Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Myom

Gynekologie Lucie 2.2.2017

Dobrý den, je mi 28 let. I když je to na dnešní dobu nezvyklé, ještě jsem neměla pohlavní styk. Dnes mi pri gynekologické prohlídce lékař řekl, že mám zvětšenou dělohu (5cm) a myom o velikosti 2 cm. Žádnou léčbu nemám, pouze mi řekl, že bych vzhledem k tomu, měla co nejdříve otěhotnět, protože se může stát, že později nebudu moci děti mít a bude potřeba odstranit celou dělohu. Tato zpráva mě strašně znepokojila, protože jsem mladá, děti plánuji, ale do současné doby jsem nenašla partnera, se kterým bych chtěla sexuálně žít, natož mít děti. Bojím se,ale čekat a zároveň vím, že nemůžu najít vhodného partnera tak rychle, když se mi to nepodařilo doposud. Je opravdu nutné v mém věku odstraňovat dělohu? A co může způsobit myom a zvětšená děloha v těhotenství? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pokud máte myomy, můžete mít potíže s otěhotněním a pokud otěhotníte, můžete mít problém dítě donosit (např. mohou být potraty i v 5. měsíci). Léčba myomů je chirurgická (u starších žen odstranění dělohy, které samozřejmě u Vás nepřichází v úvahu).
Blíže na Váš dotaz odpoví specialista z naší konzultační ambulance. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

MUDr. Věra Kuralová
Odpovídá lékař:

MUDr. Věra Kuralová

Specializace: Gynekologie, Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: Klinika gynekologie a porodnictví, Pasov

Milá Lucie,
zatím nemusíte panikařit, 2 cm velký myomy není ještě žádná katastrofa. Záleží i na tom, kde je myom uložen. Pokud je spíše na povrchu dělohy, většinou nebrání oplodnění, těhotenství ani porodu. Pokud je v děložní dutině nebo u děložního hrdla, tak se problémy mohou vyskytnout. Zatím bych myom jen kontrolovala, jestli nemá tendenci se rychle zvětšovat. Léčba může být hormonální pomocí preparátů Esmya nebo operativní odstranění myomu, dle uložení buď hysteroskopicky (přístup přes pochvu a děložní hrdlo) nebo laparoskopicky (přístup přes břišní stěnu).
S pozdravem
Věra Kuralová

Související dotazy

Myom dělohy
Dobrý večer, mám myom cca 10 cm, je mi 43let a lékař...
Myomy dělohy
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat prosím, před dvěma...
Myom
Zdravím Jé mi 19 let a jsem měsíc a půl po potratu...
Myom dělohy
Dobry den moja snubenica ma v unoru 24let a ma myom...
Abtorze myomu
Dobrý den.Mám dotaz kvůli operaci myomu.Pro krvácení...
Myom a polyp
Dobrý den, je mi 45 let, na vyšetření u gynekologa...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mykyosa

Dobrý den, chci se zeptat co by mohl být tento flek co mám v podpaží. Mám ho...

Mykyoza

Dobrý den, Mám tu malý nebo velký problém v tříslech mamzarudly nesvědí to...

Myoglobin


Myokarditida dětská

Dobrý den, popíšu celý průběh, nevím zda-li to spolu souvisí. Naše 19ti měsíční...

Myokarditida na EKG

Dobrý večer ,chci se zeptat dá se srdeční selhávání nebo zánět srdce poznat...

Myokarditida, leukocytoza, trombocytoza


Myokarditída?

Pekný deň prajem. V lete som bol nachladený, mal som aj mierne zvýšenú teplotu,...

Myoklonická epilepsie a snižování dávkování

Dobrý den, paní doktorko. Jsem léčená přes 1 rok na myoklonickou epilepsii,...

Myom


Myom

Dobrý den, prosím o názor. Před 3 lety mi byl nalezen 15 mm myom v děloze dle...

Myom

Dobrý den. Je mi 51 let. V děloze mám myom, asi 5 cm velký, každého půl roku...

Myom

Dobrý den, mám dvě děti. S manželem by jsme si ještě moc přáli jedno miminko. Mám...

Myom

Dobrý den.Prosím o radu,zda i malý děložní myom 1.5cm muže tlačit na bederní...

Myom


Myom

dobry den docetla jsem se ze na myomy existuje pripravek s drmkem obecnym ale...

Myom

dobrý den, minulý týden mi skončila pravidelná menstruace a po pěti dnech jsem...

Myom

Prosim muzete mi poradit je mi 36 mam myomi na deloze jeden 2 cm a dva 5mm...

Myom

Dobry den,chci se zeptat jestli je mozne,aby myom vyrostl za pouhe tri mesice...

Myom

Zdravím Jé mi 19 let a jsem měsíc a půl po potratu jen co sem potratila mi...

Myom

Dobrý den, mám před operací výjmutí dělohy a den před mám dostat menstruaci....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest krku, ucpaný nos, bolest hlavy

Přeji pěkný den. Již delší dobu mě trápí občasné pokašlávání, bolest na levé...

Bolest hlavy


Ucpaný nos

Dobrý den, už dlouhodobě mám problémy s nosem. Od malička nesnesu , když mi...

Malý penis


Alkohol a zvýšené jaterní testy


Natekly penis po sexu

Dobrý den. Před čtyřmi dny jsem měl sex se svou přítelkyní, styk byl pro mě...

Marihuana v krvi, vyšetření

Dobry den, byla jsem poslana na vysetreni somatickeho stavu vcetne biochemie...

Chrčení při výdechu

Dobrý den, už ca 6 mesicu mě trápí občasné chrceni pri vydechu.Neděje se to...

Bolest v krku


Zápach z úst

Dobrý den, mám dotaz ohledně zápachu z krku (řekl bych hnilobnochemický ). Celé...

Pálivá bolest břicha, žaludku

Vážený pane doktore, asi před třemi týdny, max. před měsícem, mě začala trápit...

Pocit na zvracení po jídle


Astenická-význam

Dobrý den, v ortop. nálezu mám napsáno, že jsem astenická. Informace na itrnetu...



Bolest kolene při chůzi z kopce

Dobrý den, při delším běhu či chůzi (hlavně z kopce) se dostaví vedle pravého...

Prudká bolest pravé nohy

Dobrý den, můj dotaz je k pravé noze, ploska nohy. Včera vecer jsem měl asi...

Vyrážka a svědění kolem konečníku

Dobrý den. Mohli by jste mi prosím poradit? Už několik mesíců mě během dne svědí...

Náhlá bolest ucha, zubů a krku

Dobrý den paní lékařko. Ve čtvrtek v poledne mě začalo bolet uvnitř pravého...

Vdechnuti kurky toustu

dobry den chci se zeptat mam problem vdechl jsem kus toustu a citim ze to tam...

Krvácení z penisu

Při divočejší souloži dochází u mě ke krvácení z penisu. Krve bývá docela dost....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.