Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mysimba

Vnitřní lékařství Alexandra 2.2.2019

Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem ohledně léku Mysimba, který mi napsala endokrinoložka. Po přečtení příbalové informace mám trochu obavy, zda nějak neovlivní můj psychický stav. Dříve jsem trpěla chronickými depresemi, přestaly, až když zmizel z mého života stresor a začala jsem brát Letrox. Neléčila jsem se antidepresivy, nedělaly mi dobře. Nechci se zas do podobného stavu dostat. Taky chci jít na k zubaři, kde bude nutné umrtvení opiáty. Budu cítit bolest s Mysimbou? Nebo naopak zesílí jejich účinek? Je lepší si léčbu naplánovat až po zubaři? Jak je to s jejím vlivem na psychiku? Z příbalu nejsem moc moudrá a mám trochu obavy. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, k zubnímu ošetření. Nemyslím si, že by volil právě použití opiátů, zubní ošetření se standardně provází v lokální anestezii, používají se přípravky jiné nežli opiáty. Pro použití Mysimby a opiátů k léčbě bolesti platí, že u pacientů, kteří vyžadují občasnou léčbu opioidy, by se měla léčba kombinací naltrexon/bupropion dočasně přerušit, či zahájit až po ukončení podávání opiátů. Co se týče vlivu Mysimby na Váš psychický stav, to předem posoudit nelze. Je zde potřeba určitě zvážit benefity, které by tato léčba obezity pro Vás přinesla. Pokud převyšují riziká, pak by jsem lék určitě nasadila. Nežádoucí účinky se mohou objevit u každého léku. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Mgr. Anna Prchlíková


Vážená paní, oceňuji Vaše osobní nasazení, je zcela jistě na místě. Mysimba obsahuje jednak naltrexon, což je antagonista opioidních receptorů, jednak bupropion, což je tzv. NDRI, ovlivňuje dopaminový a serotoninergní systém. Sice nemám praktickou zkušenost, ale na základě svých zkušeností a znalostí říkám, že bych si v žádném případě nenechala dát do žíly opiát ani opioid v době užívání Mysimby. Naopak mohu říci, že anestezie lokální infiltrací lidokainu je bezpečná. Jak píše kolegyně, ohledně Vašeho psychického ladění se nedá říci dopředu, jak budete reagovat, ale nemyslím si, že by měla mít Mysimba negativní efekt, spíše naopak. Každopádně, prosím, ještě před započetím léčby Mysimbou si ujasněte s Vaší lékařkou indikaci, očekávání, možné nežádoucí účinky, lékové interakce, Vaši anamnézu - to vše je nutné pečlivě probrat, Mysimba není bombon. Také bych se přimlouvala za léčbu na obezitologii s komplexním přístupem - pokud byste se chtěla objednat, proberte to s Vaší endokrinoložkou, s praktikem, nebo se můžete obrátit na naše sestřičky. S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Kombinace Mysimba- Esoprex
Dobrý den, byla mi předepsaná mysimba na podporu...
Meningeom a mysimba
Dobrý den, dnes na gastroenterologii ošetřující lékař...
Léčba obezity, léky
Dobry den.jaky je prosim nazor na uzivani keku Mysimba?je...
Jiný problém
Dobry den. Mam planovany zakrok v celkove narkoze a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Myopie

Dobrý den, ráda bych znala názor nějakého lékaře očaře. V pubertě vyšlo najevo...

Myoplazmová infekce dýchacích cest

Dobrý den, jsem astmatik kompenzovaný Symbicortem 2x200, pro komplikovanou infekci...

Myorelaxancia

Dobrý den, aktuálně již dva týdny ber myorelaxant (nejprve mydocalm poté přechod...

Myoskeletální obtíže

Dobrý den, moc prosím o radu. V březnu tohoto roku jsem se vracel s těžkou...

Myoskeletální obtíže

Dobrý den, od ledna letošního roku mě trápila bolest v oblasti nepravých žeber...

Myotonická dystrofie 2, gravidita a projevy v časnějším věku

Dobrý den, u babičky z matčiny strany byla diagnostikována myotonická dystrofie...

Myotonické poruchy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mám nárok na invalidní důchod při Myotonické...

Myotonie

dobrý den.Zjistily my MYOTONII.chodím k neurologovi,ale mám pocit,že léčení...

Myringoplastika

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 23let, v dětství jsem trpěla...

Myringoplastika

Dobrý den, 12. srpna mám nástup do nemocnice na operaci ucha - myringoplastiku....

Myslí si, že má Crohnovu nemoc

Dobrý den, píší dotaz za maminku (59 let). Několikrát do roka (letos už podruhé,...

Myslím na to, že zlomím synovi vaz

Dobrý den. Trpím podle doktora OCD. Bohužel jsou to brutální myšlenky. Myslím...

Myslim si ze dcera ma lehkou mentalni retardaci

dcera se hodne vzteka nejde ji skola jsem obednana u pani doktorky grimove u...

Myslím si že jsem v tom

Ahoj chtěla jsem se zeptat, je to zhruba už tři měsíce co jsem se vyspala s...

Myslím si že jsem v tom

Dobrý den chtěla jsem se zeptat, je to zhruba už tři měsíce co jsem se vyspala...

Myslím si, že mám úzkostnou poruchu

Dobrý den, u psychiatra jsem zatím nebyla, ale myslím si, že mám úzkostnou poruchu....

Myslím si, že můj problém je v rovině dýchání (dýchacích cest).

Dobrý den, přikládám komunikaci s "vámi" viz. níže. Zeptal bych se zjednodušeně...

Myslím si, že se jedná o komplexní problém.

Dobrý den, již delší dobu pozoruji zhoršený zdravotní stav. Začalo to v lednu...

Myslím si, že to mám z análneho styku s mojím partnerom

Dobrý deň, rád by som sa informoval u dermatovenorológa ohľadom môjho problému....

Myslím že mám krátkou uzdičku

Dobrý den při sexu se objevila krev pak jsem zjistil že se mi jen malinko navrhla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest žeber a zad

Dobrý den, cca měsíc a půl mě píchá v žebrech, většinou ve spodní části, kde...

Cysta na vaječníku a laparoskopie

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s dotazem. Od července roku 2014...

Zánět průdušek

Dobrý den, po prochlazení jsem dostal zánět průdušek. Zasaženy jsem měl od...

Poruchy spánku u dětí

Dobrý den, můj syn 20 měsíců(zdravy) se už od mala budil v noci. Napřed to bylo...

Fraxiparine a alkohol


Bolest v zádech po jídle

Dobrý den, mám takový problém, který se mně stává jednou za čas, avšak když...

Antibiotika na zub


Deprese

Dobrý den, je mi 48 let a prosím o Vaši pomoc. Chodím k lékaři, mám k němu...

Bolest jazyka


Arytmie

Dobrý den, je mi 51 let, dosud s ničím neléčena, bez nadváhy - 170cm, 63kg,...

Otoky kolem kotníků a bolest


Tepová frekvence plodu

Moje dcera je 7. měsíci těhotenství a údajně její plod má srdeční tep 180. Mohl...

Červená kůže na noze

červená kůže na noze

Vřed na vnitřní straně stehna

Dobrý den, asi před 14ti dny se mi udělal na levé vnitrni straně stehna tento...

Brnění necitlivost leve pulky obličeje

Dobrý den, Druhým dnem mam problem jakoby lehke necitlivosti mozna i obcasneho...

EKG Holter - extrasystoly

Dobrý den, prosím o vysvětlení lékařské zprávy: Modifikovaný EKG holter/Kontinulání...

Snížená hodnota trombocytů v krvi a zvýšené MPV


Bolesti hlavy

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám již zhruba jeden měsíc trvající bolesti...

Poruchy spánku u dětí

Chodim spát v 21:30 a kokam az do 1:00 proč?******************************************************************

EFLK

Dobrý den. Prodělala jsem operaci srdce, mám umělou srdeční chlopeň. Na ultrazvuku...

Reklama