Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Můžou to být příznaky sepse?

Vnitřní lékařství Ondřej 17.11.2017

Dobrý večer,
před dvěmi měsíci jsem si poranil nohu venku, hned jak jsem přišel domů, tak jsem si ránu umyl. Bohužel se mi tam něco zavleklo a infikovalo, tak jsem si ránu znovu vymyl a od té doby už to bylo v pohodě. Dva dny po tomto úrazu jsem onemocněl => teplota asi 2 dny, kaše, nechutenství, rýma, vyrážky na rukou. Když jsem byl u doktora, tak mi řekl, že to je viróza, bohužel v té době jsem si to nedal do souvislosti. V průběhu těchto dvou měsíců jsem asi 7-8x podstoupil vyšetření krve, ultrazvuk lymfatických uzlin na krku, EKG, Rentgen plic, 3x jsem z obavy šel k praktickému lékaři a vyšetření štítné žlázy, všechny odběry byly naprosto v pořádku. Příští týden mě čeká vyšetření na gastroenterologii. Chtěl bych se zeptat, zda mám podstoupit ještě nějáká vyšetření, protože se bojím, že bych mohl mít v těle nějákou infekci. Poslední dobou mám problémy s trochu vyšším srdečním pulsem (80-95) a pak se mi špatně dýchá, můžou to být příznaky sepse?
A může to být spojené se sepsí po tak dlouhé době? BTW. všichni lékaři se odkazují na psychiku a že se moc pozoruji, neboť všechny výsledky krve dopadly dobře, jak CRP, tak bílé krviny, všechno bez sebemenší odchylky. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, při normálním CRP a normálních hodnotách krevního obrazu, zejména počtu leukocytů, a to z opakovaných odběrů (uvádíte 7-8x) jednoznačně v těle žádnou infekci nemáte a ani náhodou sepsi, na kterou se odvoláváte. Tepová frekvence, kterou uvádíte je pořád v normálním rozmezí, nejedná se o tachykardii, o té mluvíme při počtu 100 tepů za minutu a více. Sepse je život ohrožující orgánová dysfunkce způsobená nadměrnou odpovědí organismu na infekci. Z příznaků, které doprovází systémovou zánětlivou odpověď organismu uvádím především: teplota nad 38 °C nebo pod 36 °C; tep nad 90/min; dechová frekvence nad 20/min, leukocyty nad 12 tis./µl nebo pod 4 tis./µl nebo víc jak 10 % nezralých forem. Tak jako řada lékařů přede mnou, i já by jsem Vám doporučila na prvním místě zaměřit se na Vaší psychiku, určitě psychiatrické vyšetření, péči psychologa, vhodnou medikaci. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Sepse
Dobrý den, potřebuji se zeptat na takové choulostivé...
Můžou příznaky souviset s ALS?
Poradit se s lékařem Odpovědi lékařů Odborné články Aktuální...
Můžou to být příznaky boreliózy?
Dobrý den,mamince mého manžela se asi před měsícem...
Menopauza a příznaky
Je možné poznat u ženy přechod, pokud nemá jeho typické...
HIV příznaky
Dobrý den, Udělal jsem hroznou chybu měl jsem pohlavní...
Sepse
dobry den,dnes sem si probod levou dlan sroubovakem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Můžou antibiotika opozdit menstruaci


Můžou antibiotika zeslabit menstruaci?


Můžou být kondylomata i na břichu?

Dobrý den, když se imunita zbavý hpv viru, tak už se neobjevý? Když se člověk...

Můžou být závratě od zad???


Můžou globule s framykoinem poškodit kondom?


Můžou moje zdravotní problémy ohrozit partnerku?


Můžou příznaky souviset s ALS?

Poradit se s lékařem Odpovědi lékařů Odborné články Aktuální témata Další uLékaře.cz...


Dobrý den, můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit až za delší časové...

Mužou to být dutiny?


Můžou to být příznaky boreliózy?

Dobrý den,mamince mého manžela se asi před měsícem a půl po celém těle vytvořily...

Mužská antikoncepce


Mužská antikoncepce

Dobrý den, je v současné době možné předepsání antikoncepce pro muže? Slyšela...

Mužská erekce

Dobrý den, je mi 21 let. Začala jsem chodit se stejně starým chlapcem. Když...

Mužská neplodnost

Dobrý den, potřebuji radu pro syna a snachu. Synovi je 32 let asi v 25 letech...

Mužská neplodnost

muz je z 90%neplodny je sance je sance ze otehotnym

Mužská neplodnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého přítele. Je mu 43 let a zatím děti nemá. Společně...

Mužská neplodnost

Dobrý den,jen mě zajímá jak se člověk může stát neplodným?Popřípadě jak tomu...

Mužská neplodnost

Dobrý den chci se zeptap . Jak můžu doma nebo kam mám jít, abych zjístil jestli...

Mužská neplodnost, dárce spermie

Toužim z manželem po miminku ale manžel už ho mit nemůže .Mužu podstoupit anonimni...

Mužská obřízka

Dobrý den potřebuji provést mužskou obřízku ( vedou mě k tomu zdravotní duvody...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání u srdce při nádechu


Krvácení z konečníku u dcerky


Příčiny revmatismu...


Bolest v levém třísle

Dobrý den. Je mi 34. Na fotbale sem se natáhl nohou po míči a učitel sem ostrou...

Bulka v prsu


Bušení srdce


Bulka na varleti

Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření. Už je to asi měsíc co jsem na svém pravém...

Dlouhodobé bolesti LS páteře s vystřelováním do levého třísla

Dobrý den , chtěla bych se zeptat na Váš názor a radu ohledně těchto bolestí,a...

Nervózni před sexem

Dobry den Chci se optat mam novou pritelkyni a jsem nervozni pred sexem z duvodu...

Milurit 300

Užívám Milurit 300, v lékárně jsem dostala 100, pan doktor se asi spletl v receptu...

Azitromycin a mléko


Bolest na prave strane zad nad zadkem

Dobry den, uz tyden me boli zada na prave strane trochu nad zadkem. Boli me...

Krev ve spermatu


Velmi nízký tlak + vysoký tep + bolest na hrudi + těžké dýchání a únava

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mám podstoupit nějaké vyšetření nebo zda...

Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, před rokem jsem podstoupil endoresekci prostaty, vše proběhlo v...

Popis Rtg plic - ploténková atelektáza

Chtěla bych se zeptat co znamená ploténka atelektáza v levém kostofrenickém...

Zjištění krevní skupiny

Dobrý den, manželka je těhotná a její gynekolog potřebuje znát kromě její krevní...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Slabá ejakulace

Dobrý den, rád bych měl s manželkou dítě, ale přes půl roku se nám to nedaří....