Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Můžou příznaky souviset s ALS?

Vnitřní lékařství josef 19.9.2017

Poradit se s lékařem
Odpovědi lékařů
Odborné články
Aktuální témata
Další
uLékaře.cz Poradna lékaře Dotaz
Dotaz
Josef G. 19.9.2017 redakce uLékaře
Dobrý den, při léčbě ureoplasmy a vleklých potíží s močovými cesty se přidali asi po měsíci bolest kloubů, svalů a ochablost hlavně v oblasti bicepsu občas záškub ,Nemoc začala 24,09 2015 v době kdy jsem ůčelně hubnul ,myslím že jsem to chytil v bazénu od té doby neplavu ,necvičím. Léčba probíhala :Atb.Cyplox 10tbl doxybene 30tbl ofloxin 200 80tbl dále ofloxin 3 měsíce po jedné tabl.Močové cesty se zlepšily ale bolest svalů nebo ochablost ani to někdy nerozeznám a kloubů zůstala . Návštěva u neurologa jen povrchní vše prý odstartovalo špatné hubnutí předepsány léky na bolest. Ct malé pánve a mozku OK. Prosím o radu hlavně ohledně těch svalů a kloubu děkuji Josef.
MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá:
MUDr. Daniela Obrová
Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře IKEMEDICAL s.r.o., Vlašim
Dobrý den, pane Josefe, doporučila bych Vám pro komplexní a trvající problém s myoskeletální soustavou vyšetření u rehabilitačního lékaře s následnou rehabilitací, fyzikální terapií. Dále by bylo vhodné posílit imunitní systém, vhodný by byl přípravek Wobenzym. Vhodná by byla také nějaká pravidelná pohybová aktivita nižší intenzity (ne ale při užívání atb). S pozdravem.
Dobrý den, chtěl bych doplnit ještě dotaz k výše popsanému problému
ještě jsem se chtěl zeptat na občasné záškuby a tiky ve svalech zdali moje
ochablost svalů hlavně biceps,prsty, a bolest nemůže souviset s příznaky ALS. Zapínání knoflíků
,oblékaní ,zakopávání zadrhnování řeči nemám jen při delším psaní propiskou mě bolí prsty tyto vše popsané problémy trvají již dva roky
a jejich nástup bil při infekci ureoplsma ze dne na den!! 24 09 2015
V pátek jsem navštívil fizioterapeutku řekla že mám zkrácené svalstvo z dvouleté nečinnosti a sedavého zaměstnání 90 procent které mám a neskutečný stres který k mé práci patří jako ke každé jiné zodpovědnosti,
udělala se mnou cviky a nějaké doporučila. Podle ní všechno svalstvo s mozkem spolupracuje a zapíná , výsledek bil v noci nezkutečné
bolesti bicepsu dnes již stav celkem uklidněn v mírném posilování pokračuji
,beru diclofan 25 al a mažu olfen gel ,ještě pravidelný krevní rozbor v 07 2017 pravidelná preventivní prohlídka v 55 letech vč hladiny vitamínů,chloridový anion nízký obsah vitamínů D 46.7 referencní meze
75až 200 jinak vše ok. Můj dotaz můžou příznaky soviset s 1) ALS, 2)Můj styl života stres atd. 3)moje až do této doby absoluní svalová nečinnost .
Spozdravem Josef.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, nemyslím si, že symptomy které popisujete by byly projevem ALS. Spíše dlouhodobý stres, nevhodné návyky, minimum či žádná pohybová aktivita v kombinaci s opakující se antibiotickou terapií. Píšete, že potíže se objevili v 9/2015 a od té doby jsou spíše stabilní, bez zhoršování se v čase. Pro ALS patí, že je to onemocnění progresivní, charakterizované progresivní degenerací motoneuronů předních rohů míšních, motorického kortexu, motoneuronů hlavových nervů a degenerací kortikospinální dráhy. ALS je onemocnění smrtelné, neléčitelné onemocnění, průměrná doba přežití je 2–3 roky, přičemž příčinou smrti bývá selhání respiračního svalstva nebo bulbární syndrom, při kterém je vyhaslý kašlací reflex, může dojít k aspiraci potravy, hlenů a udušení. Proto jenom z klinického obrazu u Vás toto onemocnění skutečně lze vyloučit. Také neurolog, který Vás vyšetřil, by toto onemocnění rozpoznal a započal potřebné kroky k Vaší léčbě. Pokračujte ve fyzioterapii a taky domácím cvičení, zkuste eliminovat stres jak nejvíce to půjde, zdravý jídelníček taky udělá své, určitě je důležité nekouřit, nepít alkohol a podobně. K odběrům, které jste uvedl, nízká hladina vitamínu D je celosvětový problém a jeho doplnění jednat vhodnými potravinami či v podobě kapek Vigantolu je určitě na místě alespoň v chladném období roku, kdy slunečního svitu není tolik. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Může to spolu souviset???
Dobrý Den. Chtěla bych se Vás prosím zeptat. Můžou...
ALS
Dobrý den, je mi 15 let a přiznám to na rovinu, jsem...
ALS
Dobrý den. Už asi tak 3 týdny mi škube ve svalech po...
ALS
3 dotazy na zkušeného neurologa: 1) Poskytne EMG vyšetření...
ALS?
Dobrý den, na úvod bych řekl, že jsem trochu hypochondr...
ALS
Dobrý den již jsem se zde ptal ale chtěl bych se zeptat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Můžete se prosím podívat na výsledek CT?

Dobrý den, delší dobu mne trápí každodenní nadýmání a kručení v břiše. Zkoušel...

Muži a rakovina děložního čípku


Mužnější rysy


Mužný vous

Dobrý den, předem se omlouvám, jestli Vám můj dotaz přijde směšný, ale i tak...

Můžou antibiotika opozdit menstruaci


Můžou antibiotika zeslabit menstruaci?


Můžou být kondylomata i na břichu?

Dobrý den, když se imunita zbavý hpv viru, tak už se neobjevý? Když se člověk...

Můžou být závratě od zad???


Můžou globule s framykoinem poškodit kondom?


Můžou moje zdravotní problémy ohrozit partnerku?



Dobrý den, můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit až za delší časové...

Mužou to být dutiny?


Můžou to být příznaky boreliózy?

Dobrý den,mamince mého manžela se asi před měsícem a půl po celém těle vytvořily...

Můžou to být příznaky sepse?


Mužská antikoncepce


Mužská antikoncepce

Dobrý den, je v současné době možné předepsání antikoncepce pro muže? Slyšela...

Mužská erekce

Dobrý den, je mi 21 let. Začala jsem chodit se stejně starým chlapcem. Když...

Mužská neplodnost

Dobrý den, potřebuji radu pro syna a snachu. Synovi je 32 let asi v 25 letech...

Mužská neplodnost

muz je z 90%neplodny je sance je sance ze otehotnym

Mužská neplodnost

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého přítele. Je mu 43 let a zatím děti nemá. Společně...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvýšená hladina kreatininu

Manžel má zvýšenou hlad.kreatininu165.Čím je to způsobeno, jak to léčit. Léky...

Zvýšená teplota

Dobrý den. Je normální když mívám skoro každý den přes den zvýšenou teplotu...

Svědění po holení

Dobrý den, po holení se objevila vyrážka na penisu i v okolí. Vyrážka svědí...

Zubní sklovina - jak jí posílit?


Skříplý nerv v koleni

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda mi nechybí nějaké vitamíny, když mám do...

Zpožděná menstruace, beru antikoncepci

ahoj, je mi 20let, pravidelně beru antikoncepci, vždy po dobrání (v pondělí)...

Zarůstající nehet na palci na noze

Dobrý den , chtěla bych se vás zeptat a hlavně pomoct , poradit. V prosinci...

Pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech

Mám pálení v ústech a na jazyku někdy i rtech a v nose.Byl jsem u obvodní lékařky...

Bolest bricha vecer

Dobrý krásný den Pane doktore,prosím poradte mi.Již delší dobu mne bolí břicho...

Oteklý penis po masturbaci

Dobrý den, včera po agresivní masturbaci mi natelk penis. Celý den byl tlustý...

Tiky a záškuby po celém těle

Dobrý den, mám problém se záškuby a tiky celého těla,už si se mnou doktoři...

Suché skvrny na hrudi, které občas svědí

Dobrý den, je to tak měsíc co se mi objevily na hrudi a zádech zarudlé skvrny,...

Autotrakční lehátko

Dobrý den, jaký je Váš názor na autotrakční lehátko. Děkuji za odpověď. Jiří

Bolest na levé straně pod žebry


Jak se bere antikoncepce při menstruaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptst, jak se bere antikoncepce když máte menstruaci?...

Penoplastika

Dobrý den dal by se zvětšit penis mám 15 chtěl bych o 12cm zvětšit jestli by...

Zvýšená teplota

Dobrý den. Už více než měsíc mám v odpoledních a večerních hodinách zvýšenou...

Přetržení předního křížového vazu v koleni - lázně.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak to chodí s hrazením lázní po plastice...

Černý nehet

Dobrý den!Mám,dotaz ohledně černého nechtu na pravé noze.Nehet,mám černý zhruba...

Už delší dobu mě trápí oteklé prsty u nohou.

Dobrý den. Už delší dobu mě trápí oteklé prsty u nohou. Vždy jen tyto dva (viz.foto)....

Reklama