Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pokles funkce štítné žlázy v těhotenství - ohrozí plod?

Endokrinologie Renata 28.1.2013

Dobrý den, v 17 týdnu těhotenství mám tyto hodnoty TSH 5,450 mU/1 (0, 350 - 4, 0). T3 6,1 pmol/1 (2,2 - 9), T4 11,0 IU/ml (11-22), Anti-TPO 10 IU/ml (0-50), na sonu vše v pořádku. dostala jsem Letrox 50, 1x denně. Chtěla bych se zeptat zda tyto hodnoty mohly nějak ohrozit vývoj miminka. Nic mi k tomu neřekli a po přečtení informací na internetu nejsem moc klidná. Před otěhotněním jsem problémy se štítnou žlázou neměla. Děkuji Vám moc za informace.

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, tyto hodnoty znamenají hraniční pokles funkce štítné žlázy, tudíž by k poškození plodu dojít nemělo. Dobrým znamením je i to, že jste úspěšně zvládla první trimestr. Letroxem lze plně nahradit nedostatečnou funkci žlázy, takže při pravidelném užívání byste měla mít hormonální hodnoty jako zdravý člověk. Ideální je doplňovat i jodid - cca 150 ug na den, a to ne jenom v těhotenství, ale i po dobu kojení. Držím palce.

Související dotazy

Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, na základě obecně udávaných příznaků mám...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den. Moc ráda bych se zde s Vámi poradila. Léčím...
Snížená funkce štítné žlázy
Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Již 8 let...
Snížená funkce štítné žlázy a jód
Dobrý den, Už druhý rok se mi snižuje funkce štítné...
Snížená funkce štítné žlázy v těhotenství
Vážená paní doktorko, zhruba před půl rokem jsem si...
Snizena funkce stitne zlazy
Dobry den, jsem v 11. tydnu tehotenstvi a prave mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pokazené zuby u epileptika

Dobrý deň, rada by som sa opýtala na môjho syna, lieči sa na epilepsiu a má...

Pokaždé když vylezu ze sprchy mi zčervená plocha nohy

Dobry den, pokaždé když vylezu ze sprchy mi zčervená plocha nohy, a zmizi to...

Pokaždé má vyrážku na zádech a u třísel

Dobrý den, syn má dva a půl roku. Na alergoligii jsem s ním byla a alergie mu...

Pokažená kompozitní výplň

Dobrý den, při nehodě se mi urazilo asi 60 až 70 procent pravého horního zubu...

Pokažené zoubky - 5 let

Hezký den, mám prosbu.. syn má pokažené horní zoubky, má je v podstatě vydrolené,...

Pokažený žaludek

Dobrý den. Již přes týden mě trápí žaludek na vodě. Jím každé 2 hodiny po menších...

Poklepání na varle

dobrý den, když si poklepu na varle prstem a cítím určitou bolest, mohu tím...

Pokles bílých krvinek

Dobrý den, má sestra (41 let), trpí roztroušenou sklerózou. Pohybově i mentálně...

Pokles CA 19-9 při karcinomu slinivky

Dobrý den, mám diagnostikovanou rakovinu slinivky. Nyní sem byla na krevních...

Pokles erekce

Dobrý den když mám mít sex s přítelkyní tam než si nasadím kondom tak mě penis...

Pokles hladiny testosteronu

Dobrý den, prosím o odborný komentář, k těmto krevním testům : TSH 1,37 mU/l...

Pokles imunity

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, léčím se od 28 let na snížení imunity a píchám...

Pokles INR

Dobrý den, od července užívám pro fibrilaci síní warfarin. Terapeutická...

Pokles koutku

Dobrý den, již několikrát se mi stalo,že mi strne obličej a spadne pravý koutek..vždy...

Pokles koutku rtů při psychické zátěži

Dobrý den mám už delší dobu problém kdy mi při každé větší psychické zátěži...

Pokles krevního tlaku

Dobrý den, je mi 52, beru lék na vysoký tlak a diabetes. Cca 2x za rok se mi...

Pokles leukocytů pod referenční mez

Dobrý den. Po braní antibiotik 3 měsíce, mi poklesla hodnota leukocytů na 3,8G/l....

Pokles libida

Dobry den, mam nulove libido, pritelkyni mam k dispozici kazdy vecer, ale...

Pokles libida

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého manžela. Již delší dobu trpí nezájmem o...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Chronická bolest

Dobrý den, prosím o vysvětlení nalezu MR a RTG. Gonatroza 3st. v pravém 2...

Zbytněný nehet

Dobrý den, již léta mne trápí nehet na malíku L nohy. Je velice zbytnělý a to...

Zácpa

Dobrý den. Potřebuji radu. Vyprazdňuji se po 10-12 dnech. Začalo to, když...

Výtok

Dobry den, Měla bych dotaz, při sexu s mým partnerem je cítit zápach a mám...

Únava, pocit zimy

Dobrý den, již delší dobu mne trápí pocit zimy. V bytě máme okolo 23°C a...

Po ERCP žluč.cest

Dobrý den,prosím o radu pro moji maminku.V roce 1981 operace žlučníku+pročištění...

Neuróza?

Dobrý den, je mi 29 let. Než popíši problém, který mě trápí, chci říct,...

Hojení vypálené bradavice

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mé bradavice co mám na plosce chodidla. Ve...

Svědění celého těla a vyrážka

Dobry den z nicoho nic ma zacalo svrbet cele telo po pri tom sa mi pod bruchom...

Svědění konečníku u dítěte

Dobrý den vážení, chtěla jsem se zeptat, dcera 3,5 let si od něděle stěžuje...

Bolest krční a hrudní páteře

Dobrý den pane doktore :-) Obracím se na Vás s problémem, který mě již 2 měsíce...

Růst

Dobrý den , je mi 15 let , a chtěl bych se zeptat , jestli se dá zrušit růst...

Nález na vulvě

Dobrý den, je mi 16 let a chtěla bych se zeptat co jsou tyhle pupínky, jsou...

Oční obtíže

Dobrý den, mám otce r.1943, 07/17 byl poprvé u očního lékaře s již pokročilými...

Bolesti břicha

Dobrý den, od ledna t.r. mám bolesti břicha - na pravé straně, jde mi to až...

Biseptol

Dobrý den , dnes jsem dostal od lékaře BISEPTOL 480 , antibiotika na 10 dní...

Červi ve stolici - riziko u malého miminka

dobrý den ukazal se mi ve stolici malinky bylí červík. Mám dvou a pul měsíční...

Svědění a praskání kůže u konečníku

Dobrý den paní doktorko, už dlouho mě trápí tento problém, ale v poslední době...

Jemná a praskající kůže na penisu

Dobrý den. Již nějaký čas se mi na penisu značně zjemnila a ztenčila svrchní...

Chronická bakteriální infekce moč. cest a prostaty

Dobrý den. Chtěl bych se poradit a pomoci. už přes půl roku se trápím s chronickou...

Reklama