Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Myslíte si, že by mohlo jít o NÁDOR V HRUDNÍKU, KOSTI, PRŮDUŠEK NEBO NĚCO TAKOVÉHO?

Psychiatrie Matěj 11.3.2019

Dobrý den,

poslední dobou (tak týden) si všímám, že v nepravidelných intervalech cítím v oblasti hrudi, jako bych tam měl nějaké uvízlé těleso. Je to takový zvláštní, těžko popsatelný pocit, ale prostě několikrát za den to pocítím na chvíli a ten pocit přeroste někdy až v mírný tlak, který cítím až v dolní části krku. PROSTĚ JAKO BYCH TAM MĚL NĚCO ZABLOKOVANÉHO, skříplého, takový tlak...Ten samý tlak cítím i v té stejné rovině i v vzadu v zádech, prostě se to střídá - jednou vpředu na hrudi, jednou v v oblasti páteře v té same rovině. Je to, jakoby tam něco uvízlo.
Jinak nic jiného nepociťuji - žádný kašel, rýmu, teploty, únava, obtížné dýchání, zadýchávání, hubnutí, trávicí, zažívací potíže, nic takového... nemá na to vliv, když jím nebo piju.
Prosím, myslíte, že by se mohlo jednat o něco vážného? Bojím se, že by se jednalo o rakovinu dolních cest dýchacích nebo jícnu nebo nádor v hrudní kosti, mám z toho velký strach... a nevím, co dělat.
V půlce listopadu jsem byl kvůli jinému již vyřešenému problému na RTG hrudi a plic a to bylo v pořádku. Ale zas už to jsou skoro 4 měsíce a co když za tu dobu se něco stalo a teď už tento výsledek není relevantní? Nebo je?

Shrnuto: cítím prostě tlak v přední oblasti hrudi a někdy i střídavě v zádech v oblasti hrudních obratlů páteře. Jakoby tam něco bylo, ale je to jen občasné, ne neustále. Sílí to, když na to myslím. Nemám polykací potíže, ani trávicí potíže, tlak se nezhoršuje po jídle ani pití.

a teď se bojím, že se jedná o rakovinu jícnu nebo průdušnice, prudůšek nebo plic nebo HRUDNÍ KOSTI... nekouřím, alkohol spíše sporadicky, ale třeba 1-2x za měsíc.
Prosím, myslíte si, že se jedná o něco vážného? Mám z toho velký strach... Myslíte si, že by mohlo jít o NÁDOR V HRUDNÍKU, KOSTI, PRŮDUŠEK NEBO NĚCO TAKOVÉHO?
A hlavně prosím o odpověď na otázku: MYSLÍTE, že by se něco POZNAL NÁDOR Z TOHO RENTGENU, nebo už je to DLOUHÁ DOBA (půlka listopadu) a už se jedná O STARÝ ÚDAJ?
Myslíte si, že se jedná o rakovinu?
Děkuji za případnou odpověď.
Věk: 20 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den Matěji, moje odpověď bude na zcela identický dotaz ze včera stejná. Ne, nemyslím si, že máte rakovinu. Snad ještě doplním, že po všech naších doporučeních a radách při Vašem strachu z nádoru slinivky, tlustého střeva, lymfomu a jiných, kterými jsme si prošli v minulých měsících, opakovaně neakceptujete fakt, že máte kancerofobii a ani doporučení adekvátně a intenzivně léčit tuto psychickou poruchu. Myslím si, že tato léčba by Vám zásadně změnila život, zlepšila jeho kvalitu. A nyní odpověď, kterou jsem Vám zasílala na tento dotaz včera: dysfagie, poruchy polykání, doprovázené tlakem, či bolestí při přechodu sousta vyžadují vyšetření gastroenterologem, ideálně provedení gastroskopie. Obvykle se na potížích podílí gastroezofageální reflux, který provokuje zánět sliznice jícnu, tzv. refluxní ezofagitidu. Z terapeutického hlediska lze doporučit inhibitory protonové pumpy, např. Omeprazol 20mg 1xdenně. Z Vašeho popisu ale není jasné, zali tento tlak na hrudi, pocit uvízlého tělesa souvisí s jídlem, polykáním, anebo ne. Taky zdali se objevují i jiné příznaky refluxu, jako například pálení žáhy, častější infekty horních cest dýchacích a podobně. Rentgen starý 4 měsíce nám asi nic moc k aktuálním problémům neřekne. Potíže mohou být také původu svalově-kosterního při blokádě sternokostálních či kostovertebrálních skloubení. Zde vhodné spíše rehabilitační vyšetření a vhodná cílená fyzioterapie. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Bolest klíční kosti a hrudníku
Dobrý den. Trpím artrozou celé páteře, obě kolena a...
Myslíte, že by mohlo jít o kvasinky?
Dobrý den , mam dotaz ohledně kvasinkové infekce/candidózy....
Nádor ledviny
dobý den, Babičce pred 3 měsíci zjistily nador na ledvine.Ledvinu...
Strach z nemoci
Dobrý den, píšu sem, protože už jsem zoufalá. Pokaždé,...
Bolesti na hrudníku
Dobrý den,můj dotaz se týká bolesti na hrudníku. Již...
Zánět průdušek
Dobrý den, moje dcera prodělala v roce a čtvrt...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Myslím si, že mám úzkostnou poruchu

Dobrý den, u psychiatra jsem zatím nebyla, ale myslím si, že mám úzkostnou poruchu....

Myslím si, že můj problém je v rovině dýchání (dýchacích cest).

Dobrý den, přikládám komunikaci s "vámi" viz. níže. Zeptal bych se zjednodušeně...

Myslím si, že se jedná o komplexní problém.

Dobrý den, již delší dobu pozoruji zhoršený zdravotní stav. Začalo to v lednu...

Myslím si, že to mám z análneho styku s mojím partnerom

Dobrý deň, rád by som sa informoval u dermatovenorológa ohľadom môjho problému....

Myslím že mám krátkou uzdičku

Dobrý den při sexu se objevila krev pak jsem zjistil že se mi jen malinko navrhla...

Myslím že mám zrátu pigmentu

Dobrý den, mám takový problém je mi 14 nedávno se mi udělali bíle skvrny na...

Myslím, že mám melanom

Dobrý den, mohl bych se zeptat jestli se jedná o melanom ?

Myslím, že se jedná o zánět pod zubem

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi podělit o můj problém, ačkoliv si myslím, že...

Myslím, že to už prerástlo do OCD

Dobrý den, som v 18tt,nemám protilátky proti CMV vírusu,takze od začiatku sa...

Myslite si, ze ty nemocne jsou zpusobeny psychickeho puvodu?

Dobry den, chci se zeptat . Jsem astmatik, tenhle roce jsem mela zanet mocovecho...

Myslíte si, že dávkování Euthyroxu je v pořádku?

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor – je mi 39 let, už mnoho let mám...

Myslíte si, že je nutná operace?


Myslíte si, že je to vážné? Matěj 20 let

Dobrý den, ještě k mým dotazům níže připojuji otázku. Jak jsem psal, že jsem...

Myslíte si, že se jedná o homosexuální OCD?

Dobrý den. Všechno začalo tím, že jsem při jednom opileckém sexu selhal s erekcí....

Myslite si, že to fajn?

Dobrý deň, pred dvoma tYzdnami som bola na operácii bartoliniho cysty, celé...

Myslíte ze ještě porostu?


Myslíte že můj penis doroste




Myslíte že vůbec projdu lékařskou prohlídkou?

Dobrý den, nastupují do nové práce a ve výpisu karty jsem zjistila v krevním...

Myslíte, ze by bylo lepší přejít na předepsaný lék?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sexuální apetit

Dobrý den, mám dotaz který souvisí s kvalitou života. Chci se zeptat jak se...

Bolest po operaci žlučníku

Dobrý den,jsem uz téměř 4.týden po operaci žlučníku pro výskyt kaménků,měla...

Průjem po alkoholu


Čepy na mandli

Dobrý den, mám dotaz ohledně čepů na mandli. Čepy se mi na mandli začali tvořit...

Bolest v zádech po jídle

Dobrý den, mám takový problém, který se mně stává jednou za čas, avšak když...

Bolesti ramene a krční páteře

dobrý deň, na rtg mám výsledky- napriamená lordóza, osteochodnorza interv. C4/6...

Vertigo

Dobrý večer už sem tu psala ale třeba poradíte ještě vic mam problém z tocenim...

Velikost penisu

Je normální mít 15cm penis a 4cm do šířky a ohnutý dolů

Bolest plosky chodidla

Vážený pane doktore, již několik měsíců mě trvale bolí při sevření prstů chodidlo...

Pád z koně

Dobrý den, chci se zeptat prosím na radu. je to dní co jsem spadla z koně při...

Bolest kyčle vystřelující do kolene

Mému synovi je 15 let za poslední dva roky vyrostl o 13 cm,aktivně hraje fotbal.Poslední...

Vložky

Dobry den, muzu mit z vložky syndrom toxickeho šoku? A je pravda ze vložky z...

Vložky- tampony

chtěla bych se zeptat, jestli jsou z hlediska infekcí lepší tampony nebo vložky,...

Znaménko na penisu

Dobry den chci se zeptat ci nieje to nejaky zavazny problem lebo od narozeni...

Červený malý flíček mezi prsty na nohou(prostředníčkem a prsteníček)

Dobrý den jsem těhotná žena.Je mi 30 let a jsem momentálně ve 29+1 tt.Když jsem...

Přenos toxoplazmozy z člověka na člověka ?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možné, když jeden člen rodiny (sourozenec)...

Ložisko v oblasti jater nejasného původu

Dobrý den,prosim vás o názor na nález co mám na játrech.Bojim se,aby to nebyl...

Mám difuzní netoxickou strumu

Dobrý den, navštívila jsem ORL ohledně asi 14 dnů trvajícího chrapotu, zahlenění,...

Vyprchání lokální anestezie

Dobrý den, trápí mě jedna věc: v posledním týdnu jsem byla 4x u své zubní lékařky.....

Vliv clotrimazolu a boraxových čípků na antikoncepci


Reklama