Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může vést látka aluminium zirkonium k rakovině prsu?

Onkologie 6ties . 25.11.2008

Dobrý den, od kamarádky mi přišel putovní e-mail, ve kterém jistá slečna popisuje problémy způsobené používáním antiperspirantu, které jak jistě známo zabraňují pocení. Velký důraz je zde kladen na látku aluminium zirkonium nebo něco tomu podobného, každopádně klíčové slovo je aluminium. Jak jsem si ověřovala na 3 antiperspirantech různých značek, které mám doma, tuto látku obsahují všechny z nich. Citace: Lidské tělo využívá několik oblastí, kudy vylučuje škodliviny (toxiny): v jamkách, co máte na opačné straně kolen, za ušními boltci, oblasti třísel a v podpaží. Škodliviny jsou tudy vylučovány ve formě potu neboli perspirace. Antiperspiranty, jak již jméno napovídá, pocení zabraňují. Tím potlačují schopnost těla vylučovat v podpažních jamkách přirozeným způsobem toxiny. Tyto toxiny ovsem magicky nezmizí. Když je tělo nemůže vyloučit pocením, ukládá je, a to do nejbližších lymfatických uzlin - v oblasti podpaží. Jak známo, téměř všechny rakovinné nádory (tumory) prsů se objevují vnějším horním kvadrantu prsu. Tedy přesně tam, kde se lymfatické uzliny nacházejí. Argumenty e-mailu mi jakožto neznalci medicíny připadají až dosti věrohodné. E-mail mě samozřejmě velmi znepokojil. Můj dotaz zní. Je možné, aby antiperspirant mohl být příčinou onemocnění rakoviny prsu? Mockrát Vám děkuji za odpověď. S pozdravem KS

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,takovýchto zcela nepodložených mailů kolují denně stovky. Pokud vím neexistuje n toto téma žádná ověřená studie. Jedná se tedy dle mého názoru pouze o výmysl.

Související dotazy

Otěhotnění při absenci menstruace po rakovině prsu
Dobrý den, po prodělané rakovině prsu před třemi lety...
Očkovací látka
Dobrý den, rada bych se zeptala, jak mám postupovat...
Nádor prsu
Dobry den, mam babicku,ktera si nasla pod prsem bulku.Ta...
Bulky mezi prsy
dobrý den chci se zeptat uprostřed na hrudi mezi prsy...
Prs
Dobry den,byla jsem u lékaře (praktika i gynekologa)...
Fleky pod prsy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nejde poznat...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Muže to být tasemnice

dobrý den,paní doktorko trápí me bolesti břicha,pořád mám zácpu,na levé straně...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, mám takový dotaz, od 3.10. mi začaly plodné dny v tento den jsem...

Může to být těhotenství?

Dobrý den, měla bych na Vás otázku. S manželem se snažíme o dítě už přes...

Může to být vážné

Dobrý den mám takový dotaz. Je možné abych na 20min odpadl. Nejdřive jsem...

Může to byt zánět ledvin?

Dobrý den, Měla jsem před 4 dny zánět močáku a do dny na to mě začali bolet...

Může to souviset s krční páteři?


Může to souviset?

Dobrý den, chci se zeptat, užívám 20 mg citalopramu na léčbu postraumatu, nyní...

Může to spolu souviset???


Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?


Může vynechat MS po zánětu močového měchýře?


Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu


Může vzniknout astma po léku proti astmatu?


Může WOBENZYM pomoci v léčbě kompresivních fraktur?


Může za chronické záněty ledvina?


Může za to narkóza?


Může za to rtuť?


Může za všechno spasmus v iliopsoasu?


Může způsobit COMBIGAN (dlouhodobě kapaný do oka) zánět jícnu?


Může způsobovat extrasystoly nedostatek minerálů?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mgr. Marie Petrášková

Klinická logopedie

Budete ještě vyšší? Napoví vyšetření růstových štěrbin

U dětí se na obou koncích kosti, která ještě roste do délky, nacházejí růstové...

Brnění rukou při sexu

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda nevíte, co to znamená,...

Mapovitý jazyk


Lupénka v uších trápí až pětinu nemocných

Psoriáza je autoimunitní choroba, která způsobuje zvýšené olupování kůže. Pokud...

Sinus pilonidalis


Mgr. Michaela Kučerová

Logopedie klinická

MUDr. František Válek

Praktický lékař pro dospělé

Bolest zad - iritace siků - rychlá úleva

Dobrý den. Potřebují poradit co nejrychlejší úlevu od mých bolestí. Již...

Hořké šťávy ze žaludku


Vyšetřeni

dobri den chtela jsme se zeptat jakym stylem se děla vyšetřeni na astma a jak...

Pálivá bolest chodidiel a paty na oboch nohách.

Ráno,ale pri návrate z práce mám ukrutné bolesti chodidiel.Bolest je intenzívna...

Svědění pochvy

Dobrý den. Už třetí den mám svědění pochvy a celkem silný výtok. Když močím,...

Bílé pupínky v krku, únava, zvýšená teplota


MUDr. Hana Peterová

Ordinace PL pro dospělé

MUDr. Alexandra Polachová

Praktický zubní lékař

Záškuby v obličeji


Bolest po vytržení zubu moudrosti


Účinnost antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, od které chvíle v mém případě mohu v považovat...



Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×