Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potenciální nákaza COVID-19

Infekce jan 2.11.2020

Dobry den chci se zeptat, 14dnu zpatky jsem mel jeden den zimnici dalsi tri dny pocit nachlazeni unava pokaslavani bolest hlavy dalsi ctyri dny.. Dnes celkove dobre mozna lehči unava ale nemam delsi dobu čich a chut momentalne tak na 30 procent... Dekuji za info

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den, Jane
Děkuji za dotaz. Odpověď prosím berte s rezervou, jelikož bez provedení testu pouze na základě příznaků nelze diagnózu se stoprocentní jistotou stanovit. Nicméně si myslím, že jste nejspíše prodělal nákazu COVID-19, svědčí pro to ty příznaky. Vím, že klasická triáda obsahuje horečku, dušnost, suchý kašel, ale měli jsme řadu pacientů (zejména maldých zdravých lidí), kteří nákazu prodělali tak, jak Vy. Příznaky lehčího nachlázení, typická byla výrazná únava a bolest hlavy. Dále máte typicky příznak a to ztrátu čichu a chutě, v dnešní epidemiologické situaci bych řekla, že je to příliš velká náhoda, je to příznak pro coronavirus hodně typicky. Příznaky u této choroby trvájí 10-14 dní, pak se stav postupně zlepšuje, jako poslední odeznívá únava a ztráta čichu a chutě - trvá po několik týdnů (3-4týd.), než se stav zlepší, a v 90% případů se Vám čich a chuť následně vrátí. Máte vlastně 2 možnosti. Buď požádáte praktika o žádanku na test a zistíte, jak na tom jste (test ovšem může být již negativní, protože ty potíže jste už měl před 14dní, možná by byl vhodnější test protilátek z krve, než stěr z nosohltanu). Bude to mít takový badatelský význam, protože léčba stejně není a bude Vám doporučená izolace a režim, tak jako nyní. Další možností je spokojit se s podezřením na diagnózu bez testu, pak byste měl být doma v karanténě 14dní od počátků potíží, s tím, že po uplynutí těch 14 dnů, pokud jste bez příznaků, tak se můžete pomalu vrátit do běžného života. Ale nebudete mít jistotu, jestli to COVID-19 byl (osobně si myslím, že ano). Zdravím

Související dotazy

Potenciální nákaza COVID-19
Zdravím, mohl jsem prodělat Covid 19, aniž bych o tom...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den mám se při ztrátě cichu dostavit na testování...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, nevím co mám dělat - téměř všichni moji...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, byl jsem na Covid PCR testech, které vyšli...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, od 15.10 bolest hlavy únava, zvýšená teplota...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, prosím o radu, mám asi týden problém se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potenciální nákaza coronavirem

dobry den od pondeli jsem doma s bolesti v krku a s rymou,ale horečku...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, manžel kolegyně byl měsíc služebně v Indii, vrátil se minulý týden...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jsem zdravotní sestra, pracuji na CT (sice ne v červené zoně) ale...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Chci se zeptat. V prací se nám potvrdil koronavirus před 12 dny u...

Potenciální nákaza coronavirem a hypertenze na terapii

Dobrý den, ráda bych Vám položila otázku týkající se koronaviru ve vztahu k...

Potenciální nákaza coronavirem a pertusse

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak je pro mě nebezpečný koronavirus. Jsem...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den mám se při ztrátě cichu dostavit na testování na Covid - 19, pokud...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobry den, pokusim se stručně. Manzel je od 29.12 kovid pozitivni, ja a dcera...

Potenciální nákaza COVID-19

Zdravím, mohl jsem prodělat Covid 19, aniž bych o tom věděl ? Teploty jsem neměl,...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobry den chce se zeptat us 3 den me boli na prave plici nemuzu se poradne nadechnou...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, od 15.10 bolest hlavy únava, zvýšená teplota 37.3-7 to trvalo do...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, už víc než měsíc se synem kašleme, nepomohla ani antibiotika. Ale...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, prosím o radu, mám asi týden problém se zhluboka nadechnout, přikládala...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, neuvědomují si, ze bych byla vědomě v kontaktu s nakazenou osobou,...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobry den,v praci jsme se vcera dozvedeli o 2 pripadech korony.Za jak dlouho...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, nevím co mám dělat - téměř všichni moji spolupracovníci již prodělali...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, byl jsem na Covid PCR testech, které vyšli negativně. Již pár dní...

Potenciální nežádoucí účinek očkování proti COVID-19

Dobrý den ve středu jsem byla na očkování a od pátku při ranním vstavani mi...

Potenciální průběh coronavirové infekce

Dobrý den, je mi 21 let a před třemi lety mi byla zjištěna hypofunkce štítné...

Potenciální průběh coronavirové infekce

Dobrý den,mám na vás prosbu o poradění.Mám autoimunitní tyroiditidu s pozitivními...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pupínky na prstech a dlaních

Už po několikáté mám narůžovělé pupínky na prstech a dlaních. Při propíchnutí...

Vysoký tlak a nevhodná kombinace léků


Sirdalud a hormonální akntikoncepce

Dobrý den, dostla jsem dnes léky Sirdalud 2mg. 1-2 tablety pred spanim .Ale...

Bolesti zad a povšechné obtíže

Dobrý den, je mi 24 let, a poslední zhruba 3 roky zažívám lehké zdravotní nepříjemnosti....

Nefunkční žlučník

dobrý den!vrací se mě žluč do žaludku,byl my diagnostikován nefunkční žlučník(bez...

Ofouknutí hlavy a krku

Dobry den. I kdyz jsem byl uz u mnoha lekaru, porad mi to neda. Minuly tyden...

Zvětšená uzlina

Dobrý den, mám již několik let vzadu na krku zvětšenou uzlinu. Nebolí a je tvrdá,...

Pád na hlavu a záda, syn 22 měsíců

Dobrý den, dnes mi můj 22 měsíční syn spadl asi z 1 metru na podlahu přímo na...

Bolest na hrudi a L ramene

Dobrý den, přítele už skoro rok a půl trápí bolest na hrudi. Špatně se mu dýchá...

Biseptol a kyselé


CC sy

Dobrý den Je mi 22 let a už 2 týdny trpím na bolesti hlavy od krční páteře....

Strach z ALS, svalové záškuby

Dobrý den,je mi 34 let, posledni dobou mě trápí cukání(zaškuby) svalů.Někdy...

Špinění před menstruací 7 dní po pohlavním styku

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli špinění před menstruací 7 dní po pohlavním...

Plovoucí stolice

Dobrý den, zapomněl jsem zde napsat, že mám poslední dobou plovoucí stolici...

Vysledek VEP

Dobrý den chtěla bych Vás požádat o vysvětlení zprávy z vyšetření VEP, kterou...

Padání vlasů

Dobrý den, před cca 2 týdny jsem si začal všímat, kolik vlasů mi vypadává...

Reakce na obstřik

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak působí Medrol v podání injekce, jestli...

Červené fleky na kůži kotníku

Dobry večer chtěla jsem se optat pred týdnem me začal bolet levý kotnik zevnitř...

Amputace části prstu ruky

Dobrý den jsem 14 dnů po amputaci ukazováčku levé ruky jsem chci se zeptat...

Tlak na hrudi od hrudní páteře


Reklama