Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Pištění v uších

Uši, nos, krk Kristýna 17.5.2017

Dobrý den, v noci z neděle na pondělí mi začalo zčistajasna pištět v uších. Popvé se mi to stalo už před dvěma týdny odpoledne (nevypozorovala sem žádnou souvislost), přičemž do večera pištění zmizelo. Nepřikládala sem tomu důležitost a myslela si, že se jedná o projev nízkého tlaku. Nicméně pištění z noci na neděli přetrvalo až doted (úterní odpoledne). Přes den je obšas mírnější (párkrát dokonce přestalo), zejména večer ho však vnímám (zřejmě i díky klidu) jako silnější s tím, že jsem občas schopná lokalizovat pištění do pavého ucha, přičemž v levém mi někdy piští taky jindy ale naopak mám dojem, že pištění v něm ustalo. V uších cítím lehký tlak.Byla jsem na ORL, kde mi doktor nezjistil žádný problém, pouze mi na tinnitus předepsal Cavinton. Docházím na rehabilitaci s krkem, který jsem měla mírně zablokovaný. V poslední době jsem občas cítila bušení srdce, obecně mám rychlý tep (někdy relativně v klidu i okolo 90) a tlak 113/86, cítila jsem se také unavená, na těle sem si také všimla většího počtu červených teček, petechií, které však mohly být způsobeny sluněním bez opalováku. Kvůli těmto příznakům tedy zvažuji návštěvu všeobecného lékaře. Lékař na ORL se mě na na tyto problémy nezeptal a já mu o nich zapomněla říct (bušení srdce, tep, tlak, červené tečky). Ráda bych se tedy zeptala, zdali Cavinton nemůže ovlivnit výsledky krevního obrazu, který by mi případně praktická doktorka udělala? Dále by mě zajímalo, zdali je užívání léku nezbytné (nežádoucí účinky popisované v letáku by mohly zhoršit moje problémy ohledně krevního oběhu)? Můžou mi při nedostatečném prokrvení (které by měl řešit podle letáku Cavnton, který prozatím užívat nechci) odemřít buňky a způsobit tak chonický tinnitus? Předem děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Kristýno, Váš dotaz ohledně pištění v uších předám specialistovi. Nicméně nemyslím si,...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, Cavinton je lék na náhlý tinnitus, zvyšuje prokrvení a výživu vnitřního ucha, v...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Tlak v uších
Tlak v hlavě a uších Dobrý den pane doktore nebo...
Pískání v uších
Dobrý den Asi před měsícem jsem při opravě střechy...
Přeskakování v uších
Dobrý den, je to už pár let, co u sebe pozoruji poruchy...
Hučení v uších
Dobrý den, poslední cca týden mi vždy večír hučí v...
Hučení v uších
Dobry den,prosim vam mam takovy problem. Uz druhy den...
Melovis a hučení v uších
V minulosti jsem měl problémy s pravým kolenem, tak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Píštěl v ráně po orchiektomii

Dobrý den. Po odstranění varlat v roce 2013 se mi udělala v třísle asi 4x2cm...

Píštěl v těhotenství

Dobrý den, v září mi diagnostikovali malý sinus pilonidalis, pravděpodobně slepý,...

Píštěl, stav po chirurgické léčbě

Dobry den, Pred 2 lety se mi udelal pistel na kostrci. Po mesici mi lekar...

Píštěl?

Dobrý den. Je to asi 2-3 roky, co jsem v oblasti kostrče objevil pohmatem...

Píštěle

Před 5 lety jsem měl po operaci ložiska hnisu- poblíž análu píštěl.Ta byla pomocí...

Píštěle - morbus crohn

Dobrý den, ještě bych chtěl navázat na svůj předchozí dotaz ohledně píštělí....

Píštěle u konečníku

Dobrý den, přibližně před rokem jsem byl na operaci složitých píštěli u konečníku...

Píštěle v oblasti genitálií a konečníku

Dobrý den, již pátý měsíc jsem v pracovní neschopnosti s abscesy a píštělemi.....

Píštěli při morbus Crohn

Dobrý den prosím o radu. Je mi 27let a už 10let mám Crohna. Asi po 4 letech...

Píštělka

Dobrý den, s mým 5-ti měsíčním synem jsme navštívili chirurga a a ten potvrdil,...

Píšu opět ohladem známenka

Dobry den, promiňte mi ale já jsem tu už dnes psal ohledně toho znaménka, které...

Pitevní nález

Dobrý den, před několika lety mi zemřel otec. Z důvodu, že jsem nevěděl, že...

Pitevní protokol

Dobrý den, před měsícem mí zemřel manžel, a táta dvou dětí, prosím moc o výklad...

Pitevní protokol

Dobrý den Mám dotaz . Dostal jsem kopii pitevního protokolu který je v latině....

Pitevní zpráva

Dobrý den, rada bych se zeptala mamka umřela náhle smrt. Bylo jí zjištění tyto...

Pití

dobrý den chci se zeptat pokaždé když se napiju ledové vody tak musím jíd za...

Pití

Zdravím, zajimalo by me co je nejlepsi pít, ja si myslim ze nizkomineralizovane...

Pití a chození na WC

Dobrý den, kdyz se vic napiju tak musim chodit casteji na wc je to normalni...

Piti a jidlo

Dobrý den, pani doktorko chtěl bych vas požádat o radu..moje přítelkyně který...

Pití alkoholu

Manželovi je 80 let. vždycky se rád napil, ale poslední 3 roky je to horší....