Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Potenciální nákaza COVID-19

Infekce Romana 8.1.2021

Dobry den, pokusim se stručně. Manzel je od 29.12 kovid pozitivni, ja a dcera jsme sly na test 4.1 dcera pozitivni ja negativni obe mame různé priznaky. Proto jsem si nechala 6.1.udelat z zilni krve test na IgA, IgM a IgG. Vse negativni, jakobych se pry s kovidem nepotkala. S muzem jsme v jedné ložnici, v kontaktu.... Ma horší hořečnatý vlekly průběh. Nerozumim tomu. Da se to nejak vysvetlit ten muj vysledek prosím?
Dekuji moc R. M

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den, Romano
Pokud Vy žádné příznaky nemáte, tak jste se od manžela prostě nenakazila, nicméně, manžel je do ukončení karantény infekční, takže pořád existuje šance, že se nakazit můžete. Covid-19 je sice infekční diagnóza, ale nakažlivost zde není tak vysoká jako např. u neštovic a spalniček, kde je jistota, že každý kdo to neprodělal ve společné domácnosti onemocní (hraje v tom roli spousta faktorů - Vaše imunita, jakou virovou dávku manžel vylučuje, popř. jaká opatření dodržujete atd., u covid-19 je pacient nejvíc infekční, když je mu nejhůř, tudíž už má příznaky a snaží se o izolaci). Pokud příznaky máte, tak bych tvrdila, že i Vy jste onemocnění prodělala/proděláváte. V praxi se s podobným jevem občas setkáváme, pokusím se o vysvětlení. Pokud jste v počátku potíží nemusí být test ještě pozitivní, doporučuje se testování s odstupem od rozvoje obtíží - většinou 5.-6. den nástupu obtíží, někdy i déle. Dále testování je zatíženo lidskou chybou, tak aby virus byl detekován, musí být stěr proveden hluboko z nosohltanu, nikoliv pouze z dutiny nosní (nechci samozřejmě nikoho napadnout, jenom podotknu, že se může stát, že osoba, která vzorek odebírá je příliš jemná a nejde do hloubky nebo že se klient brání a odběr je pak těžší). Co se tyče testování protilátek, tak tam naopak nejsem překvapená, že máte negativní výsledky, je to v pořádku, je příliš brzo na odběr, proto testování protilátek se vůbec nedoporučuje v akutní fazích onemocnění. Protilátky si vytvoříte až s odstupem 10-14 dní od počátku potíží. Na závěr dodám, že pokud i Vy máte potíže, tak bych Vás brala jako osobu pozitivní a doporučení by byla stejná jako pro dceru a manžela.

Související dotazy

Potenciální nákaza COVID-19
Zdravím, mohl jsem prodělat Covid 19, aniž bych o tom...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den mám se při ztrátě cichu dostavit na testování...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, byl jsem na Covid PCR testech, které vyšli...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, nevím co mám dělat - téměř všichni moji...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, od 15.10 bolest hlavy únava, zvýšená teplota...
Potenciální nákaza COVID-19
Dobrý den, prosím o radu, mám asi týden problém se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, chci se optat druhý den mě bolí v krku... mezi lopatky a trošku i...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, je možný, že pacient trpící koronavirem může mít pouze příznaky nosohltan,...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jsem z Brna a pár dní mě trápí suchý kašel. Nastupuje zejména v noci,...

Potenciální nákaza coronavirem

dobry den od pondeli jsem doma s bolesti v krku a s rymou,ale horečku...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, manžel kolegyně byl měsíc služebně v Indii, vrátil se minulý týden...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den, jsem zdravotní sestra, pracuji na CT (sice ne v červené zoně) ale...

Potenciální nákaza coronavirem

Dobrý den. Chci se zeptat. V prací se nám potvrdil koronavirus před 12 dny u...

Potenciální nákaza coronavirem a hypertenze na terapii

Dobrý den, ráda bych Vám položila otázku týkající se koronaviru ve vztahu k...

Potenciální nákaza coronavirem a pertusse

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak je pro mě nebezpečný koronavirus. Jsem...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den mám se při ztrátě cichu dostavit na testování na Covid - 19, pokud...

Potenciální nákaza COVID-19

Zdravím, mohl jsem prodělat Covid 19, aniž bych o tom věděl ? Teploty jsem neměl,...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobry den chce se zeptat us 3 den me boli na prave plici nemuzu se poradne nadechnou...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobry den chci se zeptat, 14dnu zpatky jsem mel jeden den zimnici dalsi tri...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, od 15.10 bolest hlavy únava, zvýšená teplota 37.3-7 to trvalo do...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, už víc než měsíc se synem kašleme, nepomohla ani antibiotika. Ale...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, prosím o radu, mám asi týden problém se zhluboka nadechnout, přikládala...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, neuvědomují si, ze bych byla vědomě v kontaktu s nakazenou osobou,...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobry den,v praci jsme se vcera dozvedeli o 2 pripadech korony.Za jak dlouho...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, nevím co mám dělat - téměř všichni moji spolupracovníci již prodělali...

Potenciální nákaza COVID-19

Dobrý den, byl jsem na Covid PCR testech, které vyšli negativně. Již pár dní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomenina kosti člunkové a ortéza


Strupy ve vlasech

Dobrý den Mám dotaz už dlouhou dobu cca rok trpím strupy ve vlasech které...

Rotátorová manžeta

Dobrý den, je možné spontánní napravení např. fyz.léčbou nebo tejpováním napravit...

Pupínky v oblasti penisu a varlat


Hypertenze, kolísání tlaku při úzkosti

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit. Před rokem mi byla obvodní lékařkou...

Zvýšené leukocyty, dcera 6,5 roku

Dobrý den byli jsme s naší dcerou které je 6,5 měsíce na odběrech krve a má...

Bolest a tlak pod pravým žebrem

Již několik měsíců mne trápí bolest a tlak pod pravým žebrem, hlavně když sedím...

Zubní kanálky - problém

Dobrý den. Ve středu 25.2. jsem musela akutně vyhledat zubní pohotovost,tam...

Menší citlivost v části chodidla

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co způsobilo a jak lze léčit můj problém. na...

Zlomenina bederního obratle

dobrý den, před dvěma měsíci jsem si pádem způsobila zlomeninu prvního bederního...

Bolesti nohou

Dobrý den,chtěla jem se zeptat už nějakou dobu mě bolí nohy,začlo to jakoby...

Hypertenze a echo

Dobrý den Prosím Vás, projevilo by se na echu srdce potíže s hypertenzi?a je...

Depo Provera nástup menstruace

Dobrý den chtěla bych se prosím zeptat.V lednu jsem měla mít další antikoncepční...

Co může udělat úder pěstí do nosu a zubů

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možná poranění hlavy při kontaktním sportu....

Již týden mne trápí jisté pupínky či vřídky na těle penisu.

Dobrý den přeji. Již týden mne trápí jisté pupínky či vřídky na těle penisu....

Zvětšené uzliny

Dobrý den, v červenci 2016 jsem prodělala infekční mononukleozu, týden hospitalizace...

Tachykardie a tlaky na hrudi

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Léčila jsem se s poruchou snížené štítné...

Bolest lýtka

Dobrý den, již asi 3 týdny mi pobolívá pravé lýtko, při zvýšené námaze je to...

Bolest břicha


St po zlomenině obratle L2

dobry den,děkuji za odpověd k mému dotazu,ohledně stp po zlomenině obratle L2...

Reklama