Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Obavy z uzlin

Psychika Matěj 30.10.2018

Dobrý den,

1.
v nedávné době jsem tu psal o mých problémech s uzlinami. Na jedné straně krku jsem si nahmatal v řadě pod sebou 3 uzliny, z nichž největší má asi 1 cm (ty ostatní dvě tak okolo 0,7 cm). Vím už o nich delší dobu (několik měsíců) a za tu dobu jsem nezpozoroval, že by nějak změnily velikost (nezvětšují se, ale ani nezmenšují). Bál jsem se, že by se mohlo jednat o lymfom, bylo mě zde ubezpečováno, že to s největší pravděpodobností lymfom nebude. V pátek jsem byl na krvi (zítra budu vědět výsledky - KO s diferenciálem). Projevil by se lymfom v krevním obraze???

2.
Druhým problémem, který nastal včera, je, že jsem si našel 2 zduřelé uzliny na druhé straně krku. O těch jsem už také věděl delší dobu (několik let, s těmito dvěma si pamatuji, že jsem byl dokonce na UZ, je to fakt dlouho, asi 4 roky), ale ze dne na den zduřely a jsou citlivé a na dotek bolí. Na dotek jsou citlivé a mírně bolí a jsou tvrdší.... Je pravda, že od včerejška cítím při polknutí jakési škrábání na mandli, pod kterou ty uzliny zduřely, tak se chci zeptat, myslíte, že to je od toho, že třeba na té mandli je nějaká mírná infekce, a proto uzliny zduřely? Cítím z toho místa, kde zduřely, takový tlak (nacházejí se těsně pod levou mandlí pod čelistí). Já mám ale panickou obavu, že by se mohlo jednat o další projev lymfomu... že už si nahmatám ty uzliny, jak jsem o nich psal výše, tak že teď se to rozšířilo i na uzliny na druhé straně krku...

3. Myslíte si, že se celkově jedná o příznaky lymfomu? Mám z toho strašný strach... Jinak jiné příznaky nepociťuji - nehubnu, nepotím se, nemám teploty/horečky, necítím se slabý, jím stále stejně a s chutí.

4. Když by se jednalo o lymfom, tak asi by uzliny nezduřely ze dne na den? Nebo ano???

Děkuji za případnou odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, opět vás zdravím, jak píšete v závěru svého dotazu, žádné příznaky zhoubné krevní či uzlinové nemoci nemáte, takže opět si odpovídáte zcela správně sám, vaše obavy jsou tudíž zcela zbytečné, každý den je naše tělo atakováno viry či bakteriemi, které se nám dostávají do těla dýchací cestou, případně kůží, trávicím systémem, takže uzlinová reakce kterou popisujete je naprosto normální a dobrý stav našeho imunitního systému, pokud máte všechno tak dobře vyčtené, tak víte že pro vážnou nemoc uzlin svědčí jejich výrazné abnormální zvětšování a přibývání, což se u vás také neděje, krevní obraz ukáže počty krvinek, lymfom prakticky úplně vyloučí obyčejná sedimentace ( FW ), lymfom má velmi vysokou, nízká FW znamená naprosté zdraví, protože už se po stopadesáté ptáte neustále na totéž, měl byste opravdu vyhledat pomoc psychiatra, děkuji za dotaz.

Související dotazy

Uzliny
Dobry den, rada bych se zeptala na normalni velikost...
Uzliny
Dobrý den, v pátek se mi za uchem udělala asi centimetrova...
Uzliny
Dobry den, chtela jsem se zeptat, z duvodu rozsahle...
Bolestivá zduřelá uzlina
Dobrý den. Již asi měsíc mě bolí zduřelá uzlina...
Zvětšená uzlina
Dobrý den. Již několik měsíců mam v submandibulární...
Uzliny
byla jsem na sono vyštření ale bohužel z toho nejsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z těhotenství


Obavy z těhotenství

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli je mozne, ze bych mohla pri prsteni,...

Obavy z těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu být těhotná. Antikoncepci beru...

Obavy z těhotenství

Dobry den chci se zeptat zda je možné otěhotnět kdyz má přítelkyně ma menstruaci...

Obavy z těhotenství

Dobrý den, mám strach z těhotenství, proto s přítelem neprovozujeme pohlavní...

Obavy z těhotenství

Dobrý den, přítelkyně bere již měsíc HA Adele(21+7). Dobrala první platíčko...

Obavy z těhotenství - Bolesti v podbřišku

Dobrý den, Před 14 dny jsem měla nechráněný pohlavní styk. Vzala jsem si...

Obavy z těhotenství po nechráněném pohlavním styku

Přítel mne přemluvil k pohlavnímu styku při kterém jsme použili jako antikoncepci...

Obavy z těhotesntví

Dobry den chci se zeptat na dve otazky. Prvni : beru antikoncepci a po dobu...

Obavy z tětotenství

Dobrý den, měla bych dotaz. S přítelem jsme před týdnem měli nechráněný sex....

Obavy z užívání antikoncepce

Užívám hormonální antikoncepci teprve 4. měsíc, ale když se tak zpětně zamyslím,...

Obavy z vdechnutí skleněné kuličky dvouletým dítětem

Dobrý den, mám velký strach o dvouletého syna. V úterý si vložil do pusy...

Obavy z vyšetření

Ahoj, chtěla bych poděkovat paní doktorce Barboře Barchánkové za její odpověď...

Obavy z zbláznění nebo schizofrenie

Zdravím, mám menší problém a asi ho nezvládnu sám, je mi 15 a o letních prázdninách...

Obavy ze salmonely, lysteriozy v těhotenství

Dobrý den, jsem v 18 TT a již týden mě trápí zažívací obtíže, které se začaly...

Obavy ze sexuálně přenosných chorob

Dobrý den, jsem gay a před pár dny jsem provozoval aktivně orální sex. Sperma...

Obavy ze srdeční zástavy

Dobry de mám 17 let a nedávno se. Viděl článek ja mladému člověku zastavilo...

Obavy ze závažné choroby

Dobrý den, psal jsem sem dnes večer ohledně mého problému (viz níže předchozí...

Obavy ze zvířete

Dobrý den, V loňském roce jsem měla gynekologické problémy. Dle výsledků jsem...

Obavy, obavy...

Mám na levém varleti delší žílu o průměru asi 1 až 2 mm. Když pohybuji varletem,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Odstranění kondylomat

Ahoj, byla jsem na odstranění kondylomat (metoda LV), jak z vnějšku, tak i vnitřku....

Extrasystoly

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly způsobit nějaké...

Bolest břicha


Maturbace - četnost u 14náctiletého syna

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální ve 14letech téměř denně masturbovat?...

4 měsíce mě trápí zápach z úst

dobrý den, zhruba 4 měsíce mě trápí zápach z úst. Na ORL mi udělali výtěry i...

Vedlejší účinky léku Doxy Hexal

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat na vedlejší účinky léku DoxyHEXAL. Před...

Rozleptaná sliznice?

Dobrý den,mám problém...před týdnem jsem ztratila čich i chuť,cítím i chutná...

Příčně plochá noha

Dobry den pan doktor , prosim Vas chcem sa opytat, moj priatel ma problem pri...

Pocit na zvracení, bolest žaludku


Zánět/zarostlý nehet na noze


"Kapičky lásky"


Supraventrikularni extrasystoly

Dobrý deň, pred piatimi dňami mi začalo srdce pri zmene polohy, čupnutí, sadnutí,...

Boule za kolenem

Udělala se mi boule za kolenem.Asi 2.roky byla měkká a teď asi týden je tvrdá.Když...

Světlé sperma

Dobrý den,mám takový menší problém se spermatem. Je takové průsvitné,strašně...

Bolest žaludu


Bolest mandlí

Dobry den,boli me krcni mandle,momentalne celkem dlouhodobe. Kde muze byt problem?

Bolest v podbřišku

Dobrý den, Nevěděla jsem jakou vybrat kategorii. Už delší dobu (nevím, cca...

Kameny patrových mandlí


Hučení v uších

Dobrý den, poslední cca týden mi vždy večír hučí v uších. Myslím si, že přes...

Velmi silné bolesti nohou

Dobrý den, prosím o radu pro mého přítele. Je mu 48 let, zhruba 2 roky má velké...