Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?

Ivo . 10.11.2013

Dobrý den. Dlouhodobě užívám lék Detralex proti krvácení hemoroidů, které mě trápí 8 let. Bez užívání tohoto léku jsem vždy do 14 dnů krvácel zhruba při každé třetí stolici. Detralex mi předepisuje chirurg. Asi 2roky mám částé střídání průjmů a zácep, kdy převažují hlavně průjmy, vyjímečně se mi daří třeba týden v měsíci mít normální stolici. Praktik tomu příliš nevěnoval pozornost a tvrdil, že občasné průjmy jsou psychického původu (také mi v červnu napsal antidepresiva Cipralex kvůli nenalezené příčině občasné silné bolesti v levé polovině hrudníku, lék však nepomáhá ani na bolest, ani na průjmy). Poslední cca měsíc trpím bolestmi v podbřišku s častým silným nutkáním na stolici, několikrát denně, přitom vyprazdňování je podstatně obtížnější, než dřív, stolice je tenčí, je jí méně a někdy bývá složená ze slepených tuhých bobků, či jakoby srolovaná z tenkého pramínku a ztvrdlá do běžného tvaru. Z tohoto důvodu jsem pojal podezření, že někde ve střevech by mohla být nějaká restrikce, kudy se stolice obtížně protlačuje do dalších sekcí, napadl mě i nádor, což by bohužel odpovídalo mému celkovému fyzickému stavu, kdy se už více než měsíc cítím jakoby nemocen, přestože teploty nemám a CRP i sedimentace je v pořádku, nemám ani mononukleozu, či salmonelozu, což jsou zatím jediná vyšetření, která mi nová praktická lékařka provedla. Zatím jsem se neodvážil lékařku požádat, aby mě poslala na kolonoskopické vyšetření střev. Většina lékařů u mě vždy dopředu vylučuje vyšetření na jakékoli vážné choroby s argumentem, že jsem ještě mladý, snad je to kvůli mému mladistvému vzhledu, kdy ve 32 letech vypadám tak na 24let, často si připadám jako hypochondr a kéž by hypochondrie byla navždy moje nejvážnější diagnoza. Pokud bych nedejbože měl karcinom střev, je možné, že případnému krvácení do stolice, kterým se tyto nádory nejčastěji projevují, by bylo zamezováno lékem Detralex, podobně jako je zamezeno prasknutí a krvácení hemoroidu? Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, Detralex ovlivňuje kvalitu žilní stěny, ale krvácení z nádorů ani ze střevní sliznice jako takové neovlivňuje. Popsané obtíže vypadají spíše na funkční trávicí poruchu (i stužkovitá stolice a zácpa může znamenat dráždivý tračník, resp. funkční dyspepsii dolního typu), zejména pokud jste mladšího věku (jelikož střevní nádory postihují spíše pacienty starší 50 let) a nemáte v v rodině dědičnou polypózu tlustého střeva. Nicméně - jistotu budete mít asi jedině po vyšetření na gastroenterologii. Pokud nemáte odvahu probrat své obtíže s praktickou lékařkou, můžete se obrátit na lékaře, který Vám předepisuje Detralex (a kontroluje hemoroidy).

Související dotazy

Krvácení při užívání antikoncepce.
Dobrý den, už několik let užívám antikoncepci Jangee...
Uživani Detralexu a Warfarinu
Dobry den,mužu kombinovat uživani Detralexu a Warfarinu?dekuji
Krvácení při užívání antikoncepce
Dobry den, je mi 17 let, a beru antikoncepci Ebelya...
Krvácení při užívání hormonální antikoncepce
Dobry den, je mi 34, bez deti, dnes beru 9. tabletku...
Vynechání menstruace při užívání antikoncepce
Nekrvacim Dobrý den, jsem na dlouhodobé cestě po Americe...
Krvácení v průběhu užívání HAK
Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu. Beru už...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může to být štítná žláza?

Dobrý den, pokusím se ve zkratce popsat potíže, které mě již delší dobu provázejí..Od...

Může to být ŠŽ?

Dobrý den, mému synovi je 14 let,před třemi týdny mu začaly vypadat vlasy.Vyzkoušeli...

Muže to být tasemnice

dobrý den,paní doktorko trápí me bolesti břicha,pořád mám zácpu,na levé straně...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, mám takový dotaz, od 3.10. mi začaly plodné dny v tento den jsem...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, měla bych na Vás otázku. S manželem se snažíme o dítě už přes...

Může to být vážné

Dobrý den mám takový dotaz. Je možné abych na 20min odpadl. Nejdřive jsem...

Může to byt zánět ledvin?

Dobrý den, Měla jsem před 4 dny zánět močáku a do dny na to mě začali bolet...

Může to souviset s krční páteři?


Může to souviset?

Dobrý den, chci se zeptat, užívám 20 mg citalopramu na léčbu postraumatu, nyní...

Může to spolu souviset???


Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?


Může vést látka aluminium zirkonium k rakovině prsu?


Může vynechat MS po zánětu močového měchýře?


Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu


Může vzniknout astma po léku proti astmatu?


Může WOBENZYM pomoci v léčbě kompresivních fraktur?


Může za chronické záněty ledvina?


Může za to narkóza?


Může za to rtuť?


Může za všechno spasmus v iliopsoasu?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadměrné pocení, bolest hlavy, zápach z úst,...

Dobrý den, je mi 17 let hraju závodně fotbal a jiné sporty, jsem hodně čilý...

Opožděná menstruace

Dobrý den, měla bych dotaz neberu antikoncepci a měla jsem s přítelem pohlavní...

Silný pocit na zvracení

Dobrý den.Mám problémy již dva roky.Ze začátku jsem míval silné dušnosti(pocit,že...

Jsem ve 22+0 tt a mívám občas bolesti/křeče


Bolest nártu

Dobrý den přeji. Před asi týdnej jsem se rozhodl, že budu se začnu hýbat a něco...

Hormon z tukové tkáně „podporuje“ rakovinu

Obezita má vliv na nemoci srdce a cév, cukrovku a nemoci kloubů. Může ale také...

Srůsty v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Jsem v 15.týdnu těhotenství, které probíhá...

Lýtka

Dobrý večer mám tíživý problém mám hodně svalnatá lýtka bohužel jsem z toho...

Koupání a plavání při eresce: pozor na správnou teplotu vody!

Slabost nebo problémy s rovnováhou nemusí být při roztroušené skleróze důvodem,...

Bolest pod pravým žebrem

Dobry den boli me pod pravim zebrem spis picha koukal jsem na Internet a jsou...

MUDr. Alena Postupová

Praktický lékař gynekolog

Svědivé pupínky na vnitřní straně nohy

Dobrý den, nějaký čas se u mě na vnitřních stranách nohou objevují malinké svědivé...

Bolest břicha při kašli

Dobrý den, už přes dva týdny mám silný kašel. Poslední 4 dny mě při kašlání...

Zhoršení zraku a nervozita

Dobrý den, poslední dobou mám zhoršené vidění (rozostřené, mlhavé), celkový...

Plísňové onemocnění penisu

Dobrý den, s dovolením bych se Vás rád zeptal na možné řešení mého problému:...

Vyrážka mezi prsy

Dobrý den, již před několika měsíci se mi mezi prsy udělal takový červený flek,...

Gynprodyl a gynekologické krvácení

Dobry den, je mi 23 let, s manzelem se snazime o miminko. Brala jsem ha 1 rok,...

Zlomenina klíční kosti

dobrý den. jmenuji se tomáš a mám zlomenou klíční kost na levé straně. mám na...

Tasemnice

Dobrý den, je možné že bych byla nakazena tasemnicí i když mi byla provedena...

Noční pocení

Dobrý den, v době 4-5 týdne se u mě vyskytlo každodenní noční pocení. Žádné...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×