Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vynechaná antikoncepční tablety

Antikoncepce Alice 23.6.2017

Dobrý den,
asi dva měsíce zpět se u mě objevilo mezimenstruační krvácení cca 10 dní po skončení menstruace. (v období bez HA). Byla jsem u gynekologa, který mě vyšetřil a určil, že je vše ok. Zároveň jsem si u doktora nechala předepsat Minervu (před tím cca 2 roky bez HA). Na další cyklus se to srovnalo, ale nyní jsem opět dostala slabší mezimenstruační krvácení (9 dní po skončení plánované menstruace) - teď je to třetí den této "druhé menstruace" (první začala 9.6. a byla asi na tři dny). Prášky beru pravidelně, občas je vezmu o 1-2 hodiny později, ale ve 12 hodinách vždy. Pouze 3 dny zpět jsem na prášek zapomněla a vzala si jej den poté i s práškem na ten den (po 24 hod). Dnes jsem měla krátký nechráněný styk. Chci se zeptat na účinnost antikoncepce po jednom vynechání 2 dny zpět a dobrání den poté a na míru rizika těhotenství. Jsem ve třetím dni menstruace, ale mezi cykly.

MUDr. Klára Martoníková
Odpovídá lékař:

MUDr. Klára Martoníková

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Praha 4

Dobrý den paní Alice, u tohoto typu atikoncepe také záleží na tom, v jakém týdnu cyklu jste si tabletu nevzala- pokud v 1 týdnu, kontraceční účinek může být snížen a je zde riziko otěhotnění ( 7 dnů po vynechání tablety byste měla užívat i jinou antikoncepci, např kondom), pokud ve 2. týdnu, tak kontraceční účinek by měl být zachován a pokud to bylo ve 3. týdnu užívání, kontracepční účinek může být opět snížen. Přesné riziko otěhotnění Vám nikdo neřekne, je to individuální. Vše máte popsané v příbalovm letáku. Pokud se nedostaví "menstruační" krvácení, udělejte si těhotenský test. S pozdravem

Související dotazy

Tablety
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se čípky Candibene...
Užití potratové tablety
Dobry den ,jsem tehotna 17 tyden .a pritel me nuti...
Dvě tablety antikoncepce
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda by se mohl vyskytnout...
Antikoncepce - vynechání tablety
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mám dělat v případě...
Azibiot 500 potahované tablety a alkohol
Dobrý den, dnes ráno jsem dostala antibiotika azibiot...
Vaginální tableta se úplně nerozpustí
Dobrý den, na léčbu vaginální mykózy jsem si včera...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vynechaná 7má pilulka

Dobrý den,zapomnela jsem uzit sedmou pilulku, (nevzala jsem si ji vubec)posledni...

Vynechaná 8 má pilulka

Dobrý den . Chci se zeptat vynechala jsem v prvním týdnu 8den antikoncepční...

Vynechaná antikoncepce

Dobrý den,již několik let beru HA Mirelle. V pátek jsem dobrala aktivní tabletky...

Vynechaná antikoncepce

Dobrý den, prosím o radu ohledně gynekologie. Již víc jak rok beru hormonální...

Vynechaná antikoncepce

Dobrý den.Mám problém s vynecháním antikoncepce.V neděli a v pondělí jsem si...

Vynechaná antikoncepce - použití postinoru

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc, jak bych měla správně postupovat...

Vynechaná antikoncepce a menstruce

Dobrý den. Beru antikoncepci Bonadea a v průběhu prvního týdne užívání jsem...

Vynechana antikoncepce osmy den

Dobry den,pritelkyne si zapomnela vzit osmy den v 18:00 antikoncepci,druhy...

Vynechaná antikoncepce v 2 týdnu

Dobrý den, začala jsem brát antikoncepci(1. měsíc), v druhém týdnu jsem zvracela...

Vynechaná antikoncepční pilulka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Brala jsem antikoncepci pravidelně, ale v...

Vynechaná dávka antivirotika

Dobrý den, chci se zeptat :před 14 dny jsem brala antivirotika Herpesin 800...

Vynechaná HA

Dobrý večer pane doktore omlouvám se že znovu, včera (2.10.2012) jsem si zapoměla...

Vynechaná HAK + vzatý Postinor , ale nedostavilese menstruace, kdy měla..

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat : omylem jsem vynechala prášek HAK(Yadine),...

Vynechaná menses

Dobrý den paní doktorko, mým problém je, že už cca před 3 týdny jsem měla dostat...

Vynechaná menstruace

Dobrý den, před půl rokem jsem začala užívat hormonální antikoncepci, první...

Vynechaná menstruace

Dobrý den, ráda bych se zeptala.Posledni menstruaci jsem měla 12.1.2014 a 7.2.2014...

Vynechaná menstruace

Dobrý den pane doktore, je mi 17 let. Menstruaci jsem dostala před 15 rokem....

Vynechaná menstruace

Dobrý den, obracím se k Vám po radu.Poslední menstruaci jsem měla 12.1.2014...

Vynechaná menstruace

Dobrý den, mám takový dotaz ... už mám týden zpoždění s menstruaci, místo toho...

Vynechaná menstruace

Dobrý den přeji pane doktore, mám na vás takový dotaz.. brala jsem antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Klouzave varle

Dobry den, po dnešní pětileté prohlídce mého syna,jsme byly odeslání na URL....

Doba detekce THC ze slin


Pohyblivé "bulky" v oblasti spodní části krku

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, velice obtížně jsem si nahmatal pohyblivé"bulky"...

Zvetsene uzliny po mononukleoze

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda muzou zustat po mononukleoze uzliny zvetsene...

Chronické praskání v kotníku

Dobrý den, dříve jsem trpěl na častější výrony kotníku, většinou se nejednalo...

Zvětšené mizní uzliny

Dobrý den, léčím se s RS (léčba lemtrada poslední před 2 roky) a byly mi z CT...

Nevolnost po RTG

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Minulý týden jsem byla na rtg vyšetření klíčku...

Cukání v břiše

Dobry den mam dotaz obcas mam neprijemne cukani v brise tesne pod koncem hrudni...

Krev v moči

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BY SE ZEPTAT,MŮJ PŘÍTEL MÁ V MOČI KREV A NECHCE NAVŠTÍVIT UROLOGA,JE...

Cellular Matrix

Dobrý den, proběhl u mě lékařský zákrok na levém kolenu diagnoza: M2322 Defectus...

Výsledky lumbální punkce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho trvají výsledky po lumbální punkci?...

Bílý povlak jazyka, pocit otoku jazyka


Diagnoza: bursitis SA omi 1.dx,capsulitis adheziva omi 1.dx,omartroza 2stupne,SA dekomprese, redres.

Dobry den. V prosinci jsem byla na artroskopicke operaci ramene. Diagnoza:bursitis...

Dextroskoliosa Th

co to vlastně je? Byla jsem na skiagramu hrudníku, kde zjstili viditelný skelet-dextroskoliosa...

Váček na patře


Bolest pod klíční kostí

Dobrý den Chtěl bych se od Vás dozvědět zda nevíte čím může být způsobená bolest...

Zjistí se THC z krve?

Dobrý den, občasně se mi dělají v oblasti krku nezhoubné tumory, ale na onkologii...

Cukání svalů uvnitř břicha


Thc v krvi

Zdravím minuly týden jsem po dobu jednoho týdne každy den kouřil marihuanu jinak...

Krev a hnis ve slinách

Dobrý den mám dotaz. Vždy ráno jak vstanu tak mám krev ve slinach v krku. Krev...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.