Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Posttrombotický syndrom

Cévy Martin 11.4.2017

Dobrý deň,mám 36 rokov. V auguste minulého roka mi bola zistená trombóza ľavej končatine, následne som bol hospitalizovaný v nemocnici, kde mi nastavili liečbu Xareltom. Bral som ho 4 mesiace a kontrolné USG(december 2016) bolo bez výraznejšej rekanalizácie, následne som bol nastavený na liečbu Warfarinom, kt.som bral 3 mesiace a kontrolné USG 13.3.2017 : - stp.tromboze VFS, VP, vvTP 1.sin-bez výraznejšej rekanalizácie, -stp. tromboflebitide VSP 1.sin- bez výraznejšej rekanalizácie. Nasadený Fraxiparin forte 1,0 ml.sc.. Mám aj problémi s chrbticou, som po 3 operáciách L5 S1. Na hematológii som zatiaľ nemal robené testy na trombofilné stavy. Onko skriningy som mal robené- urológia, pľúcne, gastro -negat. Fraxiparine užívam už mesiac, opuch nohy mám pravidelne, niekedy je miernejšie, niekedy je tam výrazný opuch lýtka a okolie členka.Elastické kompresné pančuchy 2. kompresnej triedy nosím pravidelne. Chcel by som vedieť, aký máte názor na môj stav. Za odpoveď ďakujem a ostávam s pozdravom Martin

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


zdravím vás, samozřejmě z toho nevyčtu přesně jak byla léčba účinná hlavně v počátcích léčby, protože tam je efekt na rozpouštění trombu nejvýraznější, respektive několik týdnů starý trombus je již vyzrálý a velmi tvrdý a prakticky nerozpustitelný, takže opravdu záleží nejvíce na prvních dnech a týdnech léčby, rekanalizace vždy nějaká proběhne, ale samozřejmě trombus vždy přetrvává a brání normálnímu průtoku a noha otéká i po dobré léčbě a rekanalizaci bohužel stále, ještě váš dotaz předám odborníkovi, jestli mají něco nového a daří se jim nějak jinak odstraňovat či rekanalizovat staré tromby, díky za dotaz.

MUDr. Tomáš Kneifl
Odpovídá lékař:

MUDr. Tomáš Kneifl

Specializace: Cévní chirurgie Pracoviště: Ordinace cévní chirurgie, Avicena – Chirurgie s.r.o., Poliklinika Prosek

Dobrý den,dotaz by měl být směřován na angiologa.S pozdravem
Kneifl

Související dotazy

Posttrombotický syndrom a invalidní důchod
Dobry den, je mi 26 a uz jsem mela 2x po roce trombozu.....
Kartagenerův syndrom
dobry den, muj pritel ma kartageneruv syndrom.dle...
Ashermannův syndrom
Ashermannův syndrom a nízká děložní sliznice - chtěli...
Nefrotický syndrom
Dobrý den mám nefroticky syndrom ktery se lečíl s kortikoidy...
Premenstruační syndrom
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jestli se žlučníková...
CB syndrom
Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, co se dá dělat,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Postraumatická stresová porucha

Dobry den,mam dotaz.Spatne spim,neustale se lekam a bojim se o sebe a svou rodinu.Kdyz...

Postraumatický šok a následná porucha

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, co znamená toto vyjádření mého psychologa...

Postrombotický syndrom s těžkou lézí hlubokého systému

Dobrý den, při duplexu žil maželovi zjistili: postrombotický syndrom s těžkou...

Postřik proti štěnicím a vliv na těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o radu, jsem na konci 16-tého týdne těhotenství a bohužel...

Postřik proti štěnicím a vliv na těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o radu, jsem na konci 16-tého týdne těhotenství a bohužel...

Posttraumatická stresová porucha

Dobry den, Chcel by som sa opytat na urcenie diagnozy PTSD.Urcil mi ju psycholog...

Posttraumatická stresová porucha

Dobrý den. Je mi 16 let a mám podezření na PTSP. Když mi bylo 10 byla jsem...

Posttraumatická stresová porucha?

Dobrý den, můj obsáhlý dotaz se týká mého přítele, 38 let, na kterém mi velmi...

Posttraumatická synovitida

Dobrý den, před třemi měsíci jsem měla distorzi 2. stupně, zlomenina byla vyloučena...

Posttraumatická synovitida

Dobrý den, po distorzi hlezna 2.st. jsem měla sádrovou fixaci na 3 týdny. Ještě...

Posttrombotický syndrom a invalidní důchod

Dobry den, je mi 26 a uz jsem mela 2x po roce trombozu.. posleze mi byla zjistena...

Posttuberkulózní léze

Dobrý den, vyšetření CT hrudníku v 10/2010 ukázalo:Pruhovité opacity v obou...

Postup léčby

Dobrý den,13.10.2015 se mi stal pracovní úraz,magnetická rezonance zjistila...

Postup léčby

Dobrý den, prosím o doporučení léčby bolesti krční páteře,dle zodpovězeného...

Postup léčby při radikulopatii

Dobrý den, prosím o názor na doporučený postup léčby. Závěr neurologického vyšetření:...

Postup léčby u zlepšené tupozrakosti

Dobrý den pane doktore, velmi ráda bych Vás požádala o informaci, nebo možná...

Postup léčby zlomeniny malíčku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na postup léčby malíčku.DNe 24.6.2018 jsem...

Postup léčby???

Dobrý den paní doktorko, již několikrát jste mi odpovídala na mé dotazy...

Postup lečeni

Dobrý den, prosim Vas o Váš nazor jak dal postupovat. Delši dobu problemy s...

Postup léčení,rehabilitace-cviky

Dobrý den,mám tento rentgenový nález. C pat,M542 Napřímená krční lordosa.Osteochodrosa...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Krvácení mimo menzes

Dobrý den, mám dotaz. Beru antikoncepci, cyklus jsem měla pravidelny. Vcera...

Zlomená zanártní kost

Dobry den, 22.5.10 jsem pri padu dopadl celou vahou na vnejsi cast prave nohy...

Náhlá bolest od kříže dolů a celý zadek

Dobrý den, je mi 37, mám 49kg, nesportuji, neprodělala jsem úraz ani nepřiměřenou...

Antibiotika Gyrablock

Dobrý den, užívám antikoncepci CHLOE. Užívala jsem platíčko a po dobrání (poslední...

Svědění varlat

Dobry den. Jiz nejaky cas trpim na svedeni v oblasti varlat viz foto. Kuze je...

Ejakulace

Dobry den,mam takovyto problem po ejakulaci me zacne rezat levy bok a prakticky...

Keratoconus

Dobrý den, při vyšetření na Pentacamu mi byl zjištěn keratoconus susp., byly...

Výpadky vidění

Dobrý den,dcera má ve 3 letech zjištěné drobné drůzy optického nervu,teď je...

Praskaní v uchu přecitlivělost světlo

praská mi v uchu od listopadu praskání v uchu když zívám nebo polikám v leže...

Mám nárok na invalidní důchod?

Dobrý den,chtěla bych se zeptet jestli mám nárok na invalidní důchod.Od r. 1989...

Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Ganglionární cysty neřešitelné operací

Také mi píchly do obou nohou do tarsalního nervu lokální anestezii to od bolesti...

STD

Dobrý den Chtěl bych se zeptat na jednu věc která mě trápí už několik měsíců....

Dvě tablety antikoncepce

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda by se mohl vyskytnout nějaký problém,když...

Dermoidní cysta - kostrč

Dobrý den, krátce pro představení. Je mi 25 let, aktivní sportovec. Pracují...

Bolest varlat a třísel při vzrušení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na radu ohledně přítele. Dokáže se milovat...

Zánět zubu

dobrý den dnes sem byla na trhaní zubu zubař řekl že mám zánět zubu zub vytrhl...

Klacid a nevhodné potraviny


Atypická hyperplazie

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, po hysteroskopii 4 polypu v děloze...

RTG LS páteře a kyčlí

Dobrý den, můžete mi prosím vás vysvětlit rtg. vyšetření. Na skeletu LS páteře...