Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nizká hladina testoteronu při nízkém LH a FSH

lowTGuy 13.1.2015 redakce uLékaře

Dobrý den

Je mi 27. Trpím příznaky nízké hladiny testosteronu už od puberty.
Jsou to únava, uzkosti, deprese, potíže s usínáním, nizké libido, obezita, špatná pamět a koncentrace a celkový pocit nespokojenosti se životem.

Vysledky laboratorního testu jsou z prosince 2014:

LH 2 IUL (1.7 - 8.6)
FSH 1.8 IUL (1.5 - 12.4)
Prolaktin 4.81 ug/l (4.04 - 15.20)
Testosteron 7.75 nmol/l (6.68 - 25.7)

Vážím 115 Kg a měřím 185cm. Žádnou jinou vážnou zdravotní poruchou netrpím a ani jsem nikdy netrpěl.

Urologické vyšetření jinak v pořádku - varlata velká a pevná.

Muj androlog/urolog mi hodlá podávat Nebido - umělý testosteron. Nejsem si tím zrovna jist právě kvůli nízkým hodnotám LH a FSH. Není příčina spíš právě tam?

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
tato problematika není tak jednoduchá, jak se zdá. Hodnoty, které jste tady uvedl mohou klidně souviset s obezitou, kterou popisujete - konkrétně mohou být jejími důsledky. V tukové tkáni totiž dochází k proměně části mužských hormonů na ženské, při jejím nadbytku pak často dochází k poklesu hladin testosteronu.
Hodnoty FSH a LH bych nepopsala jako nízké, to by byly pod dolní hranicí normy. V tom případě byste musel mít provedenou magnetikou rezonanci hlavy k vyloučení nemoci podvěsku mozkového, kde se tyto hormony tvoří.
Nebivol by Vám poškodit neměl, ale jako první krok bych doporučila zkusit radikálně změnit životní styl a zredukovat hmotnost. To by mohlo vyřešit všechny uvedené problémy při jednom. Držím palce.
Mějte se hezky.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Nizka hladina testosteronu
Dobrý deň, je mi 22r. Pred rokom som na základe príznakov...
Hladina LH v době ovulace
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je hladina LH...
Hodnoty FSH a LH
Dobry den. Rada bych se zeptala zda me vysledky testu...
Nízká hladina progesteronu
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych poprosit o Váš...
IVF, vyšší hladiny
Dobrý den. Chystám se na ivf, 5.den cyklu mi byl...
Nizka hladina progresteronu
Dobry den, Pokousime se 2 roky o miminko a nevede...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nízká hladina kortizolu

Dobrý den, chci se zeptat, co značí hodnota kortizolu v krvi 41 nmol/l? Jsem...

Nízká hladina kyseliny močové a HDL

Dobrý den, byla mi stanovena nízká hladina kyseliny močové v krvi - 91 a zároveň...

Nizka hladina lymfocytov

Dobry den. Chcem sa spytat a zaroven aj reagovat na moju predoslu otazku, na...

Nízká hladina progesteronu

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych poprosit o Váš názor. Na základě hormonálního...

Nizka hladina progresteronu

Dobry den, Pokousime se 2 roky o miminko a nevede se nam. Byla me zjistena...

Nízká hladina proteinu S

Dobrý den, mám velice nízkou hladinu proteinu S (před otehotnenim byla hodnota...

Nízká hladina testosteronu

Dobrý den, je mi 23 let. Budu se snažit být stručný. Už od puberty jsem...

Nizka hladina testosteronu

Dobrý deň, je mi 22r. Pred rokom som na základe príznakov mal podozenie na nízku...

Nízká hladina testosteronu

Dlouho jsem hledal co se za změny se mnou dějí, podle naprosté shody se všemi...

Nízká hladina testosteronu

Dobrý den, prosím o radu. Přítel si nechal dělat testy na testosteron. Důvod...

Nízká hladina železa v krvi

Dobrý den, mám problém s nízkou hladinou železa v krvi (už od mládí). Několikrát...

Nízka hladinu vitamínu A - kam dál ?

Dobrý den, měl jsem nedostatek vitamínu A asi rok. Až mi začal způsobovat...

Nízká hmotnost při Crohnově nemoci

DOBRÝ DEN MÁM TAKOVÝ DOTAZ.JE MI 23LET A BYLA MI DIAGNOSTIKOVÁNA CROHNOVA CHOROBA.BERU...

Nízká hmotnost, únava

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Je mi 26 let, měřím 170 cm ale moje váha je...

Nízká hmotnost/délka

Dobrý den, můj desetiměsíční syn má poměrně malou váhu i délku-7,3kg/70cm. V...

Nízká hodnota afp

Dobrý den, je možné, aby nadměrná fyzická zátěž 12. hodin před odběrem triple...

Nízká hodnota ALP

Dobrý den, již přes měsíc mám celodenní teploty od 37 st. - 37,8 st. Na odběrech...

Nizka hodnota AMH

Dobry den, po LPS v novembri minuleho roka mi diagnostikovali endometriozu....

Nizka hodnota FT4 a planovani ditete

Dobry den. Pred tremi lety jsem mela hodnotu TSH 5,2, ale alergolog me na endokrinologii...

Nízká hodnota glykémie

Dobry den, zkousela sem si zmerit hladinu cukru v krvi a mela sem 2,2 a pritom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti po zlomenině bérce

Dobrý den jsem 7den po operaci zlomeniny kostí v koleni mám tam tři šrouby a...

Možnost nákazy pohlavní nemocí při erotické masáži

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda mám jít na testy HIV/Syfillis. Byl jsem...

Bolest při dýchání na plicích a hrudi

Dobrý den chtěla bych vás poprosit o radu poslední dobou mně trápí občasná boles...

Chronický subdurální hematom

Dobrý den, před rokem jsem upadl na náledí. Praštil jsem se do hlavy a pár...

Silné menstruační krvácení

Dobrý den, chci se zeptat. V září 2017 jsem si nechala zavést nitrodělozní tělísko.....

Mám bolesti pod levým žebrem v tom záhybu, bolest jde až po levou lopatku

Dobrý den,už nějakou dobu (Cca 3-5 měsíců) mám bolesti pod levým žebrem v tom...

Kladívkový prst

Dobrý den, 19. 8. jsem při běhu v lese zakopla o kořeny a blbě upadla. Výsledek...

Křeče žaludku

Dobrý den. Moje přítelkyně má občasné problémy s křečemy žaludku. Občas je to...

Oboustranný chronický subdurální hematom

Dobrý večer paní doktorko! Asi před třemi týdny jsem Vám posílal dotaz ohledně...

Prasklá pánev

Dobrý den, v sobotu jsem spadl a nejspíš mám prasklou pánev, ale na operaci...

Křeče žaludku

Dobrý den, je mi 18 let a již druhý den mám křeče žaludku. Vždy je to krátká...

Bolest v krku

Delsi cas skrabani v krku,zhorsene polykani tuhe stravy,zvetsene uzliny,ranni...

Zelená stolice novorozence

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu ohledně stolice mojí 3 měsíční dcery....

Dlouhodobé nachlazení

Dobrý den, již přes 14 dní bojuji s nachlazením, respektive hlavně s rýmou a...

Bolest v podbříšku

Dobrý den Chtěla bych se Vás zeptat. Před měsícem jsem měla několik dní bolesti...

Brnění a mravenčení rukou

Dobry den, chtela jsem se zeptat co znamena brneni rukou, i prstu mravenceni....

Bolest kostrče při chůzi

Dobrý den, začalo mě při chůzi bolet na kostrči (jakoby zazdola zevnitř). Není...

Křeče žaludku

Dobrý den, je mi 18 let a už týden mám hrozné problémy se žaludkem a horší se...

Fraktura bérce

Mám zlomeninu bérce ,holení kost,jak bude pokračovat pooperační léčba. Mám šroub...

Antidepresiva a alkohol.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s užíváním alkoholu při braní antidepresív?...

Inzerce
×