Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nizká hladina testoteronu při nízkém LH a FSH

lowTGuy . 13.1.2015 redakce uLékaře

Dobrý den Je mi 27. Trpím příznaky nízké hladiny testosteronu už od puberty. Jsou to únava, uzkosti, deprese, potíže s usínáním, nizké libido, obezita, špatná pamět a koncentrace a celkový pocit nespokojenosti se životem. Vysledky laboratorního testu jsou z prosince 2014: LH 2 IUL (1.7 - 8.6) FSH 1.8 IUL (1.5 - 12.4) Prolaktin 4.81 ug/l (4.04 - 15.20) Testosteron 7.75 nmol/l (6.68 - 25.7) Vážím 115 Kg a měřím 185cm. Žádnou jinou vážnou zdravotní poruchou netrpím a ani jsem nikdy netrpěl. Urologické vyšetření jinak v pořádku - varlata velká a pevná. Muj androlog/urolog mi hodlá podávat Nebido - umělý testosteron. Nejsem si tím zrovna jist právě kvůli nízkým hodnotám LH a FSH. Není příčina spíš právě tam?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, tato problematika není tak jednoduchá, jak se zdá. Hodnoty, které jste tady uvedl mohou klidně souviset s obezitou, kterou popisujete - konkrétně mohou být jejími důsledky. V tukové tkáni totiž dochází k proměně části mužských hormonů na ženské, při jejím nadbytku pak často dochází k poklesu hladin testosteronu. Hodnoty FSH a LH bych nepopsala jako nízké, to by byly pod dolní hranicí normy. V tom případě byste musel mít provedenou magnetikou rezonanci hlavy k vyloučení nemoci podvěsku mozkového, kde se tyto hormony tvoří. Nebivol by Vám poškodit neměl, ale jako první krok bych doporučila zkusit radikálně změnit životní styl a zredukovat hmotnost. To by mohlo vyřešit všechny uvedené problémy při jednom. Držím palce. Mějte se hezky.

Související dotazy

Nizka hladina testosteronu
Dobrý deň, je mi 22r. Pred rokom som na základe príznakov...
Hladina LH v době ovulace
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je hladina LH...
Hodnoty FSH a LH
Dobry den. Rada bych se zeptala zda me vysledky testu...
Nízká hladina progesteronu
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych poprosit o Váš...
Nizka hladina progresteronu
Dobry den, Pokousime se 2 roky o miminko a nevede...
IVF, vyšší hladiny
Dobrý den. Chystám se na ivf, 5.den cyklu mi byl...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nizká hladina hemoglobinu

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu.Mám anemii a nedávno mi zjistili...

Nízká hladina Ch/HDL

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byla jsem na odběrech krve a byla mi zjištěna...

Nízká hladina kortizolu

Dobrý den, poprvé v roce 2008 v imunologické ambulanci v Praze kam dojíždím...

Nízká hladina kortizolu

Dobrý den, chci se zeptat, co značí hodnota kortizolu v krvi 41 nmol/l? Jsem...

Nízká hladina kyseliny močové a HDL

Dobrý den, byla mi stanovena nízká hladina kyseliny močové v krvi - 91 a zároveň...

Nizka hladina lymfocytov

Dobry den. Chcem sa spytat a zaroven aj reagovat na moju predoslu otazku, na...

Nízká hladina progesteronu

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych poprosit o Váš názor. Na základě hormonálního...

Nizka hladina progresteronu

Dobry den, Pokousime se 2 roky o miminko a nevede se nam. Byla me zjistena...

Nízká hladina testosteronu

Dobrý den, je mi 23 let. Budu se snažit být stručný. Už od puberty jsem...

Nizka hladina testosteronu

Dobrý deň, je mi 22r. Pred rokom som na základe príznakov mal podozenie na nízku...

Nízka hladinu vitamínu A - kam dál ?

Dobrý den, měl jsem nedostatek vitamínu A asi rok. Až mi začal způsobovat...

Nízká hmotnost při Crohnově nemoci

DOBRÝ DEN MÁM TAKOVÝ DOTAZ.JE MI 23LET A BYLA MI DIAGNOSTIKOVÁNA CROHNOVA CHOROBA.BERU...

Nízká hmotnost, únava

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Je mi 26 let, měřím 170 cm ale moje váha je...

Nízká hmotnost/délka

Dobrý den, můj desetiměsíční syn má poměrně malou váhu i délku-7,3kg/70cm. V...

Nízká hodnota afp

Dobrý den, je možné, aby nadměrná fyzická zátěž 12. hodin před odběrem triple...

Nízká hodnota ALP

Dobrý den, již přes měsíc mám celodenní teploty od 37 st. - 37,8 st. Na odběrech...

Nizka hodnota AMH

Dobry den, po LPS v novembri minuleho roka mi diagnostikovali endometriozu....

Nizka hodnota FT4 a planovani ditete

Dobry den. Pred tremi lety jsem mela hodnotu TSH 5,2, ale alergolog me na endokrinologii...

Nízká hodnota glykémie

Dobry den, zkousela sem si zmerit hladinu cukru v krvi a mela sem 2,2 a pritom...

Nízká hodnota neutrofilní segmentu

Dobrý den, mám strach z leukémie, je mi 31 let. Můžete mi prosím napsat zda...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bílý povlak na jazyku

Dobrý den, mám problém se sliznici jazyka, kde mám už delší dobu takovýto bílý...

Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“

Oteklý bolestivý kloub, díky kterému se nemůžete hýbat, jak jste zvyklí. Pokud...

RTG

Dobrý den Nerozumím na RTG zprávě této formulaci: Napřmená lardoza, s naznačeným...

Svědění jazyka

Dobrý den, může být příčinou svědění jazyka alergie? Jsem alergik a moje sezona...

Kožní obtíže

Zdravím, v první řadě chci říct, že jsem si přinesl minulé září z Filipín svrab,...

Pupínky penisu

Zdravím. Na žaludu a vnitřní straně předkožky se mi udělali nějaké pupínky....

Užívání Fraxiparine

Beru asi 10 dni Fraxiparine 0.4ml injekčni roztok a začaly u mě bolesti břicha...

Velikost penisu

Dobrý den , mám jeden takový dotaz...trápí mě velikost mého penisu. v červnu...

Neustále se mi motala hlava, mel jsem závratě, mžitky před očima

Dobrý den, mám problém ohledně kterého už ani nedoufám že bych se někdy uzdravil....

Oslabení stehenního svalstva

Dobrý den, zhruba před půl rokem jsem měl natažené oba postranní vazy v koleni....

Nízké leukocyty

Dobrý den, prosím o radu. Po několika resekcích v dutině ústní mě začalo svědit...

Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Křeče v nohách v noci

Mám rovněž křeče v nohách několikrát za noc. Užívám pravidelně hořčík v tabletách....

MUDr. Antonín Křivohlavý

Ordinace kardiologie

MUDr. Milada Krejčová

Gynekologická ordinace

Cukrovka - Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus, cukrovka, je onemocnění způsobené nedostatkem inzulínu nebo...

Tetanie, motání hlavy, hučení v uších, tlak v očích

Dobrý den, všechno začalo před rokem, kdy mě přítel po sexu odvezl na pohotovost,...

Extrémní pocení po celém těle

Dobrý den,prosím o radu jak se zbavit tohoto nepříjemného problému,děkuji.

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×