Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pozitivita HBsAg v těhotenství

Infekce Lenka 17.3.2017

Dobrý den, jsem ve 33. tt těhotenství a byl mi v krvi zjištěn nález HbsAg jako jediný pozitivní. Krevní testy, biochemie i jaterní testy v pořádku. V 16. tt vše negativní. Nejsem riziková - mám jen manžela (je očkovaný), drogy nebereme. Píchám si ale po prodělané troboze v těhotenství fraxiparin a k tomu testuji krev na cukr. Toto těhotenství mi dává zabrat. Vůbec netuším kde bych k takovéto infekci přišla. Kažodpádně, pokud se potvrdí, že tam žloutenka je, tak ta samotná nemoc teprve propukne? Nebo jak mám rozumět, že je pozitivní jen jeden ze všech těch teostavených antigenů a protilátek. Děkuji za odpověď. S pozdravem Lenka

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pracoviště: Klinika pracovního a cestovního lékařství - FNKV Praha

Lenko, pozitivní HBsAg a ostatní parametry negativní by mohl být u časné nákazy, kdy je v krvi průkazný právě jen HBsAg a ostatní ještě nenastoupaly. Dle mého názoru by však mělo být prokazatelné ještě alespoň anti-HBc IgM. Každopádně je nutné vyšetření potvrdit metodou PCR, může se totiž jednat o falešnou pozitivitu sérologického testu. Váš dotaz předám pro upřesnění odpovědi ještě specialistovi. Vyčkejte, prosím, na odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


V těhotenství je někdy pozitivita HBsAg falešně pozitivní, je třeba ji potvrdit tzv. konfirmací a případně doplnit další vyšetření, včetně HBV DNA. V případě pozitivity konfirmace HBsAg doporučuji vyšetření u specialisty (většinou infekční ambulance), kde doplní další potřebná vyšetření a navrhnou další postup.

Související dotazy

HBsAg
Paní doktorko, máme mentálně postiženého syna (*1975)....
Reaktivní HbsAg v těhotenství
dobry den,pri vysetreni krve v tehotenstvi ktery se...
Pozitivní HBsAg při užívání Danovalu
Dobrý den,dlouhodobě jsem užívala lék Danoval (=Anargil=Danazol)...
Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pozdní termín vyšetření

Dobrý den, mamince praktický lékař u pravidelné kontroly v lednu zjistil,...

Pozdní užití antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz, v sobotu 28.5.2011 jsem si měla v 20:00 vzít antikoncepci,...

Pozdní užití pilulky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Ve 12:00 beru pilulku. Jenže jsem na ní 2x...

Pozdní vyvrcholení, ejakulace

Dobrý den, obracíme se na vás s problémem mého přítele. Při sexu se nemůže opravdu...

Pozice varlete

Dobrý den. Po operaci praveho varlete kvuli hydrokele se neustale obavam kvuli...

Pozice varlete po operaci hydrokely

Dobrý den. Zda se mi že po operací hydrokely na pravém varleti je buď celý obal...

Pozitivita ANA protilátek

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Vzhledem k onemocněním, které...

Pozitivita anti HCV

Dobrý večer, chcela by som sa informovať, ak som raz mala výsledok HCV reaktívny,...

Pozitivita anti Tg


Pozitivita FOB testu

Dobrý den! Dostal jsem průvodku na kolonoskopii od praktické lékařky. Mám...

Pozitivita helicobactera pylori

Dobrý den, prosila bych informaci ohledně léčení helicobacter. Byl mi zjištěn...

Pozitivita HIV

Dobrý den pane doktore. Prosím vás, už jsem úplně na dně. Měla jsem nechráněný...

Pozitivita HLA B 27

Dobrý den pane doktore. Už nevím na koho se obrátit dále ..Dlouhé roky mám střídavé...

Pozitivita HLA-B27

Dobry den,dle rentgenu v lednu mi zjistili,ze mam srusty na krcni páteři. V...

Pozitivita HPV high risk

Dobrý den, v lednu mi vyšla cytologie LSil, kontrolní byla provedena nyní současně...

Pozitivita OK testu

Dobrý den , mám dotaz ohledně testu na okultní krvácení do stolice, byl jsem...

Pozitivita těhotenského testu

Dobrý den,prosím chci se zeptat ,menstruaci jsem naposledy dostala 17.3.od...

Pozitivita testu na COVID-19 v rodině

Dobry den . 22 .10 jsem měl test negativni ,ale manželka pozitivni. 29.10 jsem...

Pozitivita testu na COVID-19 v rodině

Dobry den jsem negativní ale dcera pozitivní. Když si udělám test na protilátky,...

Pozitivita testů u syfilis

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně testování na syfilis. Poslední sexuální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ztučnění jater

D. den, mám nealkoholovou steatózu jater. Nikdo se o nějakou léčbu nezajímá,...

Červené tečky na kůži v oblasti očí

Dobrý den, Příteli se dnes ráno objevily pod očima a na očních víčkách červené...

Škubání a bolesti svalu, škubání šlach a nasledný samovolný pohyb prstu, ruky, či svalu (viditelné pohyby)

Škubání a bolesti svalu, škubání šlach a nasledný samovolný pohyb prstu, ruky,...

Bolest zubu po zákroku

Vážený pane Doktore, Můj zubní lékař mi odvrtal kaz (6 nebo 7 v pravo dole)...

Červíci ve stolici

Dobrý den, měla bych dotaz. Asi před týdnem jsem ve stolici objevila bílé červíky....

Prasklý kondom

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před 6-ti dny jsem měla pohlavní styk a práskl...

Chřipka - pálení škrábání v krku

Dobrý den, právě jsem doléčil chřipku. V pátek sem měl první příznaky únvau...

Řezání a pálení ve stehenním svalu

Dobrý den, již delší dobu (cca 5let) mám problémy s řezáním a pálením čtyřhlavého...

Modré skvrny na kůži

Zdravím, má babička ( ročník 1946 ) trpí těmito krvavými skvrnami po rukou....

Mirena a krvácení

Dobrý den chtěla bych se zeptat od 1.11.2016 mám zavedenou MIRENU, po dvou dětech,...

Vykašlávání hlenu s krví

Dobrý den, Chtěl bych se vás zeptat.. Jednoho dne v pátek měl kamarád oslavu...

Buseni srdce v noci

Dobry den, je mi 26 let a uz rok bojuji s busenim srdce. Hlavne v noci, kdyz...

Kalcifikace

Dobrý den, na ortopedii mi na základě rentgenu diagnostikovali kalcifikaci...

Bolesti zad

Dobrý den. Vezmu to úplně od začátku. Před necelými třemi lety jsem cvičil mrtvy...

Dotaz

Prosím, mohu Vás požádat o vysvětlení, co znamená kyretáž dutiny děložní, a...

Vdechnutí prachu

dobry den prosim vas ted posledni dobou jsem delala v prašnem prostředí...ale...

Hilová hyperemie

Dobrý den paní doktorko, vzhledem k tomu, že jsem byl cca 10 let silný kuřák...

Příliš velký penis

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaký způsob, jak zmenšit penis. Je...

Krční páteř a vysoký tlak

Je mi 21 a poslední dobou trpím závratěmi a velkou únavou. Byl jsem s tím u...

Bolest třísla


Reklama