Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu

Vnitřní lékařství Renáta . 10.5.2013

Dobrý večer, v úterý jsem spadla ze schodů,ve středu už jsem nemohla došlápnout na pravou nohu, měla jsem nateklý kotník, pohmožděný kolena, na rtg bez zlomenin jen distorse ATC I.dx contusio genus bilat, elast bandáž, Aescin. Loni v únoru jsem prodělala trombózu s následnou plic. embolii - HAK,dl. let. Nyní mi dr. doporučil fraxiparin na 5 dní. Jak je velké riziko možnosti trombózy a embolie. Na nohu lehce došlápnu a snažím se zlehka procvičovat. Mám bolesti v kotníku a na vnější straně lýtka, většinou při pohybu, bolest není extrémní. Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, pokud vám nedali kotník do sádrové fixace riziko trombózy není vysoké. Dávka Fraxiparinu postačí, protože poté budete moci začít rehabilitovat. Je nutné dávat pozor na příznaky trombózy- otok lýtka, bolestivost lýtka a proteplení. V těchto případech bude nutné ihned vyhledat lékařskou pomoc k vyloučení trombózy.

Související dotazy

Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu
Dobrý večer, v úterý jsem spadla ze schodů,ve středu...
Vyvrtnutý kotník
Dobrý den,9.2. jsem špatně šlápl a vyvrtnul jsem si...
Vyvrtnutý kotník
Dobrý den, minulý ten v neděli jsem si vyvrkla kotník....
Zhmožděný kotník
Dobrý den, mám dotaz, před 3 měsíci jsem měla nehodu...
Vymknutý kotník
Dobrý den. Když si zvrtnu kotník dejme tomu při tanci...
Zlomený kotník
Dobrý den. zlomila jsem si kotník pred 3 dny. Žádné...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může to být těhotenství?

Dobrý den, měla bych na Vás otázku. S manželem se snažíme o dítě už přes...

Může to být vážné

Dobrý den mám takový dotaz. Je možné abych na 20min odpadl. Nejdřive jsem...

Může to byt zánět ledvin?

Dobrý den, Měla jsem před 4 dny zánět močáku a do dny na to mě začali bolet...

Může to souviset s krční páteři?


Může to souviset?

Dobrý den, chci se zeptat, užívám 20 mg citalopramu na léčbu postraumatu, nyní...

Může to spolu souviset???


Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?


Může vést látka aluminium zirkonium k rakovině prsu?


Může vynechat MS po zánětu močového měchýře?


Může vzniknout astma po léku proti astmatu?


Může WOBENZYM pomoci v léčbě kompresivních fraktur?


Může za chronické záněty ledvina?


Může za to narkóza?


Může za to rtuť?


Může za všechno spasmus v iliopsoasu?


Může způsobit COMBIGAN (dlouhodobě kapaný do oka) zánět jícnu?


Může způsobovat extrasystoly nedostatek minerálů?


Může zubař nevidět na rentgenu zubní kaz?


Muže žena otěhotnět po lekarkich pijavkach

10 let se snazim otehotnet mam 2 deti a mela sem operaci 2 po ciste a tet 10...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přetrvávající ureaplasma urealyticum

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. Od listopadu 2013 jsem byla opakovaně...

Uzliny na krku

Dobry den chtel jsem se zeptat jestli je normalni si nahmatat nebolestive uzliny...

Šlachy,sval

Dobrý večer Dr, chtěla bych se zeptat zda existuje přístroj jako je rengen...

Bolest krční páteře

Dobrý den, asi měsíc mívám takové stavy, kdy se mi lehce motá hlava (ale to...

Entizol na zánět dělohy

dobry den,mam dotaz ohledne leku entizolu,lecila sem se ze zanetem delohy,dostala...

Zapáchající ranní moč

Dobry den, jiz 3 tyden mi zapacha ranni moc. Začalo to jemným řezáním při...

Korektor Valgomed


Bolesti břícha

Dobrý den, už 2 týdny pociťuji bolesti břicha po každém jídle, nejde sice o...

Peyronieho choroba

Dobrý den pane doktore, je mi 39 let, mám penis zahnutý do leva viz. foto, zdá...

Afekce v dutině ústní a zvětšená uzlina na krku

Dobrý den, v pátek jsem zjistil, že mám na krku zvětšenou (pravděpodobně) uzlinu. Poté...

Bolest zubů

Dobrý den zítra mám jít k zubaři a Strašně se bojí. Pokaždí co jsem byla u sví...

Afty v dutině ústní

Dobrý den, Prosím o radu. Dříve jsem trpěla na afty v píše na rtech či dásni,...

Zánět dásní pod korunkou

Dobrý den, mám asi pět let korunku, kolem které se mi už delší dobu drží zánět...

Gastroskopické vyšetření

Dobrý večer, pane doktore, měla bych dotaz, už od mala se potýkám s problémy...

Prasklina na poševním vchodu

Dobrý den, prosím Vás o radu s následujícím problémem. Po pohlavním styku při...

Vysoké CRP


Užívání pervitinu


Modřiny vznikající bez příčiny


Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima

Typické příznaky spojené s akromegalií, jako je zvětšování rukou, nosu nebo...

Bolest svalů a horečka

Dobrý den, už 4 dny mě trápí bolest svalů a malátnost. Horečků už nemám podařila...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×