrální komunikace

Dobrý den, Před 4 týdny jsem byla na uzavření oroantrální komunikace.Týden...

Mravenčení jako projev LI sy s iradiací

Dobrý den,chtěla bych se zeptat co muže být příčinou mravenčení na stehně.Už...

Píchání na pravé straně hrudi

Dobrý večer paní doktorko, před dvěmi dny jsem dostala rýmu a nos nemám úplně...

Fyziologický nález na plicích

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, co znamená, když na potravinářském průkazu...

Zánět děložního čípku

Dobrý den, 09/2010 mi byl diagnostikován zánět čípku, dostala jsem atb čípky...

Zavřít reklamu