1,1 pozitivní. Ch.pneumoniae a ch.trachomatis IgG a IgA <18 AU/ml negativní; 18-22 AU/ml hraniční; >22 AU/ml pozitivní. Doporučujeme zaslat opakovaný odběr séra za 3-6 týdnů po prvním pro hodnocení dynamiky tvorby protilátek. Na infekčním mi ale říkali, že chlamydie nemám, jsem zdravá a žádné opakované testy nejsou potřeba. Už v srpnu-říjnu 2012 mě škrábalo neustále v krku a také nikdo nic nenašel, ale toto škrábání nakonec samo ustalo. Všechny tyhle problémy začaly od té doby, co jsem v dubnu 2012 prodělala mononukleozu, ale praktická lékařka mi říkala, že s tím to souvislost nemá. Taktéž jsem v březnu 2012 prodělala ch.trachomatis, které byly léčeny ATB a dvakrát kontrolní testy byly negativní. Už jsem i přemýšlela nad tím, že to je psychické, ale pak mi to rozum rozmluvil tím, že kdyby bylo škrábání v krku psychické, tak rozhodně nebudu mít zarudlý krk a nateklé uzliny. Od mononukleozy se cítím každý den bezmocnější a bezmocnější, protože jsem neustále s něčím nemocná a je to jak začarovaný kruh (ať už infekce dýchacích cest, močových cest nebo jen to "banální" škrábání v krku). Bojím se už chodit k jakémukoliv lékaři se škrábáním v krku, protože mi nikdo z nich nedokáže pomoct a pak mě jen odešlou domů s tím, že jsem zdravá. Děkuji Vám za Vaši radu a pomoc a doufám, že alespoň Vy mi dokážete nějak poradit.">
Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz


Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo


Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Podezření na chlamydie

Alice . 10.3.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, už půl roku mě trápí každodenní neustálé škrábání v krku. Občas se ve výtěru objeví nějaká bakterie, ale většinou ne. Všechno začalo před půl rokem podezřením na "banální" anginu, na kterou jsem dostala ATB, která nepomohla, tak jsem dostala za 14 dní později další, která také nepomohla. V krku mě škrábe pořád. Hrdlo je jen lehce zarudlé a připadá mi, že na zadní stěně krku jsou jakoby "puchýřky". Uzliny na krku mám jen lehce zvětšené v průběhu kyvače. Byla jsem na vyšetření na imunologii, kde jsem podle jejich hlediska v pořádku. To samé i na ORL, u praktického lékaře a infekčního oddělení. Na infekčním jsem požádala o testy na Chlamydie, jejichž výsledek okomentovali jako negativní, ačkoliv vyšlo toto: Chlamydia - rodové IgG negativní 0,15 IP CHlamydia - rodová IgA pozitivní 1,18 IP Ch.pneumoniae IgG negativní 7 AU/ml Ch.pneumoniae IgA negativní 6 AU/ml Ch.trachomatis IgG negativní 7 AU/ml Ch.trachomatis IgA negativní 6 AU/ml Parametry hodnocení: Rodově specifické IgG a IgA <0,9 negativní; 0,9-1,1 hraniční; >1,1 pozitivní. Ch.pneumoniae a ch.trachomatis IgG a IgA <18 AU/ml negativní; 18-22 AU/ml hraniční; >22 AU/ml pozitivní. Doporučujeme zaslat opakovaný odběr séra za 3-6 týdnů po prvním pro hodnocení dynamiky tvorby protilátek. Na infekčním mi ale říkali, že chlamydie nemám, jsem zdravá a žádné opakované testy nejsou potřeba. Už v srpnu-říjnu 2012 mě škrábalo neustále v krku a také nikdo nic nenašel, ale toto škrábání nakonec samo ustalo. Všechny tyhle problémy začaly od té doby, co jsem v dubnu 2012 prodělala mononukleozu, ale praktická lékařka mi říkala, že s tím to souvislost nemá. Taktéž jsem v březnu 2012 prodělala ch.trachomatis, které byly léčeny ATB a dvakrát kontrolní testy byly negativní. Už jsem i přemýšlela nad tím, že to je psychické, ale pak mi to rozum rozmluvil tím, že kdyby bylo škrábání v krku psychické, tak rozhodně nebudu mít zarudlý krk a nateklé uzliny. Od mononukleozy se cítím každý den bezmocnější a bezmocnější, protože jsem neustále s něčím nemocná a je to jak začarovaný kruh (ať už infekce dýchacích cest, močových cest nebo jen to "banální" škrábání v krku). Bojím se už chodit k jakémukoliv lékaři se škrábáním v krku, protože mi nikdo z nich nedokáže pomoct a pak mě jen odešlou domů s tím, že jsem zdravá. Děkuji Vám za Vaši radu a pomoc a doufám, že alespoň Vy mi dokážete nějak poradit.

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Alice, nevím, jakými antibiotiky jste byla přeléčena a jak dlouho, nicméně předpokládám, že se vám po léčbě ulevilo. Pokud obtíže přetrvávají a trpíte opakovanými infekcemi a různými dalšími obtížemi, bylo by vhodné nespecificky podporovat imunitu. Vyzkoušet můžete imunoglukany, laktobacily, echinaceu nebo rakytník.

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Podezreni na chlamydie
Dobry den, byla jsem u plicniho lekare z duvodu podezreni...
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, Na klitorisu jsem si tak před třemi týdni našla dva pupínky (byly...

Podezření na genitální bradavice

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se jedná o genitální bradavice. Svědí,...

Podezření na genitální herpes

Dobrý den. Před lety jsem prodělal genitální herpes a přeléčil jsem ho tehdy...

Podezření na glomeluronefritidu - škodí Ospen antib.?

Děkuji za předch.odpověd kt.zněla: Dcera 7 let má již roky mikroskopickou hematurii,...

Podezření na graviditas extrauterina

Dobrý den. Prosím, je možné, aby při klasickém těhotenství probíhalo současně...

Podezření na hemeroid

Dobrý den, včera jsem večer zpozorovala, že mě pobolívá v okolí konečníku,...

Podezření na hemoroidy

Dobrý den, Je mi 22 let, jsem aktivní cyklista. V posledních cca třech měsících...

Podezření na herpes v ústech

Dobrý den, jazykem jsem si na horním patře nahmatala drobnou jizvičku, která...

Podezření na HIV

Dobrý den, můj dotaz se týká toho ze se mi přibližně pred měsícem vytvořil bily...

Podezření na HPV

Dobrý den paní Dogoši! Potřeboval bych poradit ohledně podezření nákazy virem...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, přítelovi zjistili výskyt chlamydíí (sexuláně spolu žijeme 5 let...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, mam takový dotaz ohledně chlamydyjí. Na začátku září jsem prodělal...

Podezření na chlamydie

Dobrý den, nejprve mě pár dní svědily genitálie, nyní už nesvědí. Pak se mi...

Podezření na chlamýdiovou infekci

Dobrý den, paní doktorko. Prosím vás, je to už rok, co mám zdravotní problémy....

Podezření na inzulinovou rezistenci

Dobrý den, mám dotaz ohledně měření cukru v krvi při podezření na inzulinovou...

Podezření na kadmiózu

Dobrý den, je mi 21 let a mýmy dlouhodobými problémy jsou časté záněty průdušek...

Podezření na Kandylomata

Dobrý den, je mi 15 a potřeboval bych vědět o co jde. Jestli o Kandylomata nebo...

Podezření na kapavku

Dobrý den, asi před dvěma týdny mě trápila bolest v krku, kterou sem přešel...

Podezření na kapavku

Na kraji zaludu ae me objevyla býlá vyrážka občas bolí je mi 15 a nikdy jsem...

Podezření na kapavku

Dobrý den, moc prosím oradu i když samozřejmě jdeme k lékaři.Týká se to toho,že...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Ultrazvuk krku - nodozity na štítné žláze


MUDr. Eva Maroušková

Praktický lékař pro dospělé

Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Pupínky penisu


Kruhy pod očima


Pulzace aorty

Tepání v břiše Chtela bych se zeptat, zda by mohla byt nejaka souvislost...

Bolest ua ušima


Introvertní povaha a sex


Intoxikace potravinami

Dobry den pritel byl v praci a snedla nejaky spatny steak a parky. Rozklepal...

Strach


Bolest nohou


Červené fleky na kůži


Kožní sufúze


Nepravidelná menstruace


MUDr. Jana Baslerová-Fojtíková

Praktický lékař pro dospělé

Snížená sexuální touha? Viníkem může být i stres


MUDr. Alexandra Vacková

Stomatologická ordinace

Virová hepatitida v číslech


Mozkové buňky (fakt/mýtus)


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×