Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Potíže se žaludkem, strach z nádorového onemocnění, všechna vyšetření v pořádku

Psychika Lucie 30.10.2017

Pěkný večer, moc prosím o radu před třema měsíci mě začal bolet žaludek trvalo to tak víc jak týden k tomu jsem zaznamenala úbytek váhy a nechutenství hubla jsem necelé kilo co týden denně jsem sledovala váhu a začala mít panický strach z něčeho vážného:( podstoupila jsem gastroskopii a mírný zánět žaludku s hiátovou hernii a žlučí v žaludku na to se mi špatně polikalo a cítila jsem tíhu v žaludku a to nechutenství se stupňovalo až s pocity nemožnho polikání...další vyšetření rtg hrudníku a páteře vše v pořádku poté ct břicha a hlavy dále MRI hlavy a krční páteře vše v pořádku krev viz příloha také v pořádku. RTG polykacího aktu v pořádku. poté mi začali bolesti dod dolních a horních končetin s brněním prstů u nohy a záleháním uší to trvá do teď měla jsem i napětí v krčních žílách byla jsem na sonu krčních žil a v pořádku. CA markery v pořádku ...Kyselina močová trošku nižší...hrozně se bojím nádoru někde v hrudníku ten jediný jsem ještě pořádně zkontrolovaný neměla ...pořád mě trápí únava svalů když vyjdu schody nebo když něco delší dobu dělám :( beru přitom již měsíc vitanerv a hořčík i vit.D a bez zlepšení :( bolí mě v hrudníku taková pichlavá bolest...v týdnu mě začalo bolet pod kolenem v jamce děsně jsem se obávala trombozy udělali sono a nic tam nebylo...kvůli silnému nechutenství kdy jsem ráno ani nemohla sníst rohlík zašla jsem na psychologii a tam mi napsali mirtazapin .zázrakem druhý den ráno vrátila se chut do jídla díky nežádoucím účinkům tohoto léku konečně jím...ale bojím se že to jen utlumí ty příznaky něčeho zlého...doted jsem trochu přibrala a ta chut k jídlu je stále...myslíte že kdyby to byl nádor působil mi ten mirtazapin stejně? ta únava mě děsí:(...chtěla bych radši ještě ct hrudníku nebo nejlépe mri hrudníku aby tam nebyl někde ten nádor vím že se né vždy oběví vše na rtg...křupou mi i více kostí třeba klíční a v zádech na orl a neurologii jsem byla a nic...vyšetření autoimunitního z krve v pořádku i štítná žláza...

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, prodělala jste mnoho i velmi speciálních vyšetření. Pokud byste trpěla vážným nádorovým onemocněním, jistě by bylo odhaleno. Navíc pokud byste vážným nádorovým onemocnění trpěla, chuť k jídlu by se nevrátila po tak krátkém čase, ze dne na den.
Vaše potíže začaly mírným zánětem žaludku. Ten se dá léčit podáním např. Omeprazolu 20mg 1xd. Nechutenství, potíže s polykáním, se žaludkem atd. Vás vylekaly a spustily další pochod událostí- začala pracovat psychika. Ta může potíže ještě více zhoršovat a může působit příznaky od všech možných orgánů. Proto bych nyní doporučila soustředit se zejm. na psychickou stránku- nadále užívejte Mirtazapin a choďte na pravidelné kontroly na psychologii / psychiatrii. Také se můžete domluvit na psychoterapii. Plný efekt Mirtazapinu by se měl projevit za cca 4 týdny od začátku užívání. Proto vyčkejte 4 týdny a pak efekt léčby zhodnoťte.
Váš dotaz bude zpracovávat ještě náš specialista. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

Dobrý den Lucko,
Váš somatický stav se dle všech speciálních vyšetření jeví opravdu jako dobrý. Velký vliv na únavu a různé bolesti svalů, kostí apod. má často i naše psychická kondice, tedy psychické vyčerpání a stres. Tělo "volá" po péči právě tím, že vysílá různé úzkosti o naše zdraví (tedy zvýrazněné pocity bolesti a z toho plynoucí pocity obav). Nejde tedy o skutečná onemocnění. Proto na Vás také dobře působí Mirtazapin, lék na depresi a úzkost, což Vám jistě psychiatr vysvětlil. Užívejte ho dál a vyjednejte si k tomu ještě pravidelné psychoterapeutické konzultace s psychologem. Např. Hypnóza na tyto stavy velmi dobře pomáhá. Důležité je i udělat si klid a dostatečně odpočívat, hledat v životě radost a uvolnění, nestresovat se. Můžete si koupit vit.B6,B12 , pijte na noc bylinkové čaje na uklidnění a častěji choďte do přírody, věnujte se svým koníčkům, přátelům. Bolesti nohou mohou být podmíněny nestabilitou v životě, s něčím, co už "nemůžete ustát", problémy s polykáním, že už nedokážete něco v životě "přijmout, spolknout", apod. Je toho prostě na Vás moc.Toto osvětlení je obecné, Vám s ním může pomoci psychoterapeut. Tím se pak postupně můžete svých obtíží zbavit.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Strach z nádorového onemocnění
Dobrý den, už přibližně rok a půl mě trápí bolest...
Problémy se žaludkem, gynekologické potíže
Dobry den, od minuleho ctvrtka jsem mela problemy se...
Strach z nádorového onemocnění
Dobrý den, Posledních pár dní pociťuji občasný mírný...
Dvojité vidění, všechna vyšetření bez nálezu příčiny
Dobrý den, asi před dvanacti dny jsem ta no vstal...
Nucení na močení
Dobrý den, Mám neustálý pocit na močení v penisu....
Sucho v ústech a potíže se žaludkem
Dobrý den, mám už asi 14 dní bolesti kolem žaludku,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Potíže se zuby

Dobry den, pritel ma problemy se zuby, nyni je to uz treti tyden pote co mu...

Potíže se zuby

Dobrý den dneska jsem byla u zubařky trhala mi nahoře sedmičku zub se drolil...

Potíže se zuby

Dobrý den, chtěla bych si nechat poradit co se zuby jsem mladá 25 let a mám...

Potíže se zuby

Dobrý den, chtěl bych znát názor jiného odborníka, než mé současné zubařky....

Potíže se zuby, zánět pod plombou


Potíže se žaludkem

Dobrý den, ačkoli se jinak cítím dobře, trápí mě už léta potíže s trávením....

Potíže se žaludkem

Dobrý den,už nějaký čas mě trápí žaludek a to v tom smyslu,že jsem vždy mela...

Potíže se žaludkem

Dobry den pani doktorko,uz jsem od vas dostala doporuceni na prasky co uzivat,za...

Potíže se žaludkem

Dobry den,uzivam Asentru 75 mg a na noc Trittico 150 mg,lecim se na panickou...

Potíže se žaludkem či střevy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor, nebo spíše jaké léčení by jste...

Potíže se žvýkacími svaly po operaci dělohy

Dobrý den je mi 37.let, jsem 6.tydnu po hysterektomii vaječníky ponechany, operace...

Potíže sse ztrátou sluchu a současné zvuky a hučení v hlavě

Dobrý den,jen ve stručnosti přiblížím situaci:moje známá má asi rok potíže...

Potíže štítná žláza

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Již asi 14 dní mě trápí nadměrné vypadávání...

Potíže u 9-měsíčního syna

Dobry den, moj syn ma 9 mesiacov a 3 tyzdne a zatial nelozi a ani sa nestavia...

Potíže u srdce a v krku.

Pacientka trpí laicky řečeno cukáním u srdce a u krku, jako by ji někdo dusil....

Potíže v břiše

Dobrý den,asi to bude trošku páté přes deváté, ale snad porozumíte. Mám již...

Potíže v diagnostice těhotenství

Dobrý den, před týdnem jsem byla u svého gynekologa s tím, že jsem těhotná....

Potíže v malé pánvi

Dobrý den, mám již cca 3 měsíce nepříjemné pocity v oblasti konečníku a pánve,...

Potíže v oblasti hrudní a krční páteře

Dobrý den chtěl jsem se zeptat mám již delší dobu zdravotní problém s krční...

Potíže v oblasti močových cest.

Dobrý den, je mi ěž let a od března mě provázejí potíže v oblasti močových...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fleky na kůži

Dobry den, pred nekolika tydny se mi na kuzi udelaly nevzhledne fleky (viz....

Azitromycin a alkohol


Azitromycin mylan

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné kombinovat Azitromycin Mylan 500...

Očkování proti menigokokovi

Dobrý den , zvažuji zda očkovat či ne. Synovi je 18.měsíců , má všechny základní...

Azitromycin 250mg


Azitromycin

Dobrý den, z krve mi byla zjištěna lymská borelioza I. stadium a vzhledem k...

Sraženina krve po sklerotizaci

Dobrý den, jsem již 3 měsíce po sklerotizaci žil a již někdy první měsíc po...

Plastika močové trubice

Dobrý den, je mi 25 let, od 18ti se léčím se záněty močového ústrojí. 2krát...

Atopický ekzém a ztráta pigmentu

Dobrý den. Mam kožní problém,cca rok .. nejdříve červené ,uporne svedive(zaparene...

Azithromycin Sandoz 500mg a alkohol

Dobrý deň, rád by som vás požiadal o radu. 5.4. som doužíval antibiotiká Azithromycin...

Zvýšený estradiol

Dobrý den, 7měsíců lítám po doktorech ohledně otýkání a bolesti nohou. Přišli...

Azithromycin Actavis 500 mg

Dobrý den, začala jsem brát antibiotika Azithromycin Actavis, na příbal. letáku...

Azibiot 500mg - začít dávkovat ráno nebo večer

Dobrý den, mohu tyto antibiotika začít brát např. večer v 19:00 nebo je lepší...

Azibiot a slunce

Dobry den, dostala jsem tridenni antibiotika azibiot 500. Chtela bych se zeptat,...

Bolest krční páteře, točení hlavy, nevolnost


Pocit na zvracení, bolest žaludku


Azitromycin a alkohol

Dobrý den, chtěla bych se zeptat užívám Azitromycin SANDOZ 500 MG 6 tabletek...

Azitromycin Sandoz 500mg - alkohol


Poškození mozku?

dobrý den,kvůli poškození sluchu jsem byl na MR a závěr zní:ložisko gliosy v...

Azibiot 500, Mucosolvan long effekt tbl., orofar pastilky

Dobrý den, chtěla bych se optat, týden od 18.-24.6 mě trápil suchý dráždivý-štěkavý,...

Zavřít reklamu